1 Ağustos 2014 Cuma

Halihazırda devam eden komedi dizileri


Siz de yazı evde geçirenlerdenseniz bu bölüme dikkat! Ezelden beri dediğim, yaa hayat zaten acı bari filmlerde gülelim, mantığıyla ne kadar komedi dizisi varsa çoğuna bakmış, izlemişimdir. Bitmiş dizilere de ayrı bir düşkünlüğüm vardır onlar ayrı bir yazının konusu. Türk dizilerinden başlayayım. Şu aralar kaçırmadan izlediğim iki dizi var üçüncü dizi de arada takip edebildiğim “über komik” dizi ki zaten fanı çok.


Kardeş Payı

İlk olarak şu aralar popüler olan Kardeş Payı’ndan başlayayım. Zaten Ahmet Kural - Murat Cemcir - Selçuk Aydemir dinamik bir grup. Bu üçlüyü ben geç izlemeye başladım. Siz yokken biz vardık takımındaki siz yokken kısmında olanım ama bu diziyi hiç kaçırmadım, severek izliyorum. Yaptıkları hiçbir işte kötü olmuyor. İlk başta izleme sebebim onlar olsa da dizinin yan karakterleri de aldı başını gitti. Emrah, Feyyza, çıraklar, Yiğit ve babası(Sen neymişsin be Ali İhsan), Hamiyet, Şerif, Oğuzhan ve Sezai’nin dişleri (ıyyy) diziyi dizi yapan asıl karakterler olup çıktılar. İnce espriler, A.Kural’ın mimikleri, dans gösterileri, şarkılar, türküler hepsi var. Size favori sahnemi paylaşayım, ben hala açar arada gülerim.

Ali : Haydar haydarmış ya lan, sabahtan beri yanlış şarkıya girmeye çalışıyom.


Bonus: Eda - Metin - Emrah aşk üçlüsü J



Bir Kadın Bir Erkek




Dizi aslında bitse de Demet Evgar’ın Twitter hesabından bize güzel haberi vermesiyle oynaya oynaya bu diziyi bu kategoriye alıyoruz. Dizi yabancı format zaten başarısı bilmem kaç ülkede kanıtlanmış. Ama bizim ülkedeki başarısı kesinlikle bu güzel, süper yetenekli iki oyuncunun sayesindedir. Demet Evgar ve Emre Karayel. Sadece onların yüzünü gördüğümüz için mimikler ses tonu hareketler hepsi ayrı önem kazanıyor haliyle bu iki oyuncu çok önemli. 


Zeynep karakteri Demet Evgar(sizce de Emily Blunt’la çok benzeşmiyorlar mı?) için biçilmiş kaftan resmen. Onun kıskançlığı, elinden düşürmediği kitapları, annesi, arkadaşları, aşkı her şeyiyle öyle güzel uyum içindeki bir an bile yadırgamazsınız. 



Emre Karayel tipik bir erkek özelliklerini taşıyan Ozan karakterini canlandırıyor. Her ne kadar ben Zeynep’in dediği kadar -hadi o kelimeleri kullanmayalım da- ağaç gövdesinden yapılma veya güzide bir hayvanımız kadar olmasa da onun da maç varken veya oyun oynarken insanlıktan çıktığı olmuyor değil. O da Fenerbahçe aşkı, Zeynep’ e olan zaafı, Zeynep’in annesine olan sevgisi(!), işi ile gönlümüze taht kurmuştur. İkisinin uyumu tartışılmaz zaten. Kavga da etseler, mutlu da olsalar her daim komikler. Bir an bile gülmeden duramazsınız.

Yalan Dünya


Gülse Birsel’in mizah anlayışını, kalemini seviyorum. Karakterleri de her zaman insanların hafızasında yer eden, eğlenceli kişilikler. Her ne kadar Avrupa Yakası’nın yeri ayrı olsa da bu dizi sırf Füsun Demirel ve Hasibe Eren, nam-ı diğer Sıdıka ve Safiye Saka, onları yeniden anne-kız olarak görmek için bile izlenir. Tabi ki Antakyalı Altan Erkekli ( her ne kadar dilini ağır bulsam da), ve Gönül Ülkü için de. Diğer karakterlerin zaten kendi içinde hayran kitlesi var. Ayrı ayrı anlatmayacağım. Düzenli olarak izlemiyorum ama arada denk gelince de fena olmuyor.

Gelelim yabancı dizilere :

Modern Family





İşte tam yaz dizisi. Sırf yazın izleyeyim diye son sezonunu izlemediğim, içinde bir tane bile sevmediğim karakter olmayan nadir dizilerden. Zaten ilk sezondan hatta bölümden sonra bağımlısı olacaksınız. Bu neşeli ve birbirine bağlı modern aileyi siz de çok seveceksiniz. Tek tek sevdiğim karakterleri yazamayacağım çünkü ana karakterlerin hepsini seviyorum, birini diğerinden ayırt edemiyorum. O yüzden arada bir görünüp kaybolan bazı yan rollerden favorilerimi söyleyeyim. Dylan var saf mı salak mı anlayamadığım, Sal var gay çiftimizin kankası, Javier Delgado, Gil Thorpe.. Gördüğünüz gibi yan rollerinde bile seçim yapamıyorum öyle güzel dizi <3.

