14 Nisan 2018 Cumartesi

Sevgili Güllük #3 (Hastalıklar, Hatay Kitap Fuarı, Etkinlik)

Bayadır sevgili güllük ile buralarda olmuyordum ama biraz sohbet edelim istedim hem de birkaç haber vereyim.

Öncelikle geçen haftalarda maalesef yanlış tedavi yüzünden asıl hastalığım iyileşmedi ve başka hastalıkla ciddi bir şekilde uğraştık, uğraştık diyorum çünkü sadece ben değil ailem de benimle beraber baya hatta benden fazla uğraştı. Neyse ki şu an daha iyiyim ama aynı hastalık olmasa da sağlığım bu aralar nedense beni üzüyor. Şimdi de başka ciddi olmadığını umduğum bir şeyler oluyor, yakında yine hastaneye gitmem gerekiyor. Yine de iyi düşünmek istiyorum. Blogda da daha aktif olmayı umuyorum. Hala kendime ait bilgisayarımın olmadığını belirteyim.


Bu aralar en çok snail mail ile meşgul oldum (nedir ne değildir buradan okuyabilirsiniz) ama geçen haftalarda neredeyse günde iki kere gelen posta bu hafta evimin yakınına uğramadı :). Bir iki mektup kaldı yazmadığım onları tamamlayacağım bu arada. Yeni keşfim daha doğrusu uğraşım flipbooklar :). Yapması çok zevkli ve insanın yaratıcılığını körükleyen bir şey. Onlarla uğraşıp içini doldurup göndermek en çok hoşuma giden şeylerden son zamanlarda, çift taraflı kağıtlarla oyalanmak müthiş rahatlatıyor beni. Bir örneğini de aşağıya bırakayım hatta. Şimdi yeni çift taraflı kağıtlar sipariş ettim onlarla bu sefer vintage konseptiyle flipbook macerama devam edeceğim. Ben de neler çıkacağı konusunda oldukça heyecanlıyım.


Memleketim Hatay'da geçen sene burada ve şurada yazdığım fuarın ikincisi düzenlenecek 20 - 29 Nisan tarihlerinde. Umarım yine birçok sahaf ve yayınevi gelir ve güzel indirimler olur. Sahafları özellikle bekliyorum, geçen sefer snail mail gibi bir hobim olmadığından ilgi alanım sadece kitaplardı ama şimdi liste uzadı :). Bol bol yayınevlerinin Hatay'dayız paylaşımlarını da umarım görürüz, ben birçok kez gitmeyi planlıyorum ama yine de bakalım. Sizler de bu fuarı ne kadar çok duyurursanız hem katılım artar hem de fuar her sene azalarak bitmez artarak çoğalır diye umuyorum. Desteklerinizi esirgemeyin :).

1. Hatay Kitap Fuarı

Etkinliğin eşleşmeleri açıklandı ama ikincisi neden olmasın o yüzden onu da duyurayım. Çok sevdiklerimden kartpostal ve kitabı birleştiren bir etkinlik vardı sevgili İncirli Kurabiye'nin blogunda. Ben de hemen katıldım, sevdiğimiz bloglar da katıldı. Yeni bloglar keşfettim şimdi de kitap seçip güzel kartlarla bana verilen adrese hediyelerini göndereceğim. İşin güzelliği de kim kimle eşleşti bilmiyor, ben de kimden ne gelecek bilmiyorum heyecanla kargoyu bekleyeceğim :). Yoğun ısrarlarla bence bir daha böyle bir etkinlik düzenlenebilir, ben yine seve seve katılırım. Sizin de haberiniz olsun, daha geniş bir hediyeleşme yapabilir ve birbirimizi tanıyabiliriz :).

Şu aralar kitap okuyamıyorum, S. Beckett'in Murphy'si ağlıyor, bitirsem keşke. Yine şu okuyamama durumlarına yakalandım sanırım ama fuar beni çok heyecanlandırıyor, beni baya bir canlandıracak biliyorum. Tecrübeyle sabit :). Burada da güzel yayınlarla fuara özel neler aldım yaptım, hepsini yazacağım :). Fuar dedikodusu yaparız ama hepsi fuarın seneye daha da iyi olması ve birçok açıdan gelişmesi için :).

Sanırım şimdilik benden haberler bu kadar, güzel öneri ve etkinliklerde görüşmek üzere <3.

23 yorum:

  1. Bazı şeyler geçerliliğini yitirmiyor demekki.Mektuplaşma gibi mektup arkadaşı gibi. Tek farkı şimdi araya teknolojinin girmesi.Flipbook da çok güzel bir çalışmaymış.
    Geçmiş olsun dileklerimide ileterek yorumumu bitiriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok teşekkür ederim 😊.

      Evet sosyal medya sayesinde aslında bu uğraşı ve arkadaşlarımı bulduğum düşünülürse dediğin doğru 😊.

      Sil
  2. Büyük geçmiş olsun. Bir süredir burada olamadığım için rahatsızlığın neydi bilmiyorum ama o kısmın geçmesine sevindim. İnşallah öbürleri de ciddi değildir. Flipbook cidden şahaneymiş, benim gibi ufacık yere bile bir şeyler sıkıştırmaya meraklılar için oldukça kullanışlı :) Hatay Fuarı da güzel geçer umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Bellecim, o hastalık bitti de yenisinden şu an çekiniyorum ama gitmeden öğrenemeyeceğim.

      Teşekkürler, flipbooklara yeni başladım ama çok sevdim. Bir de bu küçük kitapçıkları yapmak da almak da çok zevkli, neresinden ne çıkacağı belli olmuyor 😂.

      Senin mimi yaptım geçenlerde 😊

      Sil
  3. Flipbook deyimini daha senden yeni duyuyorum.Belki daha önce başka bir yerden gördüm ama hiç hatırlamıyorum.Böyle bir yazı yazma fikrin varsa diye desteklemiş de olayım ^^ Umarım 2.Hatay fuarınız da güzel geçer.Malum biz gelemiyoruz ama yazılarını da bekliyoruz ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flipbooklar hakkında yazı yazma düşüncem yoktu ama madem istedin yazayım bir tane yeni videolar da çekince :). Teşekkürler destek için ben de bu anı bekliyormuşum :).

      Ben de çok güzel bir fuar olmasını umuyorum, çok heyecanlıyım. Her gittiğimde mutlaka görüşlerimi, aldıklarımı hepsini yazarım :).

      Sil
  4. Çook geçmiş olsun öncelikle sevgili öneri makinesi. Gidince çekinmeye değmeyecek bir şey olduğu ortaya çıkar umarım :)

    Flipbook olayı da çok güzel ama aynı zamanda yorucu görünüyor :D Ben bir kartpostal atmayı becerirsem kendimi şanslı sayacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim Eslemcim, umarım öyle olur :).

      Çok yorucu değil ama uğraştırıcı, tabi birden fazla flipbooku bir günde yapmak istersen de yorucu :). Güzel bir uğraş olduğundan ben bu aralar baya zevk alıyorum :).

      Sil
  5. Hastalık konusunda çok çok kolaylık ve sabır diliyorum umarım ciddi şeyler değildir..
    Etkinlik hepimize heyecan oldu, ben sizlerin heyecanını gördükçe mutlu oluyorum 🤗 Ama henüz stres altındayım, umarım sorunsuzca sonlandırırım da o zaman rahatlarım 🎈
    Ve bayram için tekrar toplaşma fikri hepimizin ortak kararı sanırım 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Zeynepcim, ben de öyle umuyorum.

      Aynen güzel bir etkinlik oldu ve kitabımı seçtim umarım göndereceğim kişi okumamıştır :). Yakın zamanda göndereceğim. Bayrama çok var daha ya bence o arada bir etkinlik daha yapılabilir :). İlki bitmeden ikincisini istemem, hahaha :).

      Sil
  6. Geçmiş olsun.

    Kitap insan hayatında tek etkinlik olmamalı diye düşünmeye başladım son zamanlarda, hayatım sürekli kitap okuyarak geçerse edilgen olmaktan öte gidemem gibi geliyor, çeşitlilik iyidir.

    Ama tabi fuar keyfi bambaşka oluyor, ben de hazirandaki Haydarpaşa kitap günlerini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :).

      Çeşitlilik iyidir ama sen zaten festivallerdesin, o da güzel bir çeşit bence :).

      Fuara az kaldı ve çok heyecanlıyım, umarım bol katılımlı ve indirimli güzel bir fuar geçiririz :).

      Sil
  7. Çoook geçmiş olsun. Sağlık olmayınca hiçbirşeyin tadı olmuyor maalesef!
    Ben de bu aralar biraz düşük moddayım. Umarım hasta olan herkes şifalarına tez elden kavuşur.

    Güzel haberlerini bekliyoruz sevgili Öneri Makinesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Sibelynkacım, çok teşekkür ederim <3. Geçişlerden herhalde hastalıklar arttı herkeste bir mod düşüklüğü ama bir yandan da etkinlikler canlandırıyor bizi. Festivale gidip ne güzel filmler izlemişsindir diye düşünüyorum, hatta gittiysen yaz mutlaka :).

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun.Keyifli uğraşlar, etkinlikler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de sana ve ailene sağlık ve bol gezmeler diliyorum :).

      Sil
  9. Çok teşekkür ederim <3.

    Ben de senin fuar yazını bekliyorum, İzmir'de de şu sıralar fuar var sanırım, güzel katılımlar var gibi. Bakalım sen neler alacaksın ya da çoktan aldın :).

    YanıtlaSil
  10. doktorun yaşlısı avukatın genci makbulmüş diye bir söz var. Galiba bu tür aksaklıklardan canı yanan biri söylemiş bu sözü. Çok geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginçtir ki beni yanlış tedavi eden doktor yaşlıydı :(. Çok teşekkür ederim <3.

      Sil
    2. Bunu söylemenden korkuyordum :-)))))

      Sil
    3. Haha, olsun o da boşuna söylenmemiştir :). Ben kötüsüne denk geldim :(.

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun. İnşallah sağlığın en kısa zamanda düzelir ve bir daha böyle sıkıntılar yaşamazsın. İnsan hastalanınca morali bozuluyor, bir de böyle yanlış tedavi olunca sinirleri daha çok geriliyor.

    Fuar yazılarını merakla bekliyorum. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Şulecim <3. Aynen anlattığın şeyleri yaşadım, çok güzel tarif etmişsin.

      Ben de merakla bekliyorum :).

      Sil