3 Ekim 2020 Cumartesi

Anneanne Tarifi Zahter Salatası Yanında Bir Adet Mektup

Merhabalar, pek yazmıyorum çünkü ne okuyorum ne izliyorum :D. Bir tek Masterchef izliyorum ama onu da yazmayayım artık :D. 

öneri makinesi

Yemek yapmak her zaman hayatımın bir parçası olmuştur. Yeni tarifler denemeyi sevdiğim kadar bizim oraların yemeklerini yapmayı da yemeyi de çok severim. Youtube kanalımda da hem Antakya mutfağı hem de farklı mutfaklardan küçük küçük tarifler paylaşıyorum. Detayı detayına tarif vermiyorum ama kısa kısa hikayeler anlatıyorum. Belki ilginizi çeker. 

Doğduğunuz ve büyüdüğünüz yörenin yemeklerinden yapmayı ve yemeyi en sevdikleriniz hangileri? Mutfak kültürü insanın kişiliğini etkiler mi? Hadi biraz bunlardan konuşalım :).


8 yorum:

  1. büyüdüğüm değil de doğduğum yerde çok yapılan-annemin de çok yaptığı-zerbet denilen bir yemek. yufka ekmekleri(ama çok ince olmayacak) sarıp yuvarlak yuvarlak kesip üzerine yoğurt dökülüyor. sonra da yağın içine kırmız biber dökülüp kızartılıyor ve yoğurdun üzerine dökülüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kez duydum ama zaten yoğurt ve sos giriyorsa içine çok lezzetlidir.

      Sil
    2. Buna da bizde sırın deniliyor :) sac üzerinde pisirilen el açması yufkalar ile yapılıyor.Yogurtta sarimsakli olur muhakkak :)

      Sil
    3. Ohhh vallahi acıktık :)

      Sil
    4. Aynısını "nanı şir" diye yemişliğim var. Valla hala aklıma geliyor, acaba market lavaşıyla filan taklit edebilir miyim diye hesaplar yapıyorum ahhahha :D Sac alıp terasta yufka üreteceğim sonunda, yufkasızlık beni çok üzüyor :/

      Boşnak anneannem, kalburabastı diye bir tatlı yapardı bayramlarda. Fakat bildiğimiz kalburabastı ile pek alakası yoktu. Anneannemle beraber çıktı gitti hayatımızdan bu tatlı. Yıllar sonra Sarajevo'da bir pastanenin vitrininde gördüm, oturup ağlayarak yedim. Ben Türkiye'de doğmuş 2. kuşağım ama göçmenlik bu şekilde de idrak edilebilen bir şey demek ki :)

      Sil
    5. Ankara'da yok mu taze yufka yapan yerler? Aynen sen de yaparsın hem de güzel yaparsın, genlerinde var baksana :).

      Off ne olduğunu bilmiyorum ama yemek istiyorum :D. Sarejevodakinin adı neydi, hatırlıyor musun? Araştırıp bulacağım :) olmadı yapacağım :D.

      Sil
    6. Valla bu civarda hiç denk gelmedim taze yufkaya ama sorayım bakayım bir sağa sola :)

      Hurmašice tatlının adı. Bazı yerler bizdekinin aynısını yapıyordu ama anneanneminki pekmezliydi, bu pastanede pekmezli bulmuştum. Şurada fotoğrafı var:

      https://www.domacica.com/hurmasice-sa-pekmezom/

      Yassı, kahverengi kütleler :D

      Sil
    7. Ben bunu deneyeceğim sana da fotosunu atacağım :). Ağda kelimesi yine iki dilde de ortak kullanılması pekmez ile birlikte tebessüm ettirdi :). Bizde de şerbet için ağda çok kullanılır.

      Sil