8 Şubat 2018 Perşembe

Atıştırmalık #34 (I, Origins, Minority Report, Gravity)

Bilim kurgu ağırlıklı üç film atıştırmalığımla buradayım :). Eminim birçoğunuz bu filmleri izlemişsinizdir, ben baya geç kaldım :). Siz bu aralar neler atıştırıyorsunuz? Benimle paylaşmayı unutmayın :).

I, Origins - Mike Cahill (2014)



Güzel başlayan ama sonunu getiremeyen bir film. Yine de bilim kurgu severler bir baksın. Sıkılmadan merakla izledim ama sonu hiç tatmin etmedi :/.

Minority Report - Steven Spielberg (2002)



Filmin sonunda yönetmeninin şipilbörg olduğunu fark ettiğim film :). Ben sevdim valla, güzel bir aksiyondu. İrlanda'nın bıçkın delikanlısı Colin Farrell gençliğiyle tomkruza eşlik ediyordu. Yalnız tomkruz da boşuna can yakmamış, bu filmde onu hissettim :). Filmde baş karakter fellik fellik her yerde aranır kaçarken en müdavimi olduğu yerden yetkilerinin alınmayıp hala elini kolunu sallaya sallaya bir değil iki değil girip çıkmasıyla ya biri de kapatmaz mı arandığı an dedirtse de görmezden gelip aksiyona kaptırdım kendimi. Güzeldi :).

Gravity - Alfonso Cuaron (2013)



Bu filmin çok sevildiğini hatırlıyorum çıktığı yıl ama beni maalesef etkilemedi. Hatta yanlış hatırlamıyorsam Sandra Bullock ödül falan aldı da ben beğenemedim, Cuaron'u çok çok başarılı bulsam da Children of Men ve Azkaban Tutsağı'nda, üzgünüm, tek hayırla yolladım :/.

18 yorum:

  1. Birinci ve üçüncüyü izledim. Evet ilk film dediğin gibi çok tatmin etmedi beni de.. Ama gravity'i televizyonda izlemiştim, birşeyler yaparken. Çok sıkıcı gelmemişti o yüzden :)

    YanıtlaSil
  2. mike cahill iyi, cuaron ise çok seviyoruuum :) baksanaa, peppermint sodaya bayıldım yaaa, iki kez izledim, şimdi üçüncü kez izliyom, mutluluk verici bir film ve müzikler de güzel. yönetmen de kurys imiş amaa :) bu yönetmenin izlemediysen les enfants du siecle adlı filmi çok iyi. george sand ile alfred de musset nin çalkantılı ilişkisi. bi dee, önerdiğin siteden water lillies (2007) adlı fransız filmini de çok sevdim, zarif film, onu da iki kere izledim. bu üç film, çok sevdiklerim arasındaa artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desene nokta atışı, demek zevkini az biraz çözmüşüm :). Çok sevindim beğenmene. Ben de yönetmenin bir filmi daha izleyeyim diyordum iyi oldu bu öneri :).

      Sil
    2. :) peppermint soda her akşam izliyom valla. dört kez oldu. izleyip izleyip gülümsüyorum. water lilies i de :) ikisi de hep açık artık. iyi geliyo ikisi de :) aşkın büyüsü diğer film mükemmel ve çarpıcı. filmden sonra kendine gelmek zor oluyoo :)

      Sil
    3. Hahaha, ay çok seviniyorum sen böyle dedikçe :). Ben de şarkısını sürekli dinliyorum :).

      Sil
  3. gravity'İ ben sinemada izledim. sinemada süper etkileyici kapanakısılmışlık duygusundan dolayı. sonra tv'de verilirken de izledim. o duyguyu vermedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Televizyondakine ben niye denk gelmedim ya :(. Hayır filmi beğenmezdim yine eminim de, tvde çıkmasına şaşırdım nedense, izleme şansım olmasını isterdim :).

      Sil
  4. Hiçbirini izlemedim ben ,2 numarayı aldım listeye^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azınlık Raporu güzel aksiyondu ya, umarım sen de keyifle izlersin :).

      Sil
  5. loach en sevdiklerimden oldu. çok filmini izledim son aylarda. izliyceğin zaman söyle, iyileri ve en iyileri söylerim. zaten kötü filmi hiç yok. sadece son filmi blake diğerlerine göre biraz soft. ama seksen yaşına geldiği için. bırakmış aslında sinemayı zaten daha çok belgesel çekiyor. bence dünyanın en iyi sinemacılarından o :)

    YanıtlaSil
  6. son seçkimden martha marcy marlene i de öğütlerim bak :) bir de filmde başka bir bağımsız yönetmen de var. martha nın yönetmeni ile o yönetmeni de izlemeye aaal baak :)

    YanıtlaSil
  7. ikinci yönetmen bu filmde oyuncu :) işte bilmece çözersiin :)

    YanıtlaSil
  8. bu aralar kitaptan en iyi uyarlanan filmler kategorisine takılıyorum. Kendime göre bir kategori buldum sanırım

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, güzel bir kategoriymiş, yorumlarını bekliyoruz o zaman :).

      Bol bol sevgi de benden <3.

      Sil
  9. Gravity'i sevmiştim ben. Diğer iki filmi izlemedim. Hatta geçen hafta konusu açıldı da eşim Azınlık Raporu'nu izlememiş olmama şaşırdı. Bir ara izleyeyim bari :-)

    YanıtlaSil
  10. Azınlık Raporu sanırım ünlü bir film :).

    YanıtlaSil