9 Nisan 2017 Pazar

O An: Snape'in Harry ile İlk Karşılaşması (HP Yazı Serisi)

Harry Potter film bir: Snape ile Harry'nin ilk resmi karşılaşması. İksir 101. Snape afili bir şekilde derse girer ve kurallarını saymaya başlar. Not tutan Harry'i ilk kez yakından gören Snape, Harry'nin babasına duyduğu katıksız nefret bir yanda Harry'nin inanılmaz benzerliğiyle vuku bulurken yakından baktığında gördüğü Dumbledore'un sözlerinin doğruluğunu kanıtlayan her zaman sevdiği ve seveceği Lily'nin gözleridir. İşte filmdeki bu iki duygunun ancak yedinci kitaptan sonra anlayacağımız iki ruh hali; Snape'in biri buz gibi soğuk olan diğeri kazandan yansıyan ateşle alev alev yanan gözlerine yansıyacaktır. Hangi gözle Harry'de kimleri gördüğünü söylememe gerek yok sanırım :(.




Dipnot: Görsel tarafımdan hazırlanmıştır.

9 yorum:

  1. Snape yüreğimizi takan Snape...Alan Rickman :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alan Rickman, gerçekten efsane bir oyuncuydu. Ben de hala çok üzülüyorum :(.

      Sil
  2. Yazın eşimle Harry Potter filmlerini baştan sona izleyeceğiz. filmlerdeki detayları unutmuşum. Hem arka arkaya izleyince oyuncuların büyümelerini izlemek güzel olur :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben filmleri de sürekli izliyorum :), gerçekten güzel oluyor art arda izlemek sanki araya yıllar değil de bir yaz tatili girmiş gibi :).

      Sil
  3. Her şeyi bilip bu sahneleri tekrar okumak/izlemek insanı bir tuhaf ediyor, duygulandırıyor. Yine de ben o duyguları tekrar eskimeden, bayatlamadan yaşatmasını çok seviyorum bu serinin. Yazı dizisi fikri çok hoşmuş.. Diğer yazılara da bakacağım, sevgiler 😇

    YanıtlaSil
  4. Her şeyi bilip bu sahneleri tekrar okumak/izlemek insanı bir tuhaf ediyor, duygulandırıyor. Yine de ben o duyguları tekrar eskimeden, bayatlamadan yaşatmasını çok seviyorum bu serinin. Yazı dizisi fikri çok hoşmuş.. Diğer yazılara da bakacağım, sevgiler 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, bir de ben sürekli izliyorum, canım sıkılınca falan filan her seferinde ruh haline göre de farklı bir şey görüyorsun, düşünüyorsun :). Teşekkür ederim güzel yorumun için, bir muggle olarak yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum diğer yazılara da :).

      Sil
  5. Seride begendigim oyunculardandi. Sevgiler.
    Deryaninsporgunlugu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alan Rickman'ın öldüğüne hala inanmak istemiyorum, müthiş bir oyuncuydu sadece bu filmle de değil birçok filmde ustalığını konuşturdu :(. Sevgiler :).

      Sil