13 Şubat 2015 Cuma

Abur Cubur #8

Bu listenin solisti synthpop. Aman bu da ne rock, pop, jazz'ın suyu mu çıktı bu da ne demeyin çünkü şarkıların sahiplerini görünce hımm ben bunları zaten dinliyorum synthpop muymuş diyeceksiniz.

1. Üstatlardan 80'lerin seksenler olmasında katısı büyük, benim de baş üstünde tuttuğum gruplardan Depeche Mode ile başlayalım.


2. Jenny Wilson'ın eşlik ettiği, güzel klibiyle The Knife şarkısı "You take my breath away" bu listede. Sanmayın ki "Take my breath away" coverı :).


3. Yine Manchester' dan (Havasından mıdır suyundan mı bilinmez, çok güzel gruplar çıkmıştır) bir ikili, Hurts. Konserlerine gidememem hala içimde yaradır. Şahsen kendilerini Türkiye'ye ben tanıtmışımdır. Bu da 2010 yılında çıkardıkları ilk albümlerinin çıkış şarkısı.


4. Tarzı tarz Elly Jackson'ın eski grubu, yeni solo projesi La Roux'un kendi adını taşıyan Grammy ödüllü albümlerinden en sevdiğim şarkılarından biri "Bulletproof".


5. Daha önce şurada da dinlediğimiz Crystal Castles'tan yine güzel bir şarkı "Crimewave".


6. Rock ile synthpopun güzel harmanlandığı bir şarkı " Trying to be cool" Fransız grup Phoenix tarafından.


7. Son olarak bu eğlenceli ve şeker grup olmadan listeyi bitiremezdim. Hepimizin sevdiği, bildiği "Walking on a Dream" tabi ki Empire of the Sun'dan.


Listenin devamı olacaktır :).
Devamını Oku »

7 Şubat 2015 Cumartesi

Abur Cubur #7

Bir nevi "Girl Power" listesiyle karşınızdayım. Çünkü kadınlar da gitar çalar, şarkı söyler ve rock yapar hem de en iyisini.

1. Tarzıyla, sesiyle, tavırlarıyla Emily Haines tam bir rockstar. Grubun en güzel şarkılarından biri, Gold guns girls.


2. Muhteşem bir kadın, rockçı ve güzelim Garbage grubunun kızıl solisti. Yıllara meydan okuması da cabası.Türkiye'ye sevgisiyle de bilinir. (Klibin bi kısmı Türkiye'de çekilmiştir)


3. Indie rock gruplarından Gossip, geç keşfedilmelerine rağmen iddialı solistleriyle artık unutulmazlar arasında.


4. En son Calvin Harris ile yaptıkları düet ve Açlık Oyunları serisisinin 3. filminde yaptıkları şarkılarla hızlı bir yükselişe geçen Haim grubunun üç kız kardeşten oluştuğunu biliyor muydunuz:).


5. En güzel indie pop gruplarından The xx listenin olmazsa olmazı.


6. Geç keşiflerimden. Neden daha önce değil dememe sebep olan. Siz öyle demeyin buyrun Warpaint.


7. Son olarak eskilere gidiyoruz ve kapanışı en iyi rock solistlerinden biri olarak kabul edilen, Grace Slick eseri White Rabbit ile yapıyoruz.


Devamını Oku »