22 Ağustos 2017 Salı

Sevgili Güllük #47 (Eganba Son Durum, Mimler ve ÇEKİLİŞ Hakkında)


Daha önce "Sen de herkes gibisin Eganba" yazımda içimi döktüm, hatırlarsanız, hatırlamadıysanız üzerine tıklayıp göz atabilirsiniz. Bu bölümde de nasıl bilgilendirilip uzun vadede hala kitap kargosu beklediğimi anlatacağım. Pazartesi günü (21.08) mail aldım, hani iki günde temin olan kitap ön siparişi 21.08'e çevrildi ya siparişten sonra, tahmin edin noldu o gün mail geldi tedarikçiden kaynaklı sıkıntılar olmuş, gecikmeden dolayı özür diler, daha "fazla bekletmemek için" diğer kitapları göndereceklermiş. O kitabın durumu ise yeniden 2 günde temin, hatta şimdi son kez bir daha bakayım dedim ön sipariş 25.08 olmuş (error verdi). Eee günaydın. Olmuş zaten siparişi vereli 6 gün bir kitap için bekletmişsin sekiz kitabı şimdi göndermeye karar veriyorsun. Baştan beri gönderse sıkıntı olmayacak zaten. Kitabın da gelesi yok herhalde öyle göndermeye karar verdi. Yakında bir iptal durumu da bekliyorum yoksa göndermezdi gibi ama dediğim gibi yine tarihler bilgiler değişmiş. Olacak iş değil yok yok değil. Banu Alkan Ohh may gadından bir nida çeker sonra Safiye Soyman gibi ay em orınç diye diye muhtemelen bir üç dört gün de kargo beklerim ki dün öğleden sonra göndermişler.

Bir de Twitter ve Instagram'da hızlı kargolama diye Eganba'yı paylaşmıyorlar mı bağırasım geliyor hani benim kitaplarım nerde hanımmm diye de sonra susuyorum elitliğimden ödün vermeyeyim diye, ama elitliğin de bir sonu olabilir canlarım zira ben kitaplarımı istiyorum :(. Yine de iyi yanından bakarsak en azından geç de olsa haber veriyorlar, özür diliyorlar. Bu da bir şey. Ben neler gördüm, kitap yok diye kendi kendine iptal edip göndermeyeni de vardı en azından biraz daha bir ilgili durum var gecikmeli de olsa. Yani Eganba ideal olacak sitesinde işte yıldızlar düştü düşüyor, daha çok yolun var. Umarım herkes gibi değil de yine temin durumunda olmasa bile  hızlı kargolama yaparak bu okuyucu yorumlarını dikkate alarak ilerlersin de bu durumlar düzelir. Dur bakalım zaman ne gösterecek. Yalnız fark ettiyseniz biraz yumuşadım, hem özür diledikleri hem haber verdikleri için :), bir de kitaplar kargoda ama yine de affetmiyorum seni Eganba öyle kolay değil nokta.



Sevgili Aysel, Blue Things blogunun tatlı sahibesi beni son yaptığı yaratıcı miminde mimlemiş ama ben, özür dileyerek pas geçtim çünkü çok zor bir mim :(. Bildiğiniz gibi normalde mimleri pas geçmem ama cidden yapması zor bir mim lakin okuması bir o kadar da keyifli. Hem keşif yapıyorsun hem de bazı cevapların senin vereceğin cevaplara nasıl benzediğini görüyorsun :). İşte bu mimde sevgili Aysel ve Her Telden Şef benim için o kadar güzel şeyler yazmış ki dayanamayıp hüngürt şakırt ağlayacaktım :). Çok ama çok mutlu oldum, bana blogunu tanımla deseniz hayatta aklıma gelmeyecek şeyler yazmışlar. Ben bir kez de buradan teşekkür etmiş olayım güzel yorumları için :). Onların mimlerinde yeni bloglar keşfetmek için hatta dahası ben de yapmak istiyorum derseniz yukarıda isimlerine tıklamanız yeterli :). Bana da yorum atarsanız yaptığınız mimleri severek okurum hani :). Müthiş bir blog keşif etkinliği gibi bir şey olmuş kategorili, süper mim fikri bulmuş Aysel valla bravo :).



Son olarak, bazılarınıza gına geldi biliyorum ama çekilişe son günler kala bir kez daha duyuru yapmak istiyorum çünkü birkaç kez belirttiğim halde bir göz attığımda yorumlara ek hakların ya da katılma şartının olmadığını gördüm ve içim elvermedi. Son kez bir duyuru yapayım, eğer katıldıysanız lütfen bir kez daha şartları okuyun ve kontrol edin çünkü;

*Katılmanın tek şartı olan GFC takip bölümünden takip etmeyip yorum yapanlar olmuş, belki yorum yaptığınız adla takip etmiyor olabilirsiniz eğer öyleyse yorumlarda belirtin lütfen. Takip etmeden yorum yapanların maalesef katılımı geçerli değil :(. Tek zorunlu şart bu.

*Şu sosyal medyada paylaştım burada paylaştım yazıyorsunuz ama linkini vermediğiniz sürece benim bulmam çok zor o yayını o yüzden lütfen paylaştığınız linki yorumlara ekleyin yoksa ek hakkınız üzülerek geçerli olmayacak.

Bir tek Instagram ve Twitter'da paylaşırsanız beni etiketlerseniz görebiliyorum o yüzden o sosyal medya hesaplarında beni etiketlediğiniz ve çekiliş sonuna kadar silmediğiniz sürece ona da tamam ama paylaşsanız linkini sevinirim :).

