3 Eylül 2017 Pazar

Bu Sonbahar da Kasımda Aşk Başkadır İzlemeyin Diye Hazırlanmış Liste

Tatilden dönüldü, bayramlar bitti, bitmek üzere. Bloglar canlanmaya başladı. Depresyon hırkaları, kalın sar sar bitmeyen şallar, bol bol yüzükler, etnik küpeler, şapkalar, kapalı ayakkabılar dedik ne izlesek onu demedik. Sonbahar bana hüznü anımsatıyor, toprak tonlarını ama güzel bir hüzün o yüzden şöyle hafif romantik, hüzünlü ama mutluluğu kıyısından köşesinden yakalayan film listesi yapayım da bu sene de "Kasım'da Aşk Başkadır" (hala izlemedi) izlemeyin diye liste yaptım :). Hadi gelin sonbaharı bu filmlerle kutlayalım. Filmlerin hepsi belki sonbaharda geçmiyor ama sonbaharda iyi gidecek içinizde buruk bir mutluluk bırakacak birbirinden tatlı 10 film :).

1. The Royal Tenenbaums - Wes Anderson (2001)




Sarının renk paleti içinde öne çıktığı, çılgın bir ailenin çılgın aşıklarının olduğu çok tatlı bir Wes Anderson filmi. Müzikleriyle de kulaklarınızı şenlendirir.

2. Midnight in Paris - Woody Allen (2011)




Sonbahar dedik romantik dedik klişe liste hazırlamadık ama klişe bir mekan seçtik yani Paris :). Zamanda yolculuk, ünlü yazarlar, aşk ve Paris manzarası, güzel gider :).

3. Chungking Express - Wong Kar Wai (1994)




Hüzün dedik hüznün babası olmazsa olmaz. Wong Kar Wai hüznü çok güzel anlatır bir de kendine bağlar. O da yetmezmiş gibi müzik keşfi yaptırır. Siz en iyisi izleyin anlatmakla olmuyor :).

4. Broken Flowers  - Jim Jarmusch (2005)




Böyle bir liste yaparız da melankolik yönetmenimiz Jim Jarmusch'u koymazsak olmaz. Bill Murray ile yola çıkalım, elimizde çiçekler. Geçmişi yad edip şöyle hüznü en derinlerde hissedelim :).

5. Happy Go Lucky - Mike Leigh (2008)




Her mevsim hüzünlü olmayı başaran İngiltere havasını almadan bu liste eksik kalırdı :). Şimdi kaç kere gittin de biliyorsun diye soranlara; hayır hiç gitmedik diye filmde mi izlemedik, hayret bir şey.

6. The Future - Miranda July (2011)




Bir ilişki, bir kadın, bir adam, bir kedi ve garip olaylar, değişik karakterler evet o bir Miranda July. Yönetmenimizden hüzünlü eksantrik bir film. Öyle herkes beğenmez :).

7. Like Crazy - Drake Doremus (2011)




Öğrenci değişim programıyla Amerika'ya giden aşkı bulup dönmek istemeyen istemeyince olayların birbirine karıştığı deli gibi aşık bir çift. Hüzünlü hüzünlü hele sonu ayrı bir hüzünlü sanki de spoylır olmasın şimdi.

8. Beginners - Mike Mills (2010)




Babasının ölümünden sonra iyice içine kapanmış bir adam ve güzel yabancı bir oyuncu. Geçmiş şimdi iç içe. Hüzünlü olduğu kadar eğlenceli de.

9. Paris, Je T'aime (2006)




Yine yer Paris ama birbirinden farklı 18 hikayeden oluşan farklı yönetmenler tarafından çekilen bu kısa filmlere bayılacaksınız :).

10. Harold and Maude - Hal Ashby (1971)




Bu filmi daha önce şu listede daha önerdim ama ne yapayım en sevdiğim filmlerden biri. Çok seviyorum :). Sadece sonbaharda değil tüm mevsimlerde içinizi sıcaklık kaplayacak hippi bir kara mizah :).

