5 Mayıs 2018 Cumartesi

2. Hatay Kitap Fuarı Günlüğü

Öneri Makinesi

Bir fuar günlüğünden herkese merhabalar :). 20- 29 Nisan tarihleri arasında olan fuar genel anlamda hayal kırıklığı olsa da olan güzellikleri es geçmek olmaz. Bu fuarda bir ilk yaşadım ve çok mutlu olduğum anlar yaşadım. Onun dışında üç kere ziyaret ettiğim fuarda gün gün neler yaşadım hepsini aşağıda yazdım. Uzun bir yazıya uzun bir giriş olmasın, aşağıda görüşmek üzere :).

21.04


Merhabalar, hemen sıcağı sıcağına bir fuar yazısı yazmak istedim ama maalesef çok mutlu bir yazı olmayacak çünkü ne Alper Canıgüz geldi ne de fuar dolu dolu bol kitaplı indirimli bir fuardı. Fuara gittiğimde cumartesi olmasına rağmen kalabalık normaldi. Hafta içini düşünemiyorum. Yine de ben gideceğim bir kez daha. Geçen seneye göre hem yayınevi az hem de hiç sahaf yok :(. Geçen seferki sahaflar öyle memnun kalmamışlar ki tercihlerini sanırım diğer fuarlardan yana kullandılar, haklı olarak. Onun dışında yayınevleri de çok az ve indirimler %25'i geçmedi maalesef :(. Bu sefer kuzenim bana eşlik etti fuarda ve en çok onun için gezdik çünkü ben bir daha gideceğim ama yine de bir iki kitap aldım.

Fuardan hiç fotoğraf çekmedim, o yüzden sadece kitap fotoğraflarını paylaşacağım.

İş Bankası modern klasikler dizisinden merak ettiğim iki kitabı fuar vesilesiyle aldım. Özellikle Dr. Jekyll ve Mr. Hyde en merak ettiğim.

Öneri Makinesi

Doğan Kitap standında merak ettiğim bir diğer kitap Muhterem Nur'un kitabını da 10 lira standında görünce alıverdim. Bu tarz biyografi/anı kitapları okumayı seviyorum. Kitapta Muhterem Nur'un ağzından değil bir hikaye gibi hayatlarını Müslüm Gürses ile beraber okuyoruz. Bu kitabı da merak ediyordum, "Müslüm" filmini de merak ediyorum. Kitap 5. baskıyı yapmış. Dün okuyup bitirdim bile, çok akıcı bir kitaptı.

Öneri Makinesi


Fuarı ilk ziyaretimden aldığım kitaplar ve izlenimlerim bunlardı.

23.04


Fuardaki ikinci günümde bana arkadaşım eşlik etti. Beraber gezelim dedik ama dediğim gibi pek bir yayınevi ya da sahaf olmadığı, indirimler de pek iç açmadığından gezimiz yine kısa sürdü. Lakin bu sefer şöyle bir güzellik oldu.

Yanlış hatırlamıyorsam Ankara'daki bir fuarda Aylak Adam Yayınları genel yayın yönetmeni ve kurucularından Erkan Aslan ile dolaylı olarak tanışmıştık. Dolaylı olmasının sebebi ilk başta adının söylemeyişi daha sonra bana önerdiği kitaplardan biri Minimalist Öyküler'de öyküsünden adını keşfetmemdi :). Ben o kitabı okudum bitirdim, içindeki öyküsünü okudum ve yarım kalan o öyküyü ve diğer öyküleri okumak için yazarın kitabını sipariş ettim ki siz şu yazılardan (yazı 1, yazı 2, yazı 3) nasıl kitabı aldığımı biliyorsunuz :).

Öneri Makinesi


Peki bunları neden anlattım? Çünkü kendisi Hatay Kitap Fuarındaydı ve ben de kitabını alıp okumaya başladığımdan bahsettim ve çok mutlu oldu. Ben de mutlu oldum, sohbet ettik ve kendisi beş güzel öykü kitabı hediye etti <3. Hiç beklemiyordum o yüzden benim için güzel bir sürpriz oldu. Kitaplardan birine başladım bile tabi yazarın öykülerini de bitirdim. Fuar bitmeden bir kez daha gidip bu sefer kitabı imzalatacağım umarım :). Şurada söz verdiğim gibi size zaten kitabı inceleyeceğim.

Öneri Makinesi

Fuarın bu büyük sürprizi dışında İş Bankası'ndan uzun zamandır okumadığım Moliere'in Hastalık Hastası'nı (daha önce okumuşum ama yine okudum :)) da son zamanlarda özellikle okuduğun oyunlara bir yenisi eklemiş oldum. Eğer gelirse serinin okumadığım tek kitabı Oedipus Kolonus'tayı da bir daha ki sefere alacağım :).

Öneri Makinesi

Fuarda maalesef tatil olmasına rağmen talep çok azdı. Azalarak bitecek gibi bir hava var bu fuarda ve bu hiç hoşuma gitmiyor. Umarım bu hafta sonu gerçekten yoğun bir fuar olur. Ben bu güzel etkinliğin her sene bol katılımlı olmasını her iki taraftan da yürekten istiyorum.

