9 Temmuz 2017 Pazar

Mim: Elimin Gitmediği Kitaplar

Bana ne yapıyorsun diye sorarsanız size eriyorum diye cevap veririm. Şu an size su kütlesi olarak yazıyorum zaten. Bu sıcakların cildime pek iyi geldiği de söylenemez kabartılar oluyor, soğuklar da (aslında çok soğuk olmasına da gerek yok) kronik burun akıntısı yapıyor. Vücudum aşırılığı kaldırmıyor sanırım :). Ben olmak zor :).

Kağıt Salıncak sağ olsun beni mimlemiş, ben de mimlenirsem elimden geldiğince kısa sürede cevaplamaya çalışıyorum. Mimler daha önce de bahsettiğim gibi blog tanımak ve bildiğimiz blogları daha iyi tanımak için güzel yazılar, severek yazıp okuyorum. Bu mimde elimizin gitmediği kitapları yazıyoruz. Benim elimde öyle çok kitap var, niye bilmem :). Halbuki her kitabı isteyerek alıyorum ama sonra bazılarından bir çekiniyorum. Çekinip almadıklarım da var da o ayrı bir mim :). Elimde olup da çekindiğim kitaplardan beşini yazayım :).


1. Oliver Twist - Charles Dickens


Elimde 60 yıllık orijinal dilinde Oliver Twist var ama cesaret edip bir türlü başlayamıyorum :(.

2. Pride and Prejudice - Jane Austen


Bu kitabı iki kere elime aldım başladım ama devamı gelmedi. Biraz daha ilerlersem bırakmayacağımı umuyorum :). Biliyorum ki dördüncüsü zor olur üçten sonra :/.

3. Her Şey Seninle Başlar - Mümin Sekman


Kişisel gelişim kitaplarını pek okuyamıyorum, 2015 challenge için aldım başladım, akmayınca bıraktım bir şans daha vereceğim olmazsa yapacak bir şey yok, herkes kendi yoluna :).

4. Boş Koltuk - J. K. Rowling


Sayfa sayısı ve sevmeme korkusu işte bütün mesele bu :(. Çok zor, korkuyorum eşkıya :(.

5. Çanlar Kimin İçin Çalıyor - Ernest Hemingway


Benim için çalmadığı kesin, halbuki ne de severim Beyaz Fillere Benzeyen Tepeler kitabını :(. Üzülüyorum :(.

Son yaptığım mimlerde unutmuşum hep mimlemeyi, bu sefer unutmadım canı yapmak isteyen herkes Makine mimledi yazsın :). Sağ üst köşede bir anket var, hiçbirini okumadıysanız bile ismini beğendiğinize tıklarsanız sevinirim :).

Benim elimin gitmediklerinden bazıları, sizinkiler neler?

31 yorum:

  1. Cevapladığın için çok teşekkür ederim kii :)) Her Şey Seninle Başlar dışındakileri okumuşum. Boş Koltuk'u herkes sevmiyor ama ben keyifle okumuştum, Rowling bence fantastik olsun, gerçek yaşam olsun harika yazıyor. Çanlar Kimin İçin Çalıyor'u lisede ödev olarak okumuştum. Oliver Twist çok güzeldi, tekrar okumak isterim. :D Aşk ve Gurur sevgimi biliyorsun zaten :D Oyumu da Olduğu Kadar Güzeldik'e verdim, güzel hikayeleri vardı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplar için böyle yorum yapman güzel oldu, daha az çekinirim artık :). Çoğunu okuman da süper :). Aşk ve Gurur sevgini biliyorum, birazı da ben de olsaydı keşke yarım kalmazdı :(.

      Oyunu önceden mi verdin acaba, şu an bir değişiklik göremedim o kitabın oyunda, boşa gitmesin diye sorayım dedim :).

      Sil
    2. Önceden vermiştim :D Belirtince yazında açıklayayım dedim :))

      Sil
  2. Oliwer Twist'in orijinal dili nasıldır bilemem fakat yazar eserlerine çok fazla karakter koyduğu için okumakta zorlanmıştım :D Fakat kurgulaması çok başarılı.

    Aşk ve Gurur görmelere dayanamıyorum, o kadar çok materyal görüyorum ki :D

    Mim çağrısını sen yaptın diye yazacağım. Umarım kitaplarını okuyacak zaman olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Dickens çok karakterli yazıyor.

      Aşk ve Gurur'un filmini derste izledim yoksa önce kitabını okurdum ama mecbur kaldım :).

      Lütfen benden diye yaz, çok sevinirim :).

      Belle ölüyor muyum acaba niye zamanım olmuyor canım benim :):):).

      Sil
  3. Beni de Kitap Eylemi mimlemişti.Yeni yazdım.Senin de kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, senin yazını okudum hatta bu yazıyı yazarken sen aklıma geldin. Sen de mim yazılarını hep yapıyorsun ya çok hoşuma gidiyor :). Teşekkürler canım benim :).

      Sil
    2. Hem mimleyenlere saygısızlık olmasın diye düşünüyorum hem de sorumluluk duygum biraz fazla o yüzden da yapıyorum :) Öpüyorum seni :)

      Sil
  4. Ernest Hemingway, cidden farklı bir yazardır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öykülerini sevmiştim ama bu kitaba elim gitmiyor bir türlü :/.

