5 Temmuz 2017 Çarşamba

Sing Street - John Carney (2016)



John Carney bu tarz filmleri ortak paydada toplayıp üçleme mi yapmak istedi (umarım üç tanedir :)). yoksa bu tuttu güzel de oluyor böyle devam mı demek istiyor bilmiyorum ama ne olursa olsun bu sokakta söylenecek hala şarkılarının ve hikayesinin olduğu bir filmi daha Sing Street. Once'ta olan o amatör ruh, Begin Again'deki ortalamanın biraz üstü halden sonra bu sefer 80'lerde geçen müzikal tadındaki filmlerine bir yenisini eklemiş Carney. Filmin şarkıları, kostümleri, mizahı lafım yok ama benzer hikayeler. Bu filmin nostalji havası, dönemin müzik gruplarından esinlenen Sing Street grubu ve başrollerin başarılı oyunu filmi izlenilir ve güzel kılmış lakin hikayeyi daha önce farklı şekillerde zaten izledik.

"Begin Again"'den daha iyi ama "Once" mı bu mu emin değilim :). Bu filmde oyunculukları beğendim. Baş karakter Cosmo, çok iyiydi. Özellikle başrol kadın karakter bence çok güzel bir seçim olmuş. Filmdeki abi karakterini de sevdim. Hatta izlerken bu adam sanki Chris Pratt ile Seth Rogen'ın birleşimi gibi düşündüm ve internetten arattım bakın kanıt tek düşünen ben değilmişim :). Yine de yakışıklı bir abimiz, daha çok ekranlarda görmek isteriz :).

Bir de neden şapka ve gözlüğü aksesuar olarak sevdiğimi bu filmde bir kez daha gördüm :). Kostümler başarılıydı, 80'ler gruplarına da şöyle bir göz attık. Yeni çıkan video kliplere yorum yaptık, çektik :). En çok güldüğüm sahnelerdi. Nostalji, dönem filmi sevenler ve müzik aşığı insanlar benim gibi özellikle çok sevecektir.

Carney'in bu üç filminde de gerçek olamayacak bir iyimserlik var, bu filmde de fazlasıyla. (Bu cümle biraz spoiler içerir :)) Sonuyla umut duygusunu vermek istese de ben Londra'ya giden genç aşıklarda mutlu son göremiyorum.

Yine de biraz neşelenmek, gülmek ve gençliğin enerjisini hissetmek için izlenilebilir, güzel bir film. Carney'de bakalım bu filmlere devam mı yoksa güvenli bölgesinden dışarı adım atacak mı, bekleyip görelim :). Bu arada ben de şimdi "Baby Driver" izlemeye gideyim, yorumuyla geri döneyim :). Sinemayla kalın :).


8 yorum:

  1. Begin Again'e bayılmıştım eminim bu filmi de beğenirim. Müzikle dolu filmleri çok seviyorum çünkü
    *Baby driver yorumlarını merak ediyorum şimdiden. Ona göre karar vereceğim izleyip izlememeye.
    İyi seyirler şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Once'tan sonra Begin Again'i izleyince ben Once kadar sevemedim ama iyi filmdi. Onu sevdiysen bunu daha çok seveceğini düşünüyorum o yüzden :). Hele 80'ler gruplarını seviyorsan :).

      Teşekkürler :). İzledim geldim, yorumumu bugün yarın hazırlarım :).

      Sil
  2. bence bidaha aynı filmi yaparsa büyük bayacak :D senin de baby driver yorumunu bekliyorum bana seveceksin gibi geliyoreee:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afk'ya baktım izledikten sonra filmi, merak ettim yorumunu o arada senin yorumunu da gördüm ve ikinizinde yorumlarının çoğuna katıldım :). Lakin dediğin gibi enough is enough :).

      Hımm acaba sevdim mi :)?

      Sil
    2. de ayrı olacak :). Tdk'ya özürlerimi iletirim :).

      Sil
  3. O zaman bence kesin seversin :). Keyifli seyirler :).

    YanıtlaSil
  4. Fragman hoşuma gitti, izleyebilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence seversin tatlı bir film :). Eğlenceli de.

      Sil