15 Kasım 2020 Pazar

Bir Pazar Klasiği: Feriköy Antika Pazarı

Feriköy Antika Pazarına komşu olmak hayatta aldığım nadir sürprizlerden biridir herhalde :D. Her pazar olmasa da mümkün olan zamanlarda ziyarete gider tüm efemera, kitap ve kartpostal satan amca ve teyzelerin tezgahlarını gezerim. Çoğunu tanır, gidenleri de fark eder oldum zaten. 

Benim ilgi alanım bu olduğu ve bütçem genelde bu tarz şeylere yettiğinden harika tabak çanaklara, antika eşyalara genelde uzaktan bakıp hayran olmakla yetiniyorum. 

En son gittiğimde bal mumu satan bir tezgah vardı. Nasıl güzel kokan bir mumdu öyle, mest oldum. Lakin instagram adresini sormama rağmen anlamadığım için takip edip sipariş veremedim. Denk gelirsem alırım bu sever bolca. El emeği oluyor mumlar ve tamamen doğal. Bulursanız deneyin, mis mis!

Malum günlerden pazar, Feriköy Antika Pazarı günü! Benim gibi bugün gidemiyorsanız sizi videoma beklerim. Bir pazar klasiğini bu sefer hep beraber yapalım!

12 yorum:

  1. Böyle bir pazar olduğunu bilmiyordum. Gezmesi zevkli olur sanırım ama bu sıralar pazarlara pek yanaşmıyoruz, malum salgın fena.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya popüler bir pazar ama duymayan birinin bilmesine vesile olduysam ne mutlu bana çünkü baya güzel bir pazar :). Her hafta en az bir kamera görüyorum çekim yapmaya gelen :D.

      Sil
  2. Bu ne harika bir pazarmıuş..ilk defa duydum.
    Pandemik korkulardan arındığımızda kendime söz..gideceğim.

    Ayrıca video da mukkkteşemmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AAy ne güzel ya, bilmeyenlere tanıttım. Mutlu oldum :). Sizin orada da Kadıköy antika pazarı varmış oraya da gelcem bir gün, çok istiyorum.

      Çok teşekkür ederim <3.

      Sil
  3. Çok güzel şeyler almışsın gerçekten o dergiler kartpostallar bayıldım **

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğunu oradan aldım ama hepsini değil. Liman, Kadıköy Sahaflar Çarşısı, Beyoğlu Sahaflar Çarşısı, Liman ve Güven Sanat'tan aldığım malzemeler de var :).

      Çok teşekkür ederim <3.

      Sil
  4. Böyle eski şeyler benim de çok hoşuma gidiyor, videoyu zevkle izledim. :))

    YanıtlaSil
  5. O pazar tam benlik biliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Oralarda olsam da gezsem.. Aksaray/Fatih' te Horhor vardır, yolunu oraya da düşür bir gün.. Kadıköy' deki Antikacılar sokağını biliyorsundur zaten. Çok keyifli yerler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini de bilmiyorum desem :). Yarın Kadıköy'e gideceğim yakınsa bakayım. Diğerine uzun bir süre gidemem herhalde :/.

      Sil