Ek Liste;

Tamam bilindik liste hazırlamayacağız diye başta böbürlendik ama demedik ki sevmiyoruz diye. Bu tür her listede denk gelebileceğiniz

Before Sunrise Serisi - Richard Linklater (1995,2004,2013) (2022'de de bekliyoruz :))
Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Michel Gondry (2004)
500 Days of Summer - Marc Webb (2009)
When Harry Met Sally - Rob Reiner (1989)
The Lake House - Alejandro Agresti (2006)

da gayet bu listeye uygun benim de severek izlediğim filmler. Bak bir liste daha çıktı :). Bu liste de üsttekiler bana yetmedi daha fazla öner diyenlere gelsin o zaman :).

Bonus: Kasım'da Aşk Başkadır, ya ben bu filmi izlemedim ama başlık yaptım, çok görüyorum diye gına geldi izlemedim, bir ara bunu da izlesek mi :). Oyuncuları da iyi, konusunu da biliyorum gibi, pek sevmeyeceğim gibi hissediyorum ama başlığın hatırına bir ara izleyeceğim :).

49 yorum:

  1. Çok iyi oldu bu liste, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. İzle bence Kasında Aşk Başkadır filmini :) Bu arada mutlu bayramlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyeyim dimi :). Sana da mutlu bayramlar canım benim :).

      Sil
  3. Woody Allen filmlerini arkadaşım çok öneriyordu belki de bu listeye girdiğine göre izlemenin vakti gelmiştir. Teşekkürler öneriler için! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmle başlayabilirsin güzeldir; sonra Annie Hall, Kahire'nin Mor Gülü, Blue Yasmin'i de izleyebilirsin :).

      Sil
  4. Oneriii crticker hesabin var mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok valla, o ne ola ki? :)

      Sil
    2. criticker.com imdb gibi bir site ama filmlere puan veriyorsun. istersen 1-10 aralığında istersen 0-100 aralığında. film puanladıkça site izlemediğin filmlere puan tahmini yapmaya başlıyor. diğer insanların kaç puan verdiğine yorumlarına bakabiliyorsun. kendin izlediğin filmleri senesine yönetmenine göre sıralayabiliyorsun. öyle bir site işte.

      Sil
    3. Güzele benziyor, baktım da şimdi. Üye olacağım iyice incelemek için :). Senin adın ne orada, öyle bir sistemi varsa iletişimde olalım :).

      Sil
    4. benim hesabım https://www.criticker.com/profile/blocparty/ şöyle bir sistemi var birisi seni arkadaş(kumpel) eklediğinde sana bildirim falan gelmiyor göremiyorsun da. gizli gizli takipleşiyorsun insanlarla :D

      Sil
    5. benim için bu sitenin güzelliği bazen izledim mi izlemedim mi hatırlayamadığım filmler oluyor burdan bakıyorum. film arşivim gibi yani:)) ya da 2017de neler izlemişim diyorum hemen hepsini görebiliyorum.

      Sil
    6. Haha, tamam o zaman ben de stalklarım artık seni ne yapalım sistem onu gerektiriyorsa :). Ben şimdi üye oldum ilk oylamamı yapıyordum ki site beni attı asdsffsdffds :):):)

      Sil
    7. harika bir karşılama hahahah

      Sil
    8. Gerçekten benim için unutulmaz bir deneyimdi :).

      Şimdi oldum üye ama puanlamalarım değişiyor tam karar veremiyorum :). Yakında hallolur, bir de puan vermeden izledim yapsak tam olacak strese girdim puan vereceğim diye :). Şimdilik kararsız bir hesap ama benim de linkim bu :).

      https://www.criticker.com/mbccl/

      Yalnız güzel filmler önereceğe benziyor, bugün bir keşif yapayım, iyice karıştırayım. Teşekkürler gürültü :).