      Sil
  5. Bende daha mimlenmeme rağmen daha mimi yapmadım ama mim vesilesiyle elimin gitmediği kitabı elime aldım ve okumaya başladım :) Darısı senin başına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vayyy süpersin, aynen darısı benim başıma. Süper bir dilek, teşekkürler :). Senin de yeni kitaplı mimini bekliyoruz o zaman. Bakalım eline aldığın kitap da korktuğun gibi mi yoksa değil mi onu da yaz :).

      Sil
  6. çok sırıttııım :) o anketteki liste de iftihar listesi gibi olmuş he :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, bir ara hepsini alıp okumak lazım sadece seçileni değil :).

      Sil
  7. hepsi 10 numara kitaplar , hiç çekinme :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi okunmuş işte senden beklenen bir performans :). Bir kat daha çekincem eksildi o zaman :). Teşekkürler yorumun için :).

      Sil
    2. aslında hepsi çok sevdiğim kitaplardan olurlar :D yani öyle bir listem olsa bu kitapların girme ihtimeli yüksek :)

      Sil
    3. O kadar diyorsun 😄 Sekman'ın kitabı akıcı mı?

      Sil
  8. Boş Koltuk bende de okunmayı bekliyor. Ona ve Harry Potter'ın son kitabına sevmem korkusuyla başlayamıyorum.

    Heminway'in sadece Yaşlı Adam ve Deniz kitabını okudum ve çok beğendim. Kalemi beni çok etkiledi. Şimdi elimde Silahlara Veda kitabı var. onu da seversem Çanlar Kimin İçin Çalıyor'u korkmadan okuyacağım :-)

    Hiç Dickens okumadım biliyor musun? Özel bir tercih değil, denk gelmedik kendisiyle.

    Kişisel gelişim kitaplarını ben de sevmiyorum.

    Aşk ve Gurur başlarda sarmasa da sonrası çok güzeldir. Favori klasiklerimden biri. Bir şansı daha hak ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harry Potter'ı oku ya hemen biter o. Boş Koltuk kalın bir de akıcı değilse diye korkuyorum ama Kağıt Salıncak ve Kitap Eylemi çekinme demiş, güveniyorum onlara okuyacağım bir ara :).

      Hemingway okumalı.

      Aşk ve Gurur'un bir hakkı kaldı yoksa yapacak bir şey yok :).

      Teşekkürler yorumun için :).

      Sil
  9. Hahah :). İnat uğruna demek :). O da iyiymiş :).

    Keyifli olur umarım çünkü beni korkutuyor ama okuyanlar korkma diyor, bir ara onu da alacağım elime. Sen de okursun umarım :). Hatta benden önce okursan yorumun yararlı olur ama umarım seversin :).

    YanıtlaSil
  10. Listedeki rowling kitabını bende çok merak etsem de nedense bir türlü elim gitmiyor. Her kitap almaya gittiğimde gözümün içine içine bakıyor ama nedense bir alıpta okuma isteği gelmedi bana...

    ama şunu da demeden edemeyeceğim her kitap okumaya değer, sende elinin değmediklerine bir şans ver

    YanıtlaSil
  11. Sekman için şunu diyebilirim; eğer daha önce hiç Sekman okumamışsan akıcı gelir-benim ilk Sekman kitabımdı- fakat bir kaç tane okumuşsan , sanırım 3 ya da 4 kitabını okuduktan sonra okumayı bıraktım , çok fazla tekrara düştüğünü görüp sıkılabilirsin, bir de kişisel gelişim olunca , yani insanlar genel olarak bu türü okurken sıkılırlar ya , en güzeli sana hitap edip etmediğini bilmek o türün . Tekrar söyleyebilirim ki , belki de ilk Sekman kitabım olduğu , oldukça ince olduğu için akıcı gelmiş olabilir bana , sana ne hissettirir bilemem ama okuması zor bir kitap değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişisel gelişim pek sevdiğim bir tür değil ya da daha seveceğim yazarı bulamadım ama genelde kurgu seviyorum. Bir şans daha vereceğim bu yazara. Teşekkürler güzel yorumun için :).

      Sil
  12. Oyum tabii ki de PUSLU KITALAR ATLASI'na gitti. :D Mim güzelmiş, ben de mimlendim sayıyorum o halde kendimi. Boş Koltuk bende de yıllandı, ben de acayip korkuyorum sevmeyeceğim elimde kalacak diye ama aynı zamanda çok da merak ediyorum. Bakalım, kısmet :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin önerin önde zaten :). Say tabi ki, neler çıkacak bakalım merakla bekliyorum :). Aynen akmayacak diye ben de korkuyorum ama yorumlardan sonra biraz eksildi korkum :). Şimdi korkma sırası onda :).

      Sil
  13. Kullandığın gif çok tatlı, söylemeden geçemeyeceğim ^_^ Boş Koltuk elimin gitmediği bir kitap değil ama hala okunmayı bekliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, La La Land filminden benim hazırladığım bir gif :).

      Sil