24 Nisan 2017 Pazartesi

Atıştırmalık #14

Kendini Tutan Su - Yalçın Tosun




Yazarın öykülerinin hayranıyım. En sevdiğim yazarlardan bknz. Ben şiirden pek anlamam ama bu kitap ortalamaydı bence. Güzel şiirler de var olmayanlar da. Kişisel bir şey bu şiir olayları da zaten. Ben başka diyarlara dalarım o hiçbir şey anlamaz ki genelde şiirde "o" ben oluyorum :).

Paterson - Jim Jarmusch





Jarmusch film yapar da ben sevmez miyim? Bayılırım bayılır. Çok güzel olmuş, zaten Adam Driver genelde sinir bozucu rollerde oynasa da bir severim bu adamı. Bu rolde de çok iyiydi yine sevdim. Cool ve entellektüel bir duruşu var filmlerinde de genelde o tarz rollerde izledim. Bu sefer de otobüs şoförü ama şiir sevdalısı, teknoloji sevmeyen, kendi halinde bir adam. Şiirlerini okuma şansına hatta okuma ve dinleme şansına film boyunca erişiyoruz. Filmde gördüğümde beni mutlu eden şey, Paterson'ın yolcularından ikisinin Wes Anderson'ın sevdiğimiz filmi Moonrise Kingdom'ın iki başrolünin olmasıydı :)  Çok güzel bir sürprizdi, Bir de ben bu çift kadar sakin bir ikili görmedim :). Sade, sizi sıkmayan güzel bir film. Ben çok sevdim filmi, size de tavsiye ediyorum :).

Bildiğin Kızlardan Değil - Lena Dunham




Bu kitabı merak edip aldım ama neden merak ettim bilmiyorum :). Etmesem de olurmuş, adı ilgi çekici, yazar da aynı şekilde, çizimler de çok güzel ama istediğimi alamadım. Daha derinlikli, mizahi bir kitap bekliyordum ama ikisi de yoktu. Bir de bildiğin kızlardan değil diyor ama ne kadar kitapta bunu destekliyor emin değilim :/. Yine de bir şekilde merakım gitmiş oldu, en azından fikrim var kitap hakkında :).

15 yorum:

  1. Paterson sakinliği, dinginliği ve aradaki o ufak esprilerle keyif aldığım bir filmdi. Tabii Marvin'in de bunda rolü büyük söylemeden geçmeyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya ondan bahsetmemişim ama ben de çok sevdim onu 😄Bir de Paterson'ın Marvin'e seni sevmiyorum deyişi var ya çok komikti 😂

      Sil
    2. Hahaha kesinlikle. Ama Marvin öcünü iyi aldı değil mi?

      Sil
    3. Sözlü olarak olayın üstüne sesli dile getirdi aslında :). Yine de baştan beri pek anlaşamıyorlardı sanırım :). Keşke biri çalsa da demişti sanki akşam yürüyüşe çıkardığında :). Masada yerine de oturuyor, bir Laura'yı paylaşamam durumu var :).

      Sil
  2. Rica ederim, Yalçın Tosun'un bu kitabını değil ama öykülerini okumanı kesinlikle tavsiye ederim ☺️

    YanıtlaSil
  3. Kitabın kapağı ya da adı çarpıcı oluyor bazen.İçeriğe girince hayal kırıklığı tabi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru söylüyorsun ama ben çizimleri olduğunu bilmiyordum alırken yazarı merak ettim. Bir de tanıtım yazısı ilgimi çekti ama dediğin gibi içi hayal kırıklığı olabiliyor :/.

      Sil
  4. Şiir sevemedim bir türlü. Tosun da okumadım daha önce. Film tavsiyesini dikkate alıcam ama, inşallah en kısa zamanda :)
    Bu arada hâlâ kitap seçmediniz. İlginizi çeken bir kitap olmadı mı listede?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pek şiir insanı sayılmam :), ama sevdiklerim vardır. Film güzel, umarım sen de severek izlersin.
      İlk kez böyle bir hediye olunca ne yapacağımı bilemedim herhalde :). Ben sizin listeye gidip bakıp yorum yazayım o zaman :).

      Sil
  5. Filmin konusu cok ilgimi cekti. Ama ah su gurbet evimde degilim ki rahatca internetin tum nimetlerinden faydalanayim. Artik okul bitince diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama sinemalarda da şansını dene, başka sinemada ya da bazı sinemalarda oynuyor :). Çok istiyorsan umarım denk gelirsin :).

      Sil
  6. ahahahaaa :) Ahhh bu merak :)
    Ben de bu son kitabı geçenlerde görmüş ama tam emin olamamıştım. Merakta etmiştim...
    Şimdi sende okuyunca vazgeçtim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de sen kendin karar ver Şebocum, belki bana hitap etmedi ama sana eder :). Merak ettin madem.

      Sil
  7. Paterson filmini not aldım. Adam Driver'ın ses tonu çok etkileyici. Star Wars filminde ses tonuna bayılmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Star Wars'un yenilerini izlemedim ama Driver'ın filmlerinin birkaçını izledim. İyi bir oyuncu, baya da göreceğiz gibi geliyor :).

      Sil