      Sil
    9. ben de ilk açtığımda çekirdek çitler gibi score giriyordum. sana bir tavsiye veriyim olabildiğince eşit aralıklı puanlar ver yani mesela 70 75 80 gibi çünkü 73 64 gibi kafana göre yapınca bir süre sonra tutarsızlaşıyor. site senin puanlamana göre awasome, good, not that hot gibi kategorilendirmeye başlıyor.

      Sil
    10. Onu iyi dedin, çünkü baya zorluyor beni, öylesi en kolayı :). 1-10 arası gibi iyi olur :). Şimdi reset attım, baştan başlayacağım. Diğer türlü başladım da olacak gibi değil, kafayı yedirtir bana :).

      Sil
    11. evet bazı kullanıcıları görüyorum 1-10 arası yapıyor. sana hangisi kolay gelirse. burayı da foruma çevirdik hayırlı forumlar ahahhaha

      Sil
    12. Hhahaha :). Kaç kere sildim geri başladım bir türlü istediğim gibi olmuyor puanlama :). Şimdi 1-5 yaptım kolay olsun diye, bazı filmlerin hakkını veremiyorum yeniden silip 1-10 mu yapayım diyorum, kafa gitti :). Biraz dursun ben el atacağım ona, şimdilik pek ciddiye alma puanlarımı :).

      Sil
    13. yok yok bakmadım zaten henüz. film sayısı arttıkça sistem daha iyi çalışıyor çok ayrıntılı düşünme:D

      Sil
    14. Ayyy doğru diyorsun da kendi sistemimi oturtmadan rahat edemeyeceğim herhalde :), ama dediğin gibi çok ayrıntıya girmemeye çalışsam iyi olacak :).

      Sil
  5. Ne güzel bir liste olmuş bu! Çok teşekkürler! :) Woody Allen'ın filmini merak ettim. :) Happy Go Luck filminin afişine bayıldım! o_o Emeğine sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :). O afişi ben de çok sevdim :). Baş rolün karakterini de oldukça yansıtan bir afiş o :). Umarım keyifle izlersin :)

      Sil
  6. Sanki bana hazırlanmış bir liste gibi geldi okurken. :) Bazılarını izledim zaten ve çok sevmiştim. Film izleme moduna geçince tavsiyelerinden yaralanacağım. Ama şu sıralar kitabı bile zor okur oldum ne hikmetse.

    YanıtlaSil
  7. Ayy canım benim umarım keyifle izlersin izlemediklerini de o zaman :). Mevsim geçişinden midir yoğunluktan mı ne ben de kitap okuyamıyorum :(. Neyse kendime çok güzel planlar listeler hazırladım onlarla başlayacağım :). Tabi üşenmezsem :).

    YanıtlaSil
  8. Öneriler harika ama başlık önerilerden de güzel,çok güldümmmmm :-))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Kasımda Aşk Başkadır'ı ben de bu yaz izledim :D Benzer tarzda çok film izlediğim için beni pek etkilemedi :D Listeyi de tam zamanında yapmışsın, izlemediklerimi izleyeceğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da izlesem sevmem gibi geliyor nedense :). Tabi belli olmaz :). Umarım keyifle izlersin :).

      Sil
  10. Neyse o zaman sonradan kurtarmışız :). Teşekkür ederim, keyifle izle canım benim. Şöyle kop bir iki saatliğine gerçek hayattan :).

    YanıtlaSil
  11. Öyle güzel yazmışsın ki girişi sonbahara daha sıcak bakar gibi oldum :p

    Tabii ki izlemeye Broken Flowers'la başlayacağım. Listenin neredeyse yarısını izlememişim. Ama sen bir filme izle diyorsan kesinlikle izlerim. Ve teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmayı unuttum "Sonbaharda Aşk Başkadır"ı hani çook çok boş vaktin olur da izleyecek bişey bulamazsan izle. Ortalama bir film (bence)

      Sil
    2. Anladım ki sonbahar bir bana güzelmiş :):). Tabi dengesiz havası, bir anda yağan yağmur, ceket şemsiye alsam mı almasam mı durumları da yok değil ama yine de iyi sanki ya :).

