6 Temmuz 2017 Perşembe

Sinema Güzeldir #4 (Baby Driver - Edgar Wright 2017)


Edgar Wright'ın son filmi Baby Driver bol aksiyon ve müziğin buluştuğu oldukça hareketli bir film. Wright'ın en bilinen filmlerinden Zombilerin Şafağı, Hot Fuzz gibi parodi içermese de Tokyo Drift veya Fast and Furious ile biraz parodiden küçük ayrıntılar bize sunmuş sanki. Bir de Kevin Spacey'nin yaptığı son harekette yine bana bu komedi türünden nasibini almış gibi geldi :). Filmin aksiyon sahnelerini beğendim özellikle müzikle harmanlaması ise filmi görsel açıdan daha etkili yaparken kulaklarımızın da pasını silmeyi ihmal etmiyor.

Oyunculuklara gelirsek Kevin Spacey adını görünce insan ister istemez heyecanlanıyor ama normal ortalama bir rol ve oyunculuk vardı. Ne öne çıktı ne yok oldu böyle bir arada kalmış :/.  John Hamm, Jamie Foxx ve Ansel Elgort da iyiydi. Bir Lily James'de böyle bir şeylik vardı ki sevgili gürültü hislerime tercüman olmuş "Bana bir tek Lily James sırıtmış geldi. Rolünün biraz aptalca yazılmasından mı kendi beceriksizliğinden mi bilemem " diyerek :). Başka şeyler de geliyor aklıma da zorlama gibi duracak yazmayacağım zira öyle olsa bile hissettirememiş çünkü :/. Baby'nin dedesini çok sevdim, tatlım benim <3. Bir de "Everything is Embarrassing" ile kalbimi çalan Sky Ferreira da bu filmde, şarkıyı dinlemediyseniz adına tıklamanız yeterli. Çok sevdiğim bir şarkı, vazgeçemediklerimden bu filmde de Sky'ımızın çok küçük bir rolü vardı.

Film ana akımda şu ana kadar bence en izlenilebilecek film. Güldürüyor, güzel aksiyon ve görüntüler var, şarkılarla keşifler radyo programı gibi. Wright'ın en iyi filmi değil ama kötü de değil. Bence güzel vakit geçirmek için gidilebilinecek bir film. Ben sevdim :). Cuma günü bizde film kalkıyor siz de kontrol edin gitmeyi düşünüyorsanız ertelemeyin :).



Şimdi geldik asıl sorumuza :). Sinefilleri buraya alalım :). Benim yıllardır aradığım bir aile/çocuk filmi vardı. Çok tatlı bir filmdi ve eskiden Show Tv'de falan koyarlardı, hatırlıyorum. Filme dair tek elimdeki ipuçları ise benim iki turşum var diye siyahi bir çocuğun arkadaşının salatalık turşusunu da alarak bir yerlerde gezmesi. Bir de baş karakterin babası gibi hiç inmeyen dik bir saç tutamının olması. İşte bu filmde Baby dedesi ile televizyon izlerken filmin başlarında bu çocuğu gösterdi şarkı söylerken :). Çilli bir çocuk böyle saçı da dik :). Yani yıllardır düşünüp aradığım film :). Bu filmi hatırlayan bilen varsa sevdiğine kavuşsun ve bana ismini yorumda yazsın :). Filmi bulana benden çok sevdiğim filmde de iki üç kez çalma şerefine erişen Lionel Ritchie şarkısını şimdiden hediye :). Film yorumlarınızı ve bu anlatmaya çalıştığı filmin adını sabırsızlıkla bekliyorum :).

Mutlu bir tatil sabahının güzel kokularına her gün uyanmanız dileğiyle :). Sanatla kalın <3.


17 yorum:

  1. Tamamdır "Baby Driver" listeye eklendi.Dönünce ilk iş izlenecek.

    Sorduğun filmi bayağı bi düşündüm ama galiba izlemedim.Merak ediyorum umarum birisi hatırlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy abartmıyorum ben yıllardır düşünüyorum nasıl arattırsam bulamadım :/.

      Sil
  2. Uzun zamandır sinemada izlemeye değer film bulamıyordum. Senin yazından sonra eleştirilerine, puanına baktım çok iyi. İzlerim ben bunu :-)

    YanıtlaSil
  3. hahaha ilk defa atıf aldım galiba başkasından :D

    o kevin spacey olayını ben de tam anlamadım. bir de aynı şekilde silah almaya gittiklerinde sırf kasanın üstünde logo gördü diye orda bir katliam yaşandı ya, aynı soru işaretlerini orda da yaşadım. gönderme mi yapmış n'apmış günahı boynuna artık :D

    YanıtlaSil
  4. Her şeyin bir ilki vardır :):).

    Hahahah koptum ya "günahı boynuna artık" :):). Spacey'nin asıl ben başta sevgilisini tehdip edip sonunda ben de sevdim demesini anlamadım :). Sondaki bence paradi ama baştaki niye öyle :/. Bence gönderme yapmış ya özellikle o otopark sahnelerinde tümden yapmış. Adam parodi filmi olmasa bile göndermeden duramıyor herhalde, tabi bilemem günahı boynuna :). Sevdim mi sevdim o ayrı :).

    YanıtlaSil
  5. Bugün izledim. Olay film. Good Guys'tan beridir sinemada böyle eğlenmedim. Herkes seyretsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Good Guys'ı merak ediyordum da hala izleyemedim ya. İzleyeyim onu bir ara :).

      Sil
  6. hellööö
    ya acaba aradığın film bu mu http://www.imdb.com/title/tt0110366/ demin baby driver'la ilgili bir yazı okuyordum da orda referans filmleri yazmışlar. bu sanki senin bahsettiğin gibi geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy evet bu bu o, senin alnından öpüyorum say şu an, valla bu ya. Ohhh be yılların aradığım filmi çok teşekkür ederim. Ayyy çok mutluyum şu an sonunda yaa. Ohhh ya 😄 Canım benim ya, bu o hala inanamıyorum 😂 Valla izleyip incelemesini yazacağım öyle mutlu öyle sevinçliyim. Çokkkkk teşekkürler 😄😄

      Sil
    2. 😂😂 rica ederim;))

      Sil
  7. Filme gitmeden önce'de görmüştüm, burada görmekte iyi oldu :)

    YanıtlaSil
  8. Ansel Elgort'u çok sevdiğimden dolayı merak ettiğim bir film :) Senin filmi sevmen de filme daha ılımlı bakmamı sağladı ^_^

    YanıtlaSil