Tek zorunlu şart var takip etmek diğeri de ek hak için paylaştığınız linki yorumda paylaşmak :). Tabi takip ettiğiniz ad ile yorum adı farklıysa belirtmeniz. Bu kadar basit :). Bir de sonradan yok ben duymadım, görmedim olmasın işte burada yine paylaşayım linkini, katılanlar da bir baksın eksik gedik var mı diye hem belki ek hak ister link paylaşırsınız aklınızda olsun :). Katılan herkese şimdiden çok teşekkürler :).

İyi Ki Doğdun Öneri Makinesi/ÇEKİLİŞ 2017



Son olarak güzel bir haberle kapatayım :). Telefonum geldi arkadaşlar ve başka olaylar oldu ama hiç anlatıp canınızı sıkmak istemiyorum şimdilik halloldu gibi zaten. Instagram'da takipleştiğim arkadaşlarım zaten biliyor artık kaldığım yerden fotoğraf ve hikaye paylaşmaya devam ediyorum :). Güzel fotoğraflarınızı beğeniyorum. Güzel yayınlar da geliyor, beklemede kalın. Ayy çokkk uzun yazı oldu, sıkılmadan buraya kadar geldiyseniz bir selam verin :). Seviliyorsunuz :).

Dipnot: Görseller tumblr'da "gracedraws" hesabından alıntıdır. Görsellerin üzerine tıklayarak kaynağına ulaşabilirsiniz :). Benim çok hoşuma gitti hesabı ve illüstrasyonları :).

14 yorum:

  1. e ticaret sitelerinden bıkkınlık geldi. yaz başı da kitap sipariş edicektim yazın okumak için. biliyorum ki epey karda oluyorum internetten sölesem ama bir an durdum ya şimdi bu sipariş hazırlanıyor durumunu günlerce görcem, stoktaki kitaplar bi anda yok olcak falan hiç yazımı mahvedemicem diyip kitapçıya parayı gömdüm :D biraz üzüldüm zararımı hesaplayınca ama olsun en azından streslenmedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy ne güzel, aslında öylesi daha güzel ama işte çok kitap alınca fark çok oluyor ister istemez internetten alsam o paraya daha çok kitap alırdım fikri düşüyor insanın aklına :(. İnternetten almak da fena değil aslında ucuz, eski yeni birçok kitabı bulabiliyorsun falan ama gerçekten stresi çok; hasarlı mı gelecek, geç mi gelecek, eksik mi gelecek bla bla... Yine de kitapçıdan almak başka güzel, seni bu seçiminden dolayı yürekten tebrik ediyorum :). Kitapçıda kitap seçme, karıştırma, kitapla eve dönme duygusu paha biçilemez :).

      Aklında bulunsun ki biliyorsundur kesin :), Yky ve İş Bankası kendi tükkanlarında güzel indirimler yapıyor, Ankara'da YKY'ye az gitmedim, baya karlı alışverişler oluyor. İstediğin kitap varsa önce yayınevinin tükkanına bak, daha çok indirim olabilir hele gününü yakalarsan :).

      Sil
  2. İllüstrasyonlara bayılıyorum zaten. Son birkaç yazında da çok sevimli şeyler paylaşıyorsun. Telefonun geldiğini anlamıştım. Gözün aydın. :) Alış veriş yapmak benim için çok stresli bir iş. Umarım bir daha aksilik yaşamazsın. Yoksa siparişin gelene kadar rahat olmaz insana. Mimlere de bakacağım çok meraklandım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, tumblrı seviyorum. Çok yaratıcı güzel şeyler paylaşılıyor :).

      Umarım yaşamam çünkü çok güzel bir olay kitap almak :).

      Mimlere bak bak, yap hatta çok zevkli oluyor okuması :).

      Sil
  3. Kişiyi bilgilendirseler ve açıklama yapsalar belki bu kadar sinirlenmez insan. Müşteri sadakati kolay şey değil.

    Mimler konusunda ben de seninle aynı şeyi düşünüyorum. Blogun hakkında yazılmış güzel şeyler insanı inanılmaz mutlu ediyor. Ben de buradan hepsine çok teşekkür ediyorum.Ama kesinlikle çok zor bir mim net!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eganba neyse ki iki durumda da geç de olsa bilgilendirdi ama her site aynı değil maalesef :(.

      Aynen, insan hem mutlu oluyor hem de moral depoluyor. Çok güzel duygular, ne kadar teşekkür etsem az kalıyor gibi hissediyorum :). Senin de çok güzel bir blogun var, ben de severek takip ediyorum :). Mim gerçekten çok zorrr :). Aynı zamanda yaratıcı, blog keşif etkinliği gibi :).

      Sil
  4. Gifler ve resim harika gerçekten! ^_^ Sana Okuoku kitap alışveriş sitesini öneririm, benim şu anda en sevdiğim kitap alışveriş sitesi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :). O sitede hesabım var kitap alacağım zaman bir kere denemek isterim ama istediğim kitapların indirimde olduğu zamanı da yakalamak lazım :).

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Thank you :). If you want you can find the source by clicking on the photos :).

      Sil
  6. Genelde ben de kitaplarımı internetten alıyorum ama böyle aksilikler oldukça sinirlenmeden de duramıyorum. Neyse ki haber vermişler ve özür dileyebilmişler :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef internet alışverişinde bu tip sorunlar oluyor, umarım daha hassas davranırlar bu konuda :(. Aynen en azından geç de olsa mail attılar bu da bir şey :).

      Sil
  7. Bence bu olaylı alışverişin de yazısı gelmeli:-) İnstagram'da gördüm ama detaylı bir yazısını da okumak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap alışveriş yazıları yazmıyorum, bunu da yazmam gibi ama eganbadaki son durumu yazarım gelmeyen kitap ve gelen kargoyla alakalı zaten instagram hikayede uzun bir seri paylaştım kitaplarla :).

      Sil