      Broken Flowers en sevdiğim Jarmusch değil ama güzel film :). Ödül falan da almış sanırım. Ayyy ne mutlu bana canım benim, bir sorumluluk yüklendi şimdi bana :). Umarım yüzünü kara çıkartmam, filmlerin hepsini keyifle izlersin :).

      Hahhaa, son yorum süper :). Sanırım ben de o zamanı bekliyorum ki hala izlemedim :):).

      Sil
  12. Canım ya, yine öneri konusunda döktürmüşsün. 🖤 Filmlerin çoğunu izledim ve izlediğimde o buruk mutluluk hissi oturdu kalbime. Yazının ilk paragrafını okuduğumda When Harry Met Sally geldi aklıma, a bir baktım yazmışsın :)
    Yalnız sonbahar benim kalbimi ağrıtıyor azıcık..
    En son filmi izlemedim onu hemen izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkk teşekkürler canım ya mutlu ettin :). Ohh sen öyle diyorsun liste yerini bulmuştur o zaman :).

      Sonbahar romantizm deyince ister istemez geliyor insanın aklına herhalde Harry Sally :).

      Aa niye öyle ya, ben ona sorarım şimdi :). Ağrıtmasın güzelliğiyle otursun oturduğu yerde :). Gerçi arada sinir olmuyor değil insan; ceket şemsiye alsam mı almasam mı, kalın mı ince mi giyindim durumları da var ama yine de iyi sanki :).

      Harold ve Maude benim en sevdiklerimden, senin de seveceğini düşünüyorum çok tatlı bir film. Ölüm temasına rağmen hayat dolu, komik, eğlenceli bir film :).

      Sil
  13. Ek listen kasımda aşk başkadır'ı daha rahat halt eder konsept olarak. Ayrıca önerilerine bakınca o filmden keyif almaman imkansız emin ol ;)
    Paris in midnight'e gelince keyif almak için sağlam bir genelkültür gerekir insana ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liste beğenilmemiş galiba, şaşırmadık ;)

      Sağlık olsun :D.

      Sil
    2. Aksine yahu... Demek kendimi doğru ifade edemiyorum.Üstelik sanal alem de sinema tavsiyesini ciddiye alacağım yegane kişisin.Eh daha ne diyem ben :)

      Sil
    3. Pardon sybelinka'nın sayfasındayım sanmıştım :) en kulak verdiğim kendisi :)

      Sil
    4. Pardon sybelinka'nın sayfasındayım sanmıştım :) en kulak verdiğim kendisi :)

      Sil
  14. Ayol aşk her ayda başkadır 😁 bende izlemedim ama severim romantik neyim filmleri. Dur listeme aliyim 😁

    Ya bana daha can gelmedi hala tam anlamiyla bloga dönemedim. Galiba sonbaharn yaprakları üstüme döküldü. 😁

    Bu arada iyi bayramlar canm 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, demek üzerine döküldü :). Neyse bir sirkelen de at şu üşengeçliği üzerinden :). Yalnız gerçekten benim üstüme dökülse yapraklar bayılırdım herhalde <3.

      Sana da iyi bayramlar canım benim :).

      Sil
  15. Mükemmel bir başlıkla mükemmel bir liste olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim 😊, umarım hepsini keyifle izlersin 😊

      Sil
  16. Bir Wes Anderson filmi iyi gider simdi, iyi fikir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi ya, güzel giderdi ama ben çabuk tükettim bir tek izlemediğim animasyonu kaldı :(.

      Sil
  17. Başlık şahane olmuş :-) On filmden üçünü izlemişim, ilgimi çekenleri de izleme listeme aldım. Öneriler için teşekkürler Öneri Makinesi :-)

    YanıtlaSil