26 Haziran 2016 Pazar

Bir Yayınevi Beş Yazar/Kitap (Sel Yayıncılık)

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Ben bu ilginizden memnunum aslında bu bölüme her ne kadar yorum olmasa da popüler yazılarda en üstlerde ve ben de bu gazla devam ediyorum :). Bu sefer ki konuk güzel Sel Yayıncılık. Barındırığı kitapların güzelliği yetmiyormuş gibi her fuarda bir beş lira bölümü oluyor ve indirim konusunda da genelde toleranslılar ki bu bizim açımızdan güzel bir şey. Ne kadar indirim o kadar çok kitap :). Kitap fuarları sayesinde yayınevleriyle veya temsilcileriyle iletişime geçmek gerçekten çok güzel ki fuarın iyi yanlarından biri bu ama bu her zaman iyi sonuçlanmıyor maalesef. Ben genelde sene içinde olan kitap fuarlarını kaçırmam o yüzden de az çok yayınevlerine ve onların fuar politikalarına aşinayım. Sel Yayınları hakkında kötü bir anımı hatırlamıyorum, güler yüzlü, yardımsever ve yukarıda da dediğim gibi güzel indirim yapan yayınevlerinden. Bunun dışında buraya yazmamı asıl tetikleyen şey son yaptıkları indirimdi ki başka yayınevinde böyle bir kampanya görmedim (ne üzücü hele ki kadın araştırmaları veya teori kitapları olan yayınevlerinde böyle bir farkındalık yoktu.). Ben zaten yukarıdaki verdiğim sebeplerden artı genelde okuduğum yazarları beğenmem yönünden yayınevini severdim ve yine bu yazıyı yazıyordum ama son yaptıkları kampanya ile baya bir takdir ettim ve en öne aldım. Bu kampanya ne der iseniz onur haftası nedeniyle ilgili kitaplarda %45'e varan indirim yapmış olmalarıdır ki 1 Temmuz'a kadar da devam edecek idefixte, bakabilirsiniz. Ben de almayı düşünüyorum. İndirim tabi ki güzel ama bu konuda araştırmalar yapmış akademisyen, teorisyen veya yazarları yayınevinde barındırıp ve onur haftasına özel indirim yapması kesinlikle takdire değer. Buradan kendilerini tebrik ediyorum ve kesinlikle böyle devam etmelerini diliyorum. Gelelim benim önereceğim beş kitaba.

1. Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck


Yine bir klasik ile başlayalım. Ben yıllar sonra bile hala gözlerim dolu dolu bu romanı hatırlıyorsam listede olmak zorunda :).

2.İntihar Dükkanı - Jean Teule


Bu kitabın o güzel kırmızı kapaklı olanı ben de yok :(. Hem kapağı güzel hem içi güzel olan kitaplardan. Adı bile sizce de çok orijinal değil mi?

3.Yüz Doksan Dokuz Basamak - Michel Faber


Benim hoşuma giden kısacık bir romandı, Sizi sıkmayacak ve özellikle bu yaz aylarına çok güzel gidecek bir kitap. Kitaplık Kedisi'nin blogunda da yazarın "Cesaret Beşlisi" kitabının incelemesini okudum ve o da beğenmiş. Ve bu cesaretle yazarın diğer kitaplarını okumaya çalışacağım.

4.Kadın Öykülerinde Ankara - Efnan Dervişoğlu


Eğer siz de benim gibi Ankara aşığıysanız bu öykülere bir bakın. Bazı öykülerde sıkıldığımı hatırlıyorum ama genel olarak okumak güzeldi. Bu kitaplar İzmir, İstanbul, Karadeniz diye devam ediyor :). Ben Ankara ile başladım diğerlerine de okumak isterim.

5. Hakkari'de Bir Mevsim - Ferit Edgü




Bu kitabı okuduktan sonra anladım ki Ferit Edgü'ye boşuna iyi yazar demiyorlar. Bir kere bu kitabı beğeneceğimi okuduğum yorumlar olsun, Ferit Edgü'ye olan güzel tanımlamalardan olsun düşünüyordum ama bir günde bitirebileceğimi düşünmedim. Aslında okumadan önce çekindiğim kitaplardan biriydi ya sevmezsem diye ama edilen bütün güzel yorumları hak eden bir kitap. Sanırım Edgü modernist bir yazar olarak geçiyor ama ben farklı anlatım türlerinin kullanılması olsun, okuyucunun farkında olması olsun postmoderne yakın buldum. Dili çok güzel, akıcı. Okurken bir anda siz de o köyde, okulda öğretmenle beraber oluyorsunuz. Gerçeküstü ögeler, düşle gerçeğin karışması belki de bir olması, metaforlarla süslü ama okurken sizi yormayan sade bir dil, sizi etkilememesi imkansız.


Sadece son kitap yanımda olduğu için onun fotoğrafını paylaşabildim. Kendi kalemlerimi kaybedip, unutup her arkadaşımdan bir tane aldığım, evlerimizin vazgeçilmez ösym kalemlerden biri :) ve suyum :). Kahveli fotoğraflar da bu yaz bol bol olacaktır zira çok severim :).

