26 Ekim 2015 Pazartesi

Abur Cubur #17

Merhabalar yine kitap listesi değil abur cubur ile burdayım :). Üşengeçlikte bir dünya markası olduğumu anlamışsınızdır artık. Neden mi? Şöyle ki aylardır telefondaki fotoğrafları bloga aktarmadığımdan Reading Challenge'ımı paylaşamıyorum :).Hem de yazılar hazır ve nazırken tek aktarma işlemi yapamadığımdan erteliyorum. Ama çok güzel bir liste hazırladım sizler için eminim çok seveceksiniz ve bu 7 şarkıyla kalmayıp aa bu da o da vardı diyerek bir sürü şarkı dinleyeceksiniz. Temayı söylemedim yine gevezeliğimden :). Yağmur efenim yağmur. Ben şahsen sevmem yağmuru sıcacık evimde camdan bakmıyorsam. Tabi bu demek değil ki şarkılarını sevmiyorum. Zaten adı yağmur olup da kötü bir şarkı var mıdır? Ben bulamadım. Şimdilik yedi tane paylaşıyorum ama devamı neden gelmesin değil mi :). Siz de bu niye yok diye yorum yazabilirsiniz ben de seve seve dinlerim :).

1. Yağmur deyince aklınıza ilk bu şarkı gelmiyorsa gidin bir check up falan yaptırın nolur nolmaz. Gençliğimin güzide şarkısı (55 yaşında olduğum için zaten :P). Eminim herkes gibi sizin de anılarınız vardır bu şarkıyla güzelim Şebo'dan gelsin.



2. Ahh ahh ben senden sonra hiçbir Ezginin Günlüğü albümü dinlemedim be Hüsnü. Neyse ki solo albümler yaptın da bizi sensiz bırakmadın. Bu da yine eski EG solistlerinden Feyza Erenmemiş'le beraber yaptıkları efsane zamansız şarkılardan biri.



3. Sapan'ı sevdiğim artık bilinen bir gerçek. Hayır, ah bir de şuralara konsere gelseler, neyse. Kendilerini daha yakından tanımak isteyenleri şu yazıma davet ediyorum.



4. Valla şarkı çok, seçmek zor ama şimdi Şebo koyduk Teo koymasak olmaz.



5. Diyorum işte diyorum adı "Yağmur" olup da kötü olan şarkı yok. Bülent abimiz de en güzel şekilde icra etmiş.


6. Bu da çok bilinmeyen bir "Yağmur" ama yine güzel yine güzel.



7. Zamanında bu şarkıya eşlik ederken aauu'lamadıysanız gençliğinizi yaşayamamışsınız demektir çünküü bu "Yağmur"u dinlemek bunu gerektirir :). Tamam laubaliliğin lüzumu yok. Sevdiğim nadir Cem Adrian şarkılarından biridir. Hatta Cem Adrian'ı sevme nedenlerinden biri kesinlikle Ankara aşığı olması olabilir. Acaba Tunalı'da konserinin olduğu gün gördüğüm o muydu ki? Neyse kafamda deli sorularla siz bu şarkıları dinlerken ben taverna müzikleriyle kendimden geçiyor olacağım şimdilik sizi burada bırakıyorum ve yeni listelerle görüşmek dileğiyle esen kalın efendim :).


Devamını Oku »

19 Ekim 2015 Pazartesi

Abur Cubur #16

Merhabalar :). Bu seferki abur cuburun teması biraz nostaljik ve bolca hüzünlü bu yakışıklı beylerin şarkılarından oluşuyor. Bir göz atarsanız pişman olmazsınız zaten öyle efsane isimler ve şarkılar ki bir başlayınca diğer şarkılarını dinlememek elde değil. Şunu belirteyim ki o güzel şarkılarından seçmek kolay değil birini şimdilik bunlar var listede, Başka bir listede diğerlerini de paylaşmak dileğiyle. O yüzden buyurun, yorum bile yapmama gerek yok. Siz sırayla oynat tuşuna basın ve hiç benim gevezeliğimle yormayın kafanızı :).

1. Barış Manço - Geçti Dost Kervanı (Barış Manço için ayrı bir liste mi yapsaydım ki :/)



2. Cem Karaca - Sende Başını Alıp Gitme



3. Mehmet Güreli - Sen ve Ben



4. Fikret Kızılok - Yeter ki



5. Erkin Koray - Seni Her Gördüğümde



6. Bülent Ortaçgil - Yağmur


7. Tanju Okan - Kadınım





Devamını Oku »

4 Ekim 2015 Pazar

Abur Cubur #15

Upuzun bir aradan sonra merhabalar. Umarım özlemişsinizdir :). Şarkılarla (yine ordan burdan) bir giriş yapalım Reading Challenge listemden okuduklarımı yakın zamanda paylaşacağım umarım :). Şu şarkılarla özlem giderelim sonrasına bakarız :).

1. Şöyle bir alternatifi de var.



2. Bağımlılık yapabilir şahsen bir süredir en çok dinlediğim şarkıdır kendisi.



3. Benim gibi hala Gary Jules'un "Mad World" unun etkisinden hala çıkamayanlardansanız güzel bir alternatif olabilir :).


4. Ben de isterdim Filmekimi'nde izlemek istediğim 9 filme gidip burada afili afili yazmayı ama izleyemedim, bilet bulamadım. İnsanlar yağmalamış, almış da almış bize de bilet kalmamış. Biz kim mi? Tabi ki olayların insanları Özge ve ben. Bu blogu okuyan herkesin artık aşina olduğu bir Özge var tabi, ama zaten herkesin bir Özge diye arkadaşı vardır :). Neyse bu fazla uzadı. Gittiğimiz 3 filmden (Evet 3 tanesine anca bulabildik. On bir film için bilet alan Ayşe hanım ve kocasına sevgiler). İlk gün izlediğimiz en merak ettiğim filmlerden "Ben, Earl ve Ölen Kız"a nasıl olduysa bilet bulup izleyip bayıldık. Bağımsız film severler kesin izlesin. Misal ben bayıldım. Zaten Sundance ödüllü. Oradan bir şarkı paylaşayım. Not: Parks and Recreation'dan aşina olduğumuz kendi hayran kitlesine sahip Ron'u yani Nick Offerman'ı esas oğlanın babası olarak izleyebilirsiniz:).




5. Arkadaşlarım sağolsun :).


6. Bu şarkıyı nerden nasıl dinledim buldum hiçbir fikrim yok umarım daha önce paylaşmamışımdır ama yine de güzel olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabi ki :).


7. Veee en ama en sevdiğim filmlerden olan, buralarda dvdsini bulamadığım, her şeyiyle güzel olan hatta ve hatta soundtrack olaylarını Alex Turner abimize bırakan "Submarine" filminin bence istisnasız en güzel şarkısı "Hiding Tonight" ile kapanışı yapıyorum. Yakında görüşmek üzere :).


Devamını Oku »