7 Aralık 2017 Perşembe

Sevgili Güllük #56 (5. Antakya Uluslararası Film Festivali + Başka Sinema)

Merhabalar!! Yine güzel kültür sanat haberlerimle buradayım. Hem bu haberi verdiğim hem 2017'yi böyle bir haberle bitireceğim için (yok son yazı değil, yani umuyorum :)) de çok mutluyum. Başka Sinema artık Antakya'da!!! Bununla da kalmıyor beşincisi düzenlenen bir festivalimiz varmış ki ben şahsen bu sene öğrendim, doğma büyüme buralı olduğum halde.



Yine de önemli olan sevgili Hataylılar bilin ki 7-12 Aralık'ta devam eden bir film festivali ve artık Başka Sinema gösterilen bir sinemamız var :). Festival filmleri dört lira bilginize. Yılların sineması, benim sinemada ilk filmimi izlediğim yer olan Konak Sinema'da. Bir ara kapandı açıldı derken böyle bir dönüş yapması bizi avm sinemalarına mahrum bırakmayıp alternatif filmleri yayınlamasıyla bir kez daha gönlümü kazandı, daha da değerlendi. Siz de lütfen fırsat buldukça gidin ve bu sokak arası sinemamız kapanmasın ve büyük yapımcıların sadece filmlerini oynatabildiği sinemalara mahrum kalmayalım. Zaten o filmlere illa bir yerde denk geliriz ama bu filmler çok ama çok değerli. Ülkemizde güzel filmler çok güzel filmler yapılıyor. Bu fırsat ayağımıza kadar gelmişken destek olalım ve bu sanatı daha yakından takip edelim.




Anlayacağınız ben festivallere gidemiyorum diye üzülürken festival ayağıma geldi :). Sinema artık daha güzel benim için. Her gün plan yapıp filmleri zamanında takip edebileceğim, program yapacağım. Yine yeniden. Artık daha güncel sinema yazıları da olacak ki şimdiden programlar yapıldı, ilk yazı da yolda :). Bu çevrede olan herkesin de en azından haftada bir kere ne var ne yok diye uğramasını canı gönülden isterim. Siz de ne kadar çok paylaşırsanız bu haberi sadece sözlü bile olsa eminim ki daha çok insana ulaşacaktır. Ben önünden geçmesem haberim olmazdı, tanıtımı maalesef yeterli değil ama yine de kulaktan kulağa yayılsa bile daha fazla insana ulaşabilir.

O yüzden Konak Sinema'ya, sinemamıza sahip çıkalım, hem de böyle film seçimleri yapmışken <3.



Aşağıda Instagram hesaplarını takip edebilir, güncel film ve seans bilgilerini öğrenebilirsiniz :). Sinemayla kalın :).

https://www.instagram.com/antakyakonaksinemasi/?hl=tr

16 yorum:

  1. Şahane bir haber ♥ ♥ ♥
    Sinemasızlık, daha doğrusu gişe endişesiyle diğer filmleri getirmeyen sinemalara mecbur kalmanın ne demek olduğunu iyi bilirim. O yüzden böyle sinemalara hakikaten destek vermeli, bolca gitmeli, bolca duyurmalı ♥
    Şahane filmler izle inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasın, kesinlikle katılıyorum sana :).

      Hep destek tam destek :). Öpüyorum seni <3.

      Sil
  2. Nasıl yani hemşehri miyiz?
    Ama Konak sineması nerde biz nerde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa sen bilmiyor muydun :).

      Bence bu hafta sonu gitmek için iyi bir neden, uzak bahane olmasın :). Bol sinemalı günler :).

      Sil
  3. İstanbul ve ankara'dan sonra İzmir'e gelince ben de çok sevinmiştim. Ama ben biraz tembelim, toplasan Başka Sinema'ya on kere gitmişimdir. Yine de varlığı içindeki bir takım ümitleri uyandırıyor ya, o bile çoğoş! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok güzel bir duygu <3. Bol bol sinemaya gidelim bu hafta sonu :). Bol filmli günler :).

      Sil
  4. İnstagramda görünce çok imrenmiştim zaten, biraz da burada imreneyim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım sen İstanbul'da değil miydin? Oralarda festival değil festivaller var :).

      Yanlış hatırlıyorsam da umarım en yakın zamanda senin şehrine de gelir :). Yayalım başka sinemayı :).

      Sil
  5. Oh oh şahane.. Başka Sinema harika bir şey :) Çok sevindim senin gibi sinema sever için muhteşem bir şey.. O zaman yeni film yorumları geliyor galiba yakında ❤️❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Ezgicim, benim için harika bir şey :). Aynen öyle geliyor fırsat bulabilirsem :). Hafta sonu malum festivaldeyiz artık :). Öpüyorum seni <3.

      Sil
  6. fırsatı kaçırmamak gerek o zaman....

    YanıtlaSil
  7. Oh ne güzelmiş, keşke bizim de burada Eskişehir'de öyle sokak arası sineması olsa. Gerçekten kaçırmamalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma bizim bir tane kaldı onu da kapattıklarında çok üzülmüştüm. Avm olunca o unutuldu gitti, çocukluğumun sineması sonuçta ayrıca kalmadı öyle. Şimdi böyle bir dönüş yapması harika <3.

      Sil
  8. Senin adına çok sevindim. Sen şimdi orada ne güzel filmler izler bize de yazarsın :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, gerçekten iki film izledim bile. Devamı için program yapıyorum 😊.

      Sil