15 Nisan 2017 Cumartesi

Öneri Makinesi'ne Önerdiler #1 (The Private Lives of Pipa Lee + Big Little Lies)

Merhabalar, nasılsınız? Bugün sizlerin karşısında yeni bir bölümleyim. Bu sene baya yeni seriler başlatıyorum ve devamı da gelecek :). Bu arada eski listelere devam ediyorum; incelemeler, abur cuburlar, atıştırmalıklar ve HP Yazı serisi vb. Bir Yayınevi Beş Yazar/Kitap için de listeler hazırlanıyor :). Hepsi sırasıyla :). Gelelim şimdiki yazımıza. Bugüne kadar hep ben önerdim şimdi sıra sizde :). Sizin önerileriniz benim için çok önemli, siz de yorum yapıp bana önerilerde bulunuyorsunuz ben de bakacağım deyip geçmiyorum. Önerdiklerinizden bir liste çıkardım ve ruh halime göre sizden gelenleri izledim, izliyorum. Şimdi de onları paylaşacağım bu başlık altında. Şimdilik film ve dizi oldu ama müzik ve kitap da zaman zaman olacaktır. Benim için yorumlarınız çok değerli, böyle bir yayınla da tescillensin istedim. İllaki gözümden kaçan olmuştur, şimdiden kusura bakmayın Bu sefer ben değil siz öneriyorsunuz yani :). Özellikle belireyim bloga yorum olarak yapılan önerilerden listem var ve onlar arasından izlediklerimi yazıyorum. Önerilenlerden izlediklerimden ikisini aşağıda yorumladım. Önerenlere benimle fikirlerini paylaştıkları için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, çok değerlisiniz. İyi ki varsınız, lütfen daha çok önerin :).

The Private Lives Of Pippa Lee - Rebecca Miller




Pippa Lee kendini evine ve kocasına adamış bir ev hanımdır. Kendisinden yaşça büyük Herb ile evlidir. Pippa'nın yaşamı sıradan gibi görünse de bu konuma gelene kadar birçok şey yaşamıştır. Yaşamını anlatmaya doğumundan itibaren başlar ve şimdiki hayatına kadar yaşadıklarının kısa bir özetini geçer. Aynı zamanda zaman tabi ki akmaya devam eder ve şimdiki zamanda da özel yaşamını izleriz. Başta daha fantastik bir şey anlatacak gibi dururken sonra normal büyüme evrelerini gösterdi.  Film kötü değil fakat karmaşık. Şöyle ki bence aynı anda birden çok şey anlatmak isteyip üzerine eğilmesi gereken konularda yüzeysel kalmış. Keşke tek bir yolu seçip ondan da biraz alayım şundan da bahsedeyim demeseymiş daha başarılı bir film olacağını düşünüyorum. Bazı konularda yüzeysel değil de daha derin yaklaşsaydı daha güzel olabilirdi yani. Oyuncular hep tanıdık. Yalnız Winona Ryder'ın oynadığı karakter beni baya güldürdü :). Onun sahneleri eğlenceliydi. Keune Reeves gibi bir karizma vardı mesela ama keşke sadece bahsedilip geçilmeseydi o karakter. Az görünmesine rağmen daha öz olsaydı eminim film daha etkileyici olurdu. Müzik ile de desteklenebilirdi bazı sahneler ama cimri davranılmış o konuda. Genel olarak seyirlik bir film. Öneren Momentos'a çok teşekkür ediyorum :).

Big Little Lies




Yorumlarda önerdiniz de önerdiniz, övdünüz de övdünüz ben de tabi ki kayıtsız kalamadım ve hemen izledim. Bu diziyi kolektif olarak önerdiniz :), isim vermem gerekirse Eren izlediğini söyledi, Muzaffer direkt önerdi ve Şule de izlememiş ama çok iyi yorumlar duymuş :). Herkese teşekkür ediyorum iyi ki yazmışım o yazıyı güzel diziler izliyorum sayenizde. Bu dizi de güzeldi. Öyle ki iki günde hemencecik bitirdim. Sonraki araştırmalarımdan öğrendim ki kitaptan uyarlama bir senaryo. Yazarın kitapları da Türkçe'ye çevrilmiş.

