24 Aralık 2017 Pazar

Pazar 6'lısı: 2017'de Tanıştığım 6 Yazar

Merhabalar :). Bir önceki Pazar Altılısı yazımda bahsettiğim gibi bilgisayarımın artık yaşamadığından ve yoğunluğumdan ötürü istemsiz bir ara oldu blogda ama bilgisayar ve zaman buldukça koşup yazacağım :). O yazıya gitmek için tıktık. Onun dışında listeler ve sevmek yazıları da son dokunuşları bekliyor, bana biraz enerji ve gaz takviyesi lazım sanırım bunları tamamlayıp yayınlamam için :).

Gelelim bu haftaki gecikmek zorunda kalmış güzel bir pazar altılısına. 2017'ye genel bir bakış atıp yeni tanıdığımız yazarlardan bahsediyoruz. Hadi kahveler hazırsa başlıyorum :).

Bu yıl Goodreads'te ki hedefimi baya önce tamamladım ve ondan sonra okuma hızım da azaldı, oradaki meydan okuma yüzünden mi bilinmez bu okuma yavaşlığı o da ayrı soru :). Bu yıl çokça yeni yazarla tanıştım; bazılarını sevdim ve birçok kitabını okudum bazıları ile ise mesafeli bir ilişkimiz oldu, ısınamadım. Bu yılda yeni tanıştığım yazarlardan en çok sevdiklerim ve başka kitaplarını da okumak istediğim ya da çoktan okuduğum yazarları seçtim. Bakalım bu yazarlar sizin de sevdiklerinizden mi yoksa tanımak istediklerinizden mi? :).



1. Richard Brautigan


Daha önce yarıyıl okuma mimi vardı orada da en çok sevdiğim yazardı yılın ikinci yarısında da sonuç değişmedi. Brautigan 2017'ime damga vuran bir isim. Piyasadaki tüm kitaplarını okuyup tükenenleri harıl harıl aradığım harika bir yazar. Bu yıl tanıdığıma çok sevindiğim benim için değerli ve önemli bir yazar oluverdi. Hatta bakınız: Richard Brautigan Sevmek. Kendisinin tükenen kitaplarını en yakın zamanda okumak ve Brautigan eserlerini bitirmek isterim. Sadece 2017'de değil genel anlamda da favori yazarlarıma girdi.

2. İsahag Uygar Eskiciyan


Bu yıl blogda bir ilk gerçekleşti. Sizlere ben değil bir konuk yazar bu sefer kitap önerdi hem de son kitabı Konteynır Zaafı ile çok okunan yazarlardan İsahag Uygar Eskiciyan :). Yarıyıl Reading Challenge'da bu yıl çıkan bir kitap için seçtiğim Eskiciyan'ın Konteynır Zaafı'nı sevdim ve kitaplarını okumaya devam edeceğim. Kendisiyle de konuşma fırsatı yakaladığım mütevazi güzel yazar. Kendisi ve kitaplarıyla tanıştığım için çok mutluyum :). Diğer öykülerini de okumak istediğim yazarlardan. Kendisinin Öneri Makinesi için önerdiği kitabı okumak için buraya alalım: İsahag :Uygar Eskiciyan Önerdi: Jose Saramago - Görmek.

3. Birhan Keskin


Şiir insanı değilimdir çok da okumam bilirsiniz ama Birhan Keskin çok güzel yazıyor. Herkese öneririm onun şiirlerini. Şiir sevdirir o derece :). Ben iki kitabını okudum ve çok sevdim. Yeni yılda da tüm şiirleirni okumak isterim :).

4. Aslı Erdoğan


"Kabuk Adam" ile geç de olsa tanıştığım diğer kitaplarını da yakın zamanda okumak istediğim bir yazar. Kabuk Adam çabuk okunan etkileyici bir romandı. Siz de Aslı Erdoğan hiç okumadıysanız bu kitapla başlayabilirsiniz :).

5. Doris Lessing


"Türkü Söylüyor Otlar" uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı ve bu Nobel ödüllü yazarı okumayı ne kadar da geç kaldığımı anlamamı sağlayan bir kitap da oldu. Bence siz de bu postkolonyal edebiyatın güzel örneklerinden biri olan "Türkü Söylüyor Otlar"'ı  hemen okumalısınız.

