15 Mayıs 2017 Pazartesi

Bol Kahveli Mim



Merhabalar, mimlenmediğim bir mimle karşınızdayım :). Kendimi yine de mimli sayıyorum çünkü Deeptone arkadaşımız mimlerinde isim belirtmese de herkesi mimliyor ve eminim özellikle belirtmese de beni de kastetti :). Kahve işin içinde olunca bensiz olmaz dedim bir kahve aşığı olarak :). Biraz da sorularla ve güzel, canınızı çektirecek kahve fotoğraflarıyla gevezelik edeyim, bahanem olsun :). Bu arada bu mimi hazırlayan bol kahveli arkadaşımızın mimi de şurada :).




1. Kahve içmeyi en sevdiğiniz ve en sık içtiğiniz yer neresidir?




Her yer :). Evde, kafede, işte, okulda fark etmez. Kahvenin olduğu yerde yaşarım öyle söyleyeyim. Kahve bana gelmez ben giderim. Öyle severim hatta çayı sever kahveyle aşk yaşarım :). Çeşitli demleme kahve, farklı aromalar, stiller falan filan onlara da aşırı meraklıyım verdiğim paraya da acımam :). Geçen sene Ankara'da bir kahve festivali vardı, Özge'yle gittik, var ya her standa uğradık, denedik, dinledik. İkimizde kahveci olduğumuzdan bayıldık. Bir de çikolatalar vardı ki off ki ne off. Senede iki kere falan oluyor siz de fırsat bulunca gidin enfes. Tadımlık, bedava, bir sürü kahve. Kahve gurmesi (kesin özel bir adı vardır) olursunuz, çeşitli kahve çekirdekleri falan filan. Bir de muhteşem bir kokusu var ki söylemeden edemeyeceğim. Mest olursunuz. Ben de kahvelerin hepsini sevdim herhalde :), hatta aklımda kalan Federal'in bir aroması vardı latteye ekleyip yapıyorlardı aşık olmuştum. Tabi bu aklımda kalan, o kadar görgüsüz gibi saldırdık ki stantlara daha çok beğendiğim oldu da hatırlamıyorum :). Kremalı, aromatik kahvelere de bayılırım. El emeği olan antin kuntin kahvelere yani. Kahve mekanları da vardır ya mesela böyle güzel, orijinal kafeler, oralara gidip özel tatlısıyla güzel bir kahveye asla hayır diyemem <3. Anlaşıldığı üzere kahveyle tatlı bir şeyler atıştırmayı da severim :).




Nescafe dediğimiz kahveyi de severim. Sade sevsem de evdeyken süt veya süt tozu koyar koydururum midemi rahatsız etmesin diye. Dibek kahvesi vardır bayılırım, özellikle Ankara'da Hamamönü'nde bir yer var kumda yapılan dibek kahvesi en çok orada içmeyi severim, çikolatalı lokum yerken tavla atmayı da (içinden İsmail abi çıktı, çaktırmayın :)).

Bunun dışında Türk kahvesine de bayılırım, sade, bol köpüklü ve fincanda :). Fal baktırmayı da sevdiğimden (bir kere bile para vermedim), hep kapatır karşımdakini bakmaya zorlarım :):). Aşırı severim o ritüel gibi şeyi, eğer bir gün olur da sizlerle de buluşursak ilk söyleyeceğim Türk kahvesidir fal bakıyor musunuz diye test etmek için :).

Şu lotusa da bayılırım hani <3

Genelde klasik kahvelerde şekersiz ve sade veya sütlü kahve sevsem de kremalı ve farklı yerlerde şekerli, aromatik kahveleri içmeyi de severim. Çeşitli, farklı tatlar denemeyi sevdiğimden sürekli denerim :). Kahveyi her şekilde severim yani :).

2. Kahveyi ne zaman tercih edersiniz? Sabah kahvesi mi akşam kahvesi mi?




Kahvaltıdan sonra bir Türk kahvesi içerim, sade, köpüklü, fincanda :). Bizim evde kahve eksik olmaz, herkes Türk kahvesi içer olmadığı gün krize gireriz mazallah, o yüzden ben de çoğunlukla sabahları içerim bir tane. Daha sonra nescafe ya da bir ihtimal bir Türk kahvesi daha ya içerim ya içmem. Dışarı çıkarsam da farklı türde kahvelerden bir tane içerim mutlaka bir yere oturursak hatta bazen iki. Fal baktıracağım biriyse ille Türk kahvesi söylerim bir tane, başka şeyler içsem de :). Zaman yok gördüğünüz gibi kahve içilen farklı mekanlar var, kahve hep var yani :). Tam bir kahve insanıyım dimi :).

