27 Kasım 2015 Cuma

Abur Cubur #18 Bölüm 2

Dediğim gibi bu iki bölümden oluşan listemizin elektronik müzik ağırlıklı şarkılarını bu bölümde listeleyelim. Yine nedensiz bir şekilde alfabetik olarak sıralayacağım :).

1. Efsane müzikler yapan Blue Hawaii'nin bu şarkısıyla sınırlı kalmayın.



2. Grubu bilen biliyordur çok güzel şarkıları var ama buraya hangisini koyacağım diye pek düşünmeme gerek kalmadı çünkü bu aralar en çok dinlediğim şarkılardan biri olur kendisi.


3. Daft Punkkk, herkes biliyor, seviyor. Son albümleriyle baya birkaç yazı geçirdik sağolsunlar. Şarkıların hepsi güzel falan da ben Pharrell abimizi Happy'den önce de prodüktör olarak da dinler severdim ki zaten o da bu düeti olsun son albümü olsun yine baya dinletti kendisini. O yüzden bu ikiliye eşlik ederek her yerde dinlediğiniz Get Lucky şarkısını bir de burada dinleyelim.



4. Türkiye'ye ben tanıttım, ben getirdim itirazı olan varsa bıraksın burada listeyi (Blogger çıldırdı). Neyse efenim Hurts sevgim bilinir herhalde artık, hele buralara kadar teşrif edip gidememe olan isyanım daha çok bilinir. Olmazsa olmazdı bu listeden o yüzden "and it feels better than love" diyoruz. 



5. Yine efsane müzikler yapan bir ikiliyle devam edelim, özellikle Robyn'le yaptıkları düetleri dinlemenizi tavsiye ederim. Ben de istisnasız en sevdiğim, "No one's singing songs for me" gibi güzel sözleri de barındıran şarkılarını burada paylaşayım. 



6. The Knife iki kardeşten oluşan ikililerimizden biri. Sizde bu grubu "I'm in love with your brother, What's his name?" gibi sözleriyle ünlü şarkısı "Pass this on" ya da Xavier Dolan filmlerinden hatırlayacaksınızdır. Ayrıca kardeşlerimizden hatun olanın solo albümü Fever Ray'den de bilenler olacaktır (Vikings desem:)), Hatta Röyksopp grubuyla da güzel bir düeti vardır. Su götürmez gerçek İsveçliler anlıyor bu müzik işinden hele ki elektronik ise değmeyin keyfimize. Ben de sevdiğim Dolan filmlerinden biri eşliğinde Pass This On'u paylaşayım.



7. Ve Xavier Dolan'ın en sevdiğim özelliklerinden biri müzik zevkinin güzel olması ve filmlere güzel adapte etmesi olabilir. En başarılı soundtracklere yer veren yönetmenlerden biri ve onu sevmem için yeten de artan bir şey ama tabi tek iyi özelliği bu değil (Dolan sevmek mi yazsam ya :)). Ama sırf bu güzel Fransız grubu tanıttığı için bile sevilebilir. İyi ki varsın Dolan <3.



Dip not: Eğer yeterli sayıya ulaşabilirsem bu temanın Türk versiyonu da olabilir :).
Devamını Oku »

Abur Cubur #18 Bölüm 1

Merhabalar :). Bu listemde sizlere grup olmak için aslında çok da elemana ihtiyaç olmadığını yanına kardeşini, arkadaşını alıp çok da etliye sütlüye karışmadan kendi müziklerini yapan müthiş iki kişiden oluşan grupları tanıtacağım. Aslında çok fazla var o yüzden bu iki kişiden oluşan grupları iki bölüm halinde paylaşmak güzel olur. O yüzden bu biraz daha indie, slow, yumuşak tonlu şarkılar bölümün ilkini oluştursun, elektronik ağırlıklı ikinci listeyi de hemen şuradan dinleyebilirsiniz :).

Not: Listeyi saçma bir şekilde alfabetik olarak sıralayacağım.


1. Bu tatlı mı tatlı şarkıyla başlamış olduk, fena mı oldu :).


2. C harfiyle başlayan ilk grubumuz Capital Cities'ten en sevdiğim şarkıları Safe and Sound.



3. "I once fell in love with you just because the sky turned from grey into blue" sözü olan ve başka söze ihtiyaç bile duymayan (ama var), Cocorosie'nin en güzel şarkısının bu olduğu konusunda bir anlaşalım önce.




4. Ve yine içimizi parçalayan son C harfiyle başlayan grubumuz Cults'ün efsane şarkısı Abducted.



5. Bağğyan (Ankaralı ego kullanıcıları bilir) ağırlıklı bu ikili gruplardan bir tanesi, Frank & Derol'ın yine belki de en başarılı şarkısı Barely love you too.



6. Jack and Eliza ikilisinin en güzel şarkılarından Quarter past the hour.



7. Ve son olarak en güzel şarkılardan ve klibi de kısa film tadında olan güzel grup Rhye'la bitirelim listeyi.


Devamını Oku »