Oyuncu kadrosu efsane söylemeliyim, çok güzel bir beşli olmuş. Özellikle sevdiğim karakterler; Reese Witherspoon'un oynadığı Madeline karakterine ilk andan itibaren ısındım :), aklında neyse dilinde, bir de Renata karakteri Laura Dern'in oynadığı beni güldürenlerdendi. Şöyle baktığımızda komedi kısmını bu iki karakter taşıdığından da olabilir ama Renata karakteri diğerlerine göre daha az ama özdü, bayıldım. Witherspoon zaten mimikli yüzü ve sempatikliğiyle kalbimi kazandı :). Dizi geçmiş ile gelecek bir arada sürüyor ve başından beri asıl olay tahmin ettiğim gibi oldu sonunda çok şaşırmadım ama bu demek değil izlemesi sıkıcı aksine süreç önemli ve bu dizide de süreç ön planda sonucun başta gösterilip gösterilmemesi pek de önemli değil aslında. Bu yüzden böyle bir yol seçilmiş varsayıyorum lakin yinede tahmin edilebilir.

Dizi mükemmel bir hayat mükemmel bir yalandır sözünden yola çıkarak beş farklı kadının hayatından bize kesitler sunuyor. Nicole Kidman, Reese Witherspoon ve Shailene Woodley 'nin oynadığı karakterler ön planda ve onların görünen hayatlarıyla özel hayatları arasındaki fark bu sözü desteklediği gibi diyaloglarla da bu motto sürekli destekleniyor. Kan kusup kızılcık şerbeti içtiğini söyleyen atasözümüzün bu dizinin Türkçe'ye çevrilirken ki tanıtım mottosu olmasını ciddi bir şekilde öneriyorum. Misal Nicole Kidman'ın oynadığı karaktere cuk oturacak bir atasözüdür kendisi. İşte beş farklı kadın, beş farklı hayat, yaşam mücadelesi, kadınlar arasındaki görünmez savaşlar, çekişmeler ama yine de en sonunda birbirleri için yine bir arada, beraber olmaları temalardan bazıları olabilir. Bu ön planda olan üç kadın dışında Laura Dern'ün oynadığı ve Zoe Kravitz'in oynadığı karakterlerde daha az ama etkiliydi. İtiraf edeyim Zoe'nun oynadığı karakter Madeline'den de etkileniş olabilirim :),o kadar mükemmeldi  ki sinir bozuyor :) ama sonunda azıcık pişman oldum :). Baştan beri gerçekten çok cool ve mükemmel bir profil çiziyordu ki mottomuzu hatırlayacaksınız, mükemmelliği büyük yalanlar oluşturuyor. Aslında onunda bir nedeni vardı tabi ki bu mottoyu desteklemek için.

(Bilmiyorum dikkat ettiniz mi ya da bilginiz var mı ama Revenge diye bir dizi vardı, oradaki kafe ve evleri anımsattı bana bu dizinin mekanı. Aynısı olma ihtimali var mıdır acaba?)

Genel olarak akıcı, güzel bir mini dizi, sıkılmadan izleyebilirsiniz. Şarkılarla güzel desteklenmiş, dizinin genel havasına uygun. Ben zevk aldım, çok fazla olay olması farklı hayatlar görmek güzeldi. En sonuna da bayıldım, deniz kıyısında olana, çok güzeldi. Tek bir şey söyleyeceğim Skarsgard gibi bir adamdan nefret ettirmek için elinden geleni yapan senaristler var :), şaka yapıyorum tabi ki kendisi ben sadece über yakışıklı bir adam değil aynı zamanda iyi bir oyuncuyum, arkada oyuncu akademisi kuracak kadar ailem var diyen bir insan olduğunda tek tip rollerde oynamıyor ve her rolü üstüne çok güzel giyiyor. Psikopat görünen bir yanı da var inkar etmeyeceğim :). Zaten komple ailesinin işlerini severek takip ediyoruz :). Bu aile hakkında full konuşabilir aslında her bireyin nasıl oyuncu yeteneğiyle doğduğundan falan ama gereksiz uzatmasam iyi olacak :). Güzel dizi, izleyin. Böyle güzel mini dizi önerileriniz varsa diğer öneriler gibi her zaman açığım :).

Bu bölümün ilki sonlansın diğerleri gelsin, görüşmek üzere <3.

17 yorum:

  1. Ben de olumlu yorumlara kayıtsız kalamadım ve Big Little Lies'ı bugün izlemeye başladım. Henüz 2. bölümdeyim ama tuhaf bir şekilde bağlıyor insanı. Neler olacak diye merak ediyorum şimdiden.Bakalım sonu nereye bağlanacak.

    Pippa Lee'yi duymamıştım daha önce. Hemen izlenecekler listeme ekliyorum. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Big Little Lies'ı şu aralar izlemeyeni dövüyorlar, spoiler yemeden izlemek en iyisi :). Sonuna kadar böyle devam edecek, hemencecik bitirirsin. Bitirdikten sonra tekrardan konuşalım :).
      Pippa Lee kesinlikle daha iyi bir film olabilirdi bana göre eğer belli noktalara daha çok odaklansaydı ama kötü değil umarım keyifle izlersin :).