Parks and Recreation



İşte çalışkan ama takıntılı, sevimli ama rahatsız edici derecede arkadaşlarına düşkün, Pawnee ve waffle sevdalısı muhteşem kadın Leslie Knope. Bu kadını sevmemek imkansız. Dizi de zaten aşırı komik. Ron Swanson, kendi başına dizi yapabilecek bir abimiz. Ona bayılıyorum. Hele bir de Aubrey Plaza  ve Rashida Jones ( diziden ayrılmış olsa da L)var ki  dizide tadından yenmiyor. Chris (o da gitti) ve Andy de en çok güldüklerimden. The Office izleyip sevenler bu diziyi de seveceklerdir( sadece ilk bölümünü izleyip bırakmıştım, belki bir gün yeniden). Formatı da aynı zaten yaratıcılarından biri The Office’in yazarlarından Greg Daniels. 

New Girl




Güzel gözlü, dalgalı saçlı, duru tenli canımız Zooey Deschanel dizi yapar da izlenmez mi? Tabi ki izlenir hele ki ilk bölümü o kadar güzel olur ki sayısız kez izlenir, en azından ben J. Kızımız üç ev arkadaşının dördüncüyü almaya niyetlenip internete ilan vermeleri üzerine, Schmidt (ki kendisi efsanedir) tarafından yazılan ilanı kızlar topluluğu sanıp evi görmeye gelir, erkek olduğunu görünce de vazgeçmez. Sevgilisinden yeni ayrılmış, aldatılmış(işte bunlar hep days of summer, Tom laneti) bu güzel arkadaş topluluğuyla kalmak ister. Velhasıl kabul edilir. İşte komedi de orada başlar. Her ne kadar son sezonu diğerlerine göre vasat bulsam da, yine de kötü değil,eğlenceli bir dizidir. Sırf o güzel apartman dairesi için izlenir <3

Not: Neden artık Jess'i olur olmaz yerde şarkı söyletmekten vazgeçirdiler ki, başlı başına diziyi sevme nedenidir.

Baby Daddy




Bileniniz var mı bilmem, Üç adam bir bebek serisi vardı hani Polis Akademisi’nin Mahoney’i Steve Guttenberg, Tom Selleck ve Ted Danson’ın oynadığı, evet evet o şeker film. İşte onun modern versiyonu. Tabi farklılıklar yok değil. Dizinin en önemli artısı herhalde iki kardeşimiz Ben ve Dan’in anneleri Bonnie Wheeler’dır. Şahsen en çok ona gülüyorum. Tucker, Ben’in ev arkadaşı ve Riley, Dan’in kankası ( umarım en yakında sevgilisi deriz), ile de dizi iyice şenleniyor. Eğer izlemediyseniz yine bu yaz eğlenerek izleyeceğiniz güzel bir dizi.


2 Broke Girls



Güzeller güzeli, bağımsız filmlerin prensesi  Kat Dennings ve şimdiden en iyi komedi oyuncuları arasında yerini alması gereken Beth Behrs’ in yollarının kesiştiği komedi dizisi. Hem de o kadar güzel cupcake yapıyorlar ki izlemek o kadar da kolay olmuyor. Ama o gösterdikleri cupcakeler kadar güze olanl bir dizi bu. Yan rollerdeki Sophie, Oleg, Han Lee, Earl de dizinin diğer güzel yanları. Sophie’yi Jennifer Coolidge canlandırıyor, başkası oynasa bu kadar sever miydik bilmiyorum. Ve bu dizideki evcil hayvanımız Chesnut, kendisi at olur efendim. Evet evet at yanlış okumadınız, izleyince nasıl beslenirmiş öğreneceksiniz. 

Bonus: Bu iki güzel kızımız People’s Choice Awards 2014 sunmuşlardır. Beth Behrs’in komedi oyunculuğunun ne kadar iyi olduğunun başka bir kanıtıdır. O mimikler, hareketler. Bu kıza dikkat!



The Big Bang Theory




Diziyi izlemeyen, izleyip de beğenmeyen yok zaten.  Ben her klasik dizi fanı gibi bu dizinin hastasıyım.  O yüzden sadece birkaç video paylaşıp bu yazıyı kapatacağım. Yüzünüzden gülücükler eksik olmasın, esen kalın efendim J

Gençler bilmelisiniz ki Aquaman sucks!



Soft Kitty olsun Smelly Cat bunlar hep yiğidin kamçısı.



Bazinga !




2 yorum:

  1. Modern Family'ye ben de bu yaz başlamak istiyorum. Eşim izliyor, o izlerken gözüme takıldığı kadarıyla bile güzel bir dizi olduğunu fark edebildim. Bu günlerde gülmek için iyi bir tercih olacak bence. Teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten güzel dizidir. İki sene önce yaptığım bir liste ama hala bir ikisi dışında çoğu devam eden diziler. Hepsini öneriyorum komedi dizilerini sevenlere, yıllardır devam ediyorlar ve az çok aynı tatta devam ediyorlar.

      Sil