23 Ocak 2018 Salı

Seri Okuyoruz Kitap Listem


Tatlı blog arkadaşımız Şule'nin hazırladığı bir okuma etkinliği ve seçtiğim kitaplarla bu etkinlikte ben de varım :). Bu etkinliklerde pek başarılı olduğu söylenmez ama okuduğum kadarını okurum bu etkinlik de sebebi olsun :). Zaten yarım bıraktığım seriler de var bir türlü başlamaya cesaret edemediklerim, okumak istediklerim de :). Hepsini birleştirirsek karşımıza seri okumak isteyen bir Öneri Makinesi çıkıyor :).

Ben sanırım eskiden daha çok seri okuyordum şöyle bir düşününce. Bir de seri kitapları tamamlamadan çok zor başlıyorum seriye, eğer tamamı elimde yoksa daha çok erteliyorum okumayı. Tabi tamamını almak da sıkıntı beğenmeme ihtimalin de var çünkü. Tamamını almazsan da alana kadar kitabın o büyüsü  de kaçıyor gibi ya da az da olsa unutuyorsun biraz. Serisi tamamlanmamış serileri okumayı da sevmiyorum mesela. Eğer seversem art arda okuyayım istiyorum. Seri okumak emek istiyor anlayacağınız :).

Bu etkinlikle bakalım eski formuma kavuşabilecek miyim :). Ne kadarını okurum bilinmez ama seçmesi liste hazırlaması bedava :). O yüzden ben de varım :). Hadi başlayalım.

Otostopçunun Galaksi Rehberi - Dougles Adams


Yarıyıl Reading Challenge için de seçtim okuyamadım bu etkinlik için de seçiyorum ama kesin bitireceğim bu sene çünkü yarım kitap bırakmayı sevmiyorum ve kitap fena da gitmiyordu. Bu seriyi bitirmeliyim :). 

Ripley Serisi - Patricia Highsmith 


Bu seriyi bayadır ama bayadır okumak istiyorum ve ilk iki kitap ve beşincisi elimde. Bir başlar ve seversem seriyi hemen tamamlayıp bitiririm diye umuyorum. Bu sene de ummakla kalmam umarım çünkü üşengeçlik zor zanaat :).

Üçleme - Samuel Beckett


Canım Beckett, güzel Beckett'in bu üçlemesi de en merak ettiklerimden. Geçenlerde almayı bile düşünüyordum da sonraya kaldı.

Ölüm Kapısı Serisi -


Daha önce bahsetmişimdir, senelerdir elimde ve her seneidevriyesinde okuyamadım adı altında kutlama yapıyoruz. İlk iki kitap elimde, okumaya başlasam artık diye düşünüyorum da belki o sene bu senedir :).

Yeni Yalan Zamanlar - İnci Aral


Fuar zamanı alıp bir kere okumaya çalışıp okuyamayınca bir daha geri dönmedim. Bu sefer olur umarım :).

Karanlık Zihinler Serisi


Fuardan aldığımız kitaplardan biri. İlki şu an elimde, çok da iyi yorumlar okudum hakkında. Bakalım, akıcı ve güzel mi öyleyse devam ederim :).

Harry Hole Serisi


Esma'nın çok severek okuduğu bir seri ve sayesinde benim de çok merak ettiğim bir seri oldu. Seri tamamlandı mı bilmiyorum çünkü karışık basmışlar ama bir ara okumalıyım.

Şimdilik aklımda olan seriler burada bakalım zaman neler gösterecek ve hangilerini okuyabileceğim. Sizin aralarında okuduklarınız ve önerdiğiniz bir seri var mı? Yorumlarınızı merakla bekliyorum.

15 yorum:

  1. Keske benim zamanım olsada bende katılabilsem canım :)
    Güzel kitaplar yorumunu merakla bekliyorum 😘💗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında zamanı baya geniş bir etkinlik ve okuyabildiğimiz kadarını okuyoruz, o yüzden ben de katılmak istedim :). Teşekkür ederim :).

      Sil
  2. Size keyifli okumalar diliyorum. Artık okuduktan sonra yorumlarınızı da beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle umuyorum, umarım hepsini okur yorumlarını da hemencecik yazarım :). Teşekkür ederim :).

      Sil
  3. Ben en çok okuduktan sonra gelecek değerlendirme yazılarını merakla bekliyorum sanırımm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu ben de çok merak ediyorum acaba okuyabilecek miyim diye :):).

      Sil
  4. Katıldığın için teşekkürler. Beni çok mutlu ettin :-)

    İkinci paragraf tamamen benim düşüncelerimi kapsıyor. Senin gibi bütün seri elimde olsun, kitapları arka arkaya okuyayım istiyorum. Seriyi sevmeme ihtimalim olduğu için riskli bir tercih. Tamamlanmamış serilere başlamak da sıkıntı. Taht Oyunları'ndan ağzım yandı, başka yarım seriye başlamak istemiyorum.

    Otostopçunun Galaksi Rehberi çok seviliyor. İnci Aral'ın dili çok güzeldir. Beğenerek okuyacağını düşünüyorum. Ripley ve Harry Hole okumaktansa izlemeyi tercih ettiğim karakterler.

    Umarım bütün listeni hatta fazlasını okuyabilirsin. Yorumlarını bekliyorum. Keyifli okumalar :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, zevkle :).

      Ben de umuyorum ki sadece burada yazdığım serileri değil daha çok seri okuyabilirim ama bunları okusam bile bence harika bir şey :). Bakalım sonuç ne olacak ben de merakla bekliyorum :).

      Sil
  5. Bence de emek isteyen bir iş ve umarım art arda okuyacağım harika seriler okurum :). Teşekkürler canım benim <3.

    YanıtlaSil
  6. Harry Hole'ü ilk defa duydum gugılladım ve ilk okuduğum şey "Norveç'in Behzat Ç.'si" :))
    nerelerden izleniyormuş ona da bakiim, teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, ben de Esma sayesinde duydum ama seri tamamlanmışsa başlayacağım :). Bak bakalım :).

      Sil
  7. Bakalım kim daha fazla okuyacak. Senin chaleenge bitmeden buna da katıldım ya hayırlısı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de benim meydan okumamı bitiremedim, yıl bitti :). Bu meydan okumada da benim en çok okuyan olamayacağım kesin gibi :).

      Sil