      Sil
    2. Big Little Lies'ı bitirdim. Gerçekten ne zaman başladım ne zaman bitti anlamadım. Çok etkileyiciydi gerçekten.
      Hele o müzikler!!! Beni benden aldı.

      Sil
    3. Dimi? Güzel dizi yapmışlar, baya da sükse yaptı :).

      Sil
  2. Harikasın ya, boşuna söylemedim bu aralar çok çalışkansın diye, hemmen aradan çıkarmışsın diziyi :) Ben de 2 günde bitirmiştim gerçi ve evet ben de Reese Witherspoon'a bayılmıştım en çok. Onun hazır cevaplığını, nüktedanlığını, deli dolu hallerini çok özlüyorum. Okyanusa nazır pürferah sahil kasabası Monterey'i de çok çok özlüyorum. Bir gün tekrardan ziyaret edeceğim Big Little Lies'ı, şimdilik ara sıra jeneriğini izlemekle ve soundtrack albümünü dinlemekle yetiniyorum...

    Yeni Öneri: FEUD. Ama öncesinde eğer seyretmediysen Bette Davis ile Joan Crawford'un karşılıklı döktürdüğü 1962 yapımı WHAT EVER HAPPENED TO BABY JANE?'i izle. İkisi de çok sağlam.

    Sevgiler 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya bu arada soundtrack albümü yazmışım (kafa gitti¯\(ツ)/¯) dizide çalan şarkıları demek istemiştim. neyse, anlamışsındır :D

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, talep fazlaydı ben de kayıtsız kalamadım :). Monterey değil de Madeline'i özleyeceğim, bu kadar mı yakışır rol bir insana.
      Ooo iddialı öneriler, ikisini de izlemedim onlara da hemen bakıyorum :).

      Sevgiler <3.

      Sil
  3. Dizi izlemeyi oek sevmiyorum ama bütünlük açısından iyiyse seyrederim. Önerdiğin diziye göz atacağım. :)
    Bu arada bir yönetmenin arka arkaya bir kaç filmini izledim, ki ödüllü bir yönetmen. Giuseppe Tornatore aynı zamanda Cinema Paradiso' nun yönetmeniydi. Önereceğim film cidden ilginç İzlemeni tavsiye ederim :) The Correspondence
    İyi yayınlar, sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım keyifle izlersin :), Cinema Paradiso'yu severim bu filme de mutlaka bakacağım :). Sevgiler <3.

      Sil
    2. Sanırım 7 bölüm şimdilik öyle değil mi? bana nedense Desperate Housewives' ı anımsattı. Yeni bölümleri nasıl olacak bakıcam ama seyrettiyseniz eminim eşleşmeyi göreceksiniz bir çok yerde. :) Özel seyrettiğiniz bir link varsa önerebilir misiniz?

      Sil
    3. Ben o diziyi izlemedim ama bazı yorumlarda denk geldim, öyle bir söylenti var :). Açıkçası pek hatırlamıyorum linki ama google'a yazınca çıkıyor :).

      Sil
  4. ben de izledim big little lies'ı. O kasabaya yerleşmeyi düşünüyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazını gördüm, geliyorum şimdi :). Sen yerleş, benim bütçem yetmiyor :):).

      Sil
  5. Diziyi beğenmene sevindim. Alex Skarsgard'a eşim hayran :-) True Blood'ı izlemiş ve adamın hayranı olmuş. bu yüzden geçen hafta Tarzan filmini izledik. Film vasattı ama adam güzeldi Allah için :-)

    İzlediğin filmi bilmiyordum ama o oyuncu kadrosu nedir ya. Sırf o kadro için bile izlerim filmi.

    Bloga yazı ekleme hızına maşallah diyerek kaçıyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam güzel gerçekten 😄 Umarım filmi severek izlersin.
      Şu aralar bir düşüşteyim, biraz böyle olacak gibi ama telafi etmeye çalışacağım, teşekkürler ☺️

      Sil
  6. Big Little Lies'ı izleme listeme ekliyorum o halde :))

    Öneri Makinesi öneri alıyorsa bir öneri de ben yapayım o zaman. 13 Reasons Why'ı öneriyorum. Ölmek İçin 13 Sebep kitabının dizi uyarlaması. 13 bölümlük şahane bir dizi. Gençlerle ilgili birçok ciddi konuya değiniyor. Dizinin müzikleri ise ef-sa-ne! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekle ekle,hatta hemen başla bence daha çok spoiler yemeden :).

      Bak sen, adını duydum sanki ama madem öneriyorsun etraflıca bir inceleyeyim onu :). Teşekkürler :).

      Sil