26 yorum:

  1. utanarak söylemeliyim ki içlerinden yalnızca 1 kitabı okumuşum :/ o da Fareler ve İnsanlar. kesinlikle insanda çok farklı bir tat bırakan kitaplardandı. ha bi de Sel Yayıncılıkı ben de çok severimm tabii burda kitap fuarı olmadığı için fuar politikalarından falan haberim yoktu ama şimdi öğrenince ayrı bir takdir ettim :) bir de bence bu seri çok iyiymiş devam etmelisin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım niye utanıyorsun, utanma 😄 Ben zaten özellikle bu bölümde az bilinenleri paylaşmaya çalışıyorum, okuyanlara yeni öneriler olsun diye. Umarım artık bunlardan ilgini çeken olur ve okuyup beğenirsin. Kesinlikle son yaptıkları indirim çok güzeldi onur haftası için, ben de buradan tekrar takdir ediyorum 😄.

      Sil
  2. ayrıntı ve metisten sonra en sevdiklerimden sel evet. yky de. edgü öyküleri iyi :) geçen yazmıştım bir de blogda, küçürek öykünün temsilcisi bizim ülkede. yazmak eylemi kitabını seviyom yaaa. ama kendisi gerçek yaşamda biraz fazla ukalaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kitabı okumadım bir bakayım, bu ilk Edgü kitabımdı. Gerçek hayatta da kişiliği hakkında bilgim yok :/ Ama bu kitabını okumadıysan öneririm 😄.

      Sil
  3. Ben sadece Fareler ve İnsanları okumuştum, İntihar Dükkanı'nı da merak ediyorum. Güzel öneriler olmuş, eline sağlık. *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umarım seversin diğerlerini de 😄.

      Sil
  4. son yazıma bir baksanaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika bir yazı olmuş 😂, çok teşekkürler.

      Sil
  5. Bugün Deep Tone'un siz tanıtmasıyla haberdar oldum blogunuzdan. Ve takip için geldim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, hoşgeldiniz :). Umarım seversiniz içerikleri.

      Sil
  6. Deeptone sayesinde blogunuzu keşfetme fırsatım oldu ama iyiki keşfetmişim. Bu tür bloglar çok önemli bence bize bilinmeyenleri tanıtıyorsunuz. Birkaç yazınızı da inceleme fırsatım oldu çok da hoşuma gitti bu yüzden hemen takibe aldım. Ben de kendi bloguma beklerim ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumunuz için, çok mutlu oldum :). Beğendiğinize çok sevindim :). Ben de hemen koştum sizin blogunuza, başladım yayınlarınızı okumaya :).

      Sil
  7. Hakkari'de Bir Mevsim'i geçen ay okudum ve çok beğendim. Kitap hakkında hep olumlu yorumlar okumuştum ama bu kadar etkileneceğimi düşünmezdim. Ben de öğretmenim ve doğuda yazarınki kadar zor şartlarda olmasa da dört yıl çalıştım. Belki de bu yüzden bu kadar etkilenmişimdir.

    Sırada hangi yayınevi var merak ediyorum. Doğan Kitap ya da Kırmızı Kedi Yayınları olabilir mi acaba? :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okurken çok etkilendim ve bence yazarın dili yani anlatış biçimi çok önemli oluyor etkilenmemizde. En azından bu kitapta önemli olduğunu düşünüyorum. Herkes aynı tecrübeyi yaşamasa da karakter gibi yine de kitaptan etkilenip, aynı duyguları hissediyorsa okuyan herkesle kitap başarmıştır bazı şeyleri. Büyük mü konuştum ne 😄. Neyse mazur görün artık 😂.
      Ya çok mutlu oldum son yorumunuza ve acaba biraz spoiler versem mi ki😄. Hımmm, sıradaki olup olmadığı belli değil ama Kırmızı Kedi Yayınları mutlaka olacak 😄.

      Sil
  8. Merhaba bloğunuzu deeptone sayesinde tanıdım. kitap anlatımlarını ayrı bir seviyorum. Okumak istediğim kitaplar hakkında yaptığınız yorumlar fikir sahibi olmama yardımcı oluyor. Paylaşım için çok teşekkür ederim. Bloğunuzu takibe aldım.güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba bloğunuzu deeptone sayesinde tanıdım. kitap anlatımlarını ayrı bir seviyorum. Okumak istediğim kitaplar hakkında yaptığınız yorumlar fikir sahibi olmama yardımcı oluyor. Paylaşım için çok teşekkür ederim. Bloğunuzu takibe aldım.güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Ne mutlu bana birazcık bile yardımcı olabiliyorsam size ☺️.

      Sil
  10. Merhaba bende bloğunu deeptone'den keşfetme fırsatı yakaladım. Bir de şuan okuduğum kitap Sel yayıncılık olunca yazayım dedim. Bende 'Bizi Bağışla' A.M.Homes'den bir kitabı okumaktayım. İlginç ve sürükleyici ilgilenirseniz.Öneriler için teşekkürler.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki yazdınız, hoşgeldiniz 😄. Tabiki ilgilenirim, hemen inceledim hatta. Onu da okunacaklar listesine alıyorum. Çok teşekkürler öneriniz için ☺️.

      Sil
  11. Hepside çok güven kitaplar. Bir kaçını okuma fırsatı bulmuştum. Diğerleri de en kısa zaman da bende beklerim :)

    YanıtlaSil
  12. Hepside çok güven kitaplar. Bir kaçını okuma fırsatı bulmuştum. Diğerleri de en kısa zaman da bende beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, umarım diğerlerini de seversiniz 😄. Ben de hemen koşuyorum şimdi blogunuzu incelemeye☺️.

      