3. Kahvenin 40 yıllık hatırı var derler, inanır mısınız? Var mıdır hatırı?



Olmaz mı bea, sohbeti bile başkadır onun. Muhabbeti öyle güzeldir ki, kahve sohbetin tüm acısını alır, ardında sohbetten mi kahveden mi anlayamadığın muhteşem bir tat ve koku bırakarak sen bilmeden sohbetin nedeni olur. Yaaa öyle güzeldir kahve işte, değil 40 ömürlük hatırı vardır <3.

O kadar yazdım ki resmen birinin sormasını bekliyormuşum, hahaha :). Bu mim tüm kahve aşıklarına gelsin :).


Dipnot: Fotoğrafların hepsi (aslında benim de güzel kahve fotoğraflarım var ama çok üşendim bu yüzden) tumblr'dan; çaktırmayın ;)

31 yorum:

  1. Hihi ben çok eğlendiim :) Hem fotolar, hem yazı mis..

    YanıtlaSil
  2. Çok keyifli bir mim olmuş gerçekten keyifle okudum güzel bol kahveli günler dilerim 😁😊sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de sana bol kahveli günler diliyorum :).

      Sil
  3. Ne güzel anlatmışsın resmen kokuları burnuma bile geldi yafff
    Kahve severim ama ben açıkçası çaycıyım. Ama sıcak çikolata severim. O sayılır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :). Seni mi kırcam ya, tabi ki sayılır canım benim :) <3

      Sil
  4. Enfes bir mim olmuş teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de teşekkür ederim bu güzel mim fikri için :).

      Sil
  5. allah seni senin gibisini duymadım hihi :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim takipteyim.
    Bana da uğrarsanız çok sevinirim ♥

    YanıtlaSil
  7. Her gecen gun bir ortak nokta daha yakaliyoruz seninle. Ben de bayilirim kahveye. Psikolojiktir belki ama o gun icmedim mi bir bas agrisi alir beni ki sorma. Kokusu, tadi, buhari... Ay canim cekti hemen gidip yapayim bir tane kendime. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vayy valla birbirimizin replikası olma yolunda ilerliyoruz o zaman :):). Ben de pek olmaz o ama ailede olanlar var bilirim :). Yap yap afiyet bal şeker olsun <3.

      Sil
  8. Aww ben bu soruları sevdim kahveli mahveli tam benlik ♥ ve ve ve giflere bayıldım aşırı huzur vericiler :')

    Bonus: Benim en sevdiğim türler Mocha ve Latte; her yerde içebilirsin pişman olman zordur,risksiz ve lezletli ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gifler çok güzel dimi, ben de sevdim :). Sen de yap okuyalım <3

      Seçimler güzel :), ikisini de severim <3.

      Sil
  9. Kahvedeki samimi tadı miminde hissettim 😍

    Normalde pek içmesem de çay mı kahve mi deseler kahve derim. Fakat şu an papatya çayına takmış olabilirim 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh teşekkür ederim <3.

      Bitki çaylarını ben de çok severim. Çayla ayrı bir hikayem var eğer öyle bir mim olursa onu da anlatırım :):).

      Sil
  10. Kahveye hiç senin baktığın gibi bakmamıştım vallahi.Bundan sonra bir ortamda ya da evde kahve içerken hep senin yazın aklıma gelecek sanırsam.
    Eline,yorumuna sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya, o kadar demek :). Umarım iyi anlamda hatırlarsın o zaman :).

      Çok teşekkür ederim <3.

      Sil
  11. İlk aklıma gelen Türk kahvesi... Her zaman net bu böyle...
    Ama bazen kafam karışıyor yok şu kahvesi yok bu kahvesi deniyorum ama yok beni türk kahvesinden başkası ayamıyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk kahvesi başkadır zaten, ben de çok severim :).

      Sil
  12. Afiyet bal şeker olsun :). Kahve güzeldir :).

    YanıtlaSil
  13. Bizim evde de kahve mutlaka olmalı yoksa annemin başı tutar içmezse :) Bende severim kahveyi iykin az önce içmiştim yoksa yazını okurken canım çekerdi elline kalemine sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha, iyi madem önceden önlem alınmış 😄 Çok teşekkür ederim ☺️

      Sil
  14. Kahvenin bu kadar sevilebileceğini tahmin etmezdim :D Ben de severim kahveyi ama böyle bir aşk yok ne yazık ki aramızda, valla kıskandım sizi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, bilmeden abarttım mı ne çıtayı yükselttim herhalde :). Yok yok gerçekten çok severim kahveyi ama sen kıskanma ya gel beraber sevelim :).

      Sil
  15. seviyon sen kahveyi
    öyle anladım ben :-))))))))))))))))))))))))


    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahhha, eh işte koyarlarsa yok içmem demem :).

      Sil
  16. Gerçekten kahve seviyormuşsun, yorumlarından bunu anladım. :-) Saat bu kadar geç olmasaydı senin için bir kahve içerdim ama artık yarına kaldı :-)

    YanıtlaSil