6. Sezgin Kaymaz


Çok samimi, içten ve su gibi akıp giden öyküler. Çok sevdim "Bugün Bize Kim Geldi"'yi.  Buraya tıklayarak da detaylı  yorumumu okuyabilirsiniz. Yeni yılda diğer öykülerini de okumak isterim :).

17 yorum:

  1. doris lessing altın defteri merak ediyorum ama uzun bir kitap olması beni korkutuyor :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kitabı okumadım ama Lessing'in kitaplarını okumak isterim :).

      Sil
  2. hımmmmm kaymaz romanı okudum alışamadım diline bi tanecik roman okudum ama diğerleri iyi tabikideee, ama eskiciyan duymadım ivit ama saramago of of :) ben de sana bir mücevher takdim edeyim: eduardo galeano :) al listeye canikom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy hemen bakayım canikom <3. Teşekkürler :).

      Sana hep canikom diyebiler miyim, çok hoşuma gitti <3 :).

      Sil
  3. Aslı Erdoğan ile ben de Kabuk Adam'ı okuyarak tanışmıştım. KAbuk Adam çok güzeldi ama sonrasında aldığım diğer kitabı (şu an adını hatırlamıyorum) pek beğenmemiştim yeniden denesem mi düşündürdü bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası ben de sadece Kabuk Adam'ı okudum, diğer kitaplarını da bu kitaptan sonra merak ettim. Şimdi düşünüyorum acaba ben de mi sevmeyeceğim diye :):).

      Sil
  4. Hepsini yazdim koseye. Aylardir alis veristen kaciyorum ama yarin bir cikacagim. Kitapcima bakarim varmiymis bu yazarlar. Ben de yari yil tatilini bekliyorum garantiye verecegim pc'yi. Okul donemi bilgisayarin yoksa elin ayagin yokmus gibi oluyor. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy senin de mi bilgisayar gitmiş :(. Çok kötü o ya. Film izleyemez oldum ben de, en çok o zorluyor :/.

      Kitapçıya çık bakalım, alışveriş yaparsan da yazısını bekliyorum :).

      Sil
  5. Ayy ne güzel umarım hepsini oku seversin, öpüyorum :).

    YanıtlaSil
  6. Birhan Keskin hastasıyımdır aslı erdoğan'ın da burun kitaplarını bu yıl okudum otobiyografik romanın güncel kraliçesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel ne güzel :). Ben de bir kitabını daha okumak isterim :).

      Sil
  7. Aslı Erdoğan'ın yıllar önce Taş Bina ve Diğerleri kitabını okumuştum ama çok hoşuma gitmemişti. Belki yanlış zamanda okudum ya da yanlış kitabından başladım. Yazarın bir kitabını daha okumak istiyorum.

    Sezgin Kaymaz benim de bu sene tanıdığım ve tanıdığıma memnun olduğum yazarlardan.

    2018'de de çok iyi yazarlarla tanışalım :-)

    YanıtlaSil
  8. Bence de, birçok yazar tanıyıp çok çok okuyalım :).

    YanıtlaSil
  9. Bir an, listeyi okumaya başlayacağım ve yine kimseyi tanımayacağım gibi geldi ama ohh, bu sefer bildiklerim var. :))
    Sezgin Kaymaz'ın hikaye kitabını okuyup pek beğenmemiştim ama Demir Somyanın Altı sayesinde yeni yılın ilk kitabı Uzunharmanlar'da Bir Davetsiz Misafir olacak. Bakalım beğenecek miydi!! Heyecan dorukta :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha hiç bildiğin çıkmıyor demek :).

      Ben de Kaymaz'ın daha çok öyküsünü okumak isterim :).

      Sil
  10. Tahmin ettiğim gibi 6'sı da hiç okumadığım yazarlardan. Keşfedilecek ne kadar çok yazar var :)))
    2018'de büyük çoğunluğuyla tanışabiliriz umarım^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi :). Pazar altılısı yeni yazarlar keşfetmemiz için de güzel bir etkinlik oluyor :).

      Sil