29.04


Fuarın son günü de canım kardeşim ile oradaydık. Maalesef yukarıda bahsettiğim kitabı imzalattıramadım çünkü Erkan bey gitmişti :( ama burada söyleyeyim kitabı çok sevdim. İnceleme yazısını da yazdım zaten. Ben de yayınevinin beş ve on liralık bölümlerinden aşağıdaki kitapları aldım. Fuarda en eli yüzü düzgün indirimde tabi ki her zaman olduğu gibi Aylak Adam Yayınları'ndaydı bu arada. Ankara'da da indirimler düşükken, geçen sene Hatay'da da hep Aylak Adam en güzel indirimleri yapan yayınevi oluyor, not düşeyim.

Öneri Makinesi

Onun dışında hiç kitabını okumadığım ama okumak istediğim Doğu Yücel de fuardaydı ama maalesef bir kişi dışında kimse yoktu yazarla iletişime geçen. Keşke bir kitabını okusaydım da sohbet etseydim :(. Bir daha gelmez de kesin :(.  Tabi asıl sıra benim hiç duymadığım yazarların önündeki o uzuunn sıralardı. O sıraları Doğu Yücel'in önünde görmek isterdim :/.

Yazarlardan kaynaklı çok kalabalık bir gündü ve herkes ufaktan toparlanma sürecindeydi. Bu ikisi beni gerdi ve hemen Aylak Adam'dan kitapları aldım, ikinci gidişimde aldığım ayraçlardan biraz daha almayı unutarak oradan çabucak ayrıldık. Çok ama çok sıcak bir gün olduğunu da belirteyim. Diğer günlerin aksine son gün baya kalabalıktı keşke hep böyle olsaydı.

Seneye sahafların katıldığı, insanların test kitaplarından çok okumak için kitap aldığı, birçok yazarın imzaya geldiği, çok çok yayınevinin katıldığı, bol indirimlerin olduğu ve her günün dolu dolu birçok okurla buluştuğu bir fuar olmasını dileyerek bu seneki fuar anılarımı bitiriyorum. Buraya kadar hala sıkılmadan okuyanlara teşekkür ediyor, en azından bir "selam" yazıp okuduğunu belirtmesini rica ediyorum :). Bol kitaplı çok okumalı günlere, edebiyatla kalın :).

18 yorum:

  1. Ben de bu yıl Bursaya gidemedim ama gidenler hep keyif alamadık diyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek bir bilgim yok Bursa'daki fuardan ama hep beraber daha güzel fuarlara diyelim :).

      Sil
  2. Bloglardan uzak kaldım, hem kendi sayfamdan hem de komşu bloglardan.. 14 nisanda bir hastalık haberi yazmışsın, geçmiş olsun, şimdi iyi misin? Tekrar hastahaneye gittin mi? Eğer ordaki doktorlardan memnun değilsen seni İzmir' de misafir edebilirim, burdaki Ege üniversitesi ya da 9 Eylül Üniversite hastahanelerine gidersen eğer.

    Fuarlar artık eskisi gibi değil maalesef, ben İstanbul' dayken Tepebaşında Tüyap fuar merkezinde tadına doyum olmayan fuarlar olurdu. Sanırım internet baskın çıkıyor. Umarım rağbet görmüyor diye tümden kaldırılmaz :( Gökyüzü Defni isimli kitap öykü mü, şiir mi? merak ettim..
    Sağlıkla kal canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin :). Çok şükür daha iyiyim ama bu hafta bir aksilik olmazsa hastaneye tekrar gideceğim kontrol amaçlı, umarım ciddi bir şey yoktur. Umarım sonuçlar iyi gelir de İzmir'e gezmeye gelirim bir gün :). Çok teşekkür ederim ilgin için <3<3<3.

      Fuarlarda indirim internetten az olduğu sürece satışlar pek olmayacaktır, ister istemez aynı fiyata daha çok kitap okumak için en çok indirim olan yerden alıyoruz.Yazarların fuarlara katılımı fuarlardaki kalabalığın en önemli etkenlerinden, bu ve bu gibi etkinliklerle fuarlar devam edecektir diye düşünüyorum. Yayınevleri de fuara özel güzel indirimler yapsa da daha da şenlensek :).
      Gökyüzü Defni öykü kitabı :). O resimdeki tüm kitaplar da öyle :).

      Seni çok öpüyor bol bol sevgi gönderiyorum canım Momentos <3 :).

      Sil
  3. Aa alper caniguz niye gelmemis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Programından dolayı bir sıkıntı mı olmuş ne öyle bir şeyler dediler, ben fuardaki kalabalığın yeterli olmadığından olabileceğini düşünüyorum :/.

      Sil
    2. küçük şehirlerde fuar işi zor. yüzde 25 indirim de komik. internette daha fazla indirim alıyorsun.

      Sil
    3. Aynen öyle, Aylak Adam dışında ben pek bir indirim göremedim. Doğan yayınlarının 10 liralık bölümü vardı. Can Yayınları %20, Yky ve İş Bankası aynı şekilde belki %25. İnsan ister istemez daha uygun fiyatlara daha çok kitap almak istiyor tabi :/.

      Sil
  4. Kötü olmuş ya:(( Umarım seneye daha canlı, capcanlı bir fuar olur :))

    Bu hafta da Kocaelide fuar var. Bugün sahaflari gezdim biraz, haftaiçi de unutmazsam Aylak'a uğrayayım o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım :/.

      Senin yazılarını da merakla bekliyorum. Sahaflar mı? Süper yazılar bizi bekliyor desene :), Aylak'a uğra uğra çok güzel öykü kitapları var :).

      Sil
  5. Selam. :)
    Maalesef insanların bir kısım bilinçlenip okurken bir kısım tamamen kitaba uzak. Üzücü yanı bu oran çok fazla. Sosyal medyaya baksan herkes kitap kurdu. Popüler olan şeyleri yalayıp yutmuş, alıntılardan sayfa geçilmiyor ama içi boş kalmış ya da sadece o alıntıda kalmış diyelim.
    Umarım fuar kapanmaz ve her sene gelir. Kayseri'ye senede bir geliyor ama bana yetmiyor. Sahafları keşfetmeseydim hiç tadı olmazdı zaten buranın. Ne diyeyim umarım bir gün herkes kitapların ne kadar muazzam bir dünyaya açıldığını anlar ve kalplerinden hissederek okurlar. Aldığın kitaplar çok hoş, bazılarının adını yeni duydum yazarsan beklemedeyim. Ben bu aralar uzun aralıklarla bitirebiliyorum kitapları ama son sene artık biraz dişimi sıkmam lazım. Tatile erteliyorum ben de. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynnen öyle, daha iyisini umalım her zaman, daha çok okuyalım okutalım :).

      Kitaplarla alakalı farklı yazı fikirlerim var, umarım yakın zamanda paylaşabilirim :). Ben bu aralar otobüs beklerken bile okumaya çalışıyorum, keşke hareketli araçlarda da okuyabilsem ama hemen midem bulanıyor :). Metro da sıkıntı olmuyor gerçi :). Senin de umarım keyfince okuyacağın zamanlar gelir yakında :).

      Öpüyorum seni ve bol bol sevgiler :).

      Sil
  6. Tüh, Alper Canıgüz gelmemiş.

    Umarım gelecek yıllarda daha dolu dolu, bol bol iyi yazarlı bir fuar olur. Doğu Yücel ben de okumadım meraktayım aslında. Ama üzüldüm ona imzalatan kimse yok diye. Diğerleri muhtemelen popüler yazarlardır :)

    Kocaman öpüyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef, kırıldım biraz :/.

      Aynen öyle, keşke ben okusaydım da bol bol sohbet etme şansım olurdu :/. Neyse belki evren bizi uzun kuyruklarının olduğu bir günde tekrar karşılaştırır ya da hiç ummadığım anda :).

      Popüler yazar deniliyor da ben geri kalmışım herhalde Canan Tan ve Ayşe Kulin bildiğim en popüler olanlardandı fuarda ama o uzun kuyrukların yazarları hakkında hiçbir fikrim ya da duymuşluğum yok :/.

      Bende seni <3

      Sil
  7. Selam.

    Buraya kadar senin istediğin alt sınırda yorumu yazmış oldum. Şimdi ısmarlanmayan kısmı yazayım :)

    Müslüm Gürses deyince bir animasyon aklıma geldi, muhtemelen biliyorsundur, epey popüler oldu çünkü, ama belki de rastlamamışsındır, hiç olmazsa hatırlatmış olurum :) https://www.youtube.com/watch?v=qXTnkrqyogY Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Videoyu hatırlamadım izleyeceğim :).

      Ne iyi ettin, teşekkürler :).

      Sil
  8. Sonuna kadar okudum. Zaten bana kitap alışveriş ve fuar yazısı olsun. Ne kadar uzun olursa olsun okurum :-)

    Anı kitaplarını okumayı ben de çok seviyorum. Hatta yazan kişiye özel bir hayranlığım olmasa bile kitabını alıp okuyabilirim.

    İnsan fuarlara ilgi yoğun olsun, dolu dolu bir fuar olsun istiyor ama bunun için yayınevlerinin güzel indirimler yapması şart. Yayınevleri indirim yapmayınca insanlar kitap almıyor. İnsanlar kitap almayınca yayınevleri gelmiyor, bir kısır döngüye giriliyor. Olan okuyucuya oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha, teşekkürler Şulecim. Ben de çok severim kitap alma yazılarını okumayı, fuar yazılarını :). Senin yazını da okudum da daha yorum yapamadım :). Hatta dışarıdaydım, D&R'a bir göz attım ama merak ettiğim bir kitap indirime girmemiş :/.

      Aynen öyle, umarım fuarlara, fuarlara gelen okuyuculara özel daha güzel indirimler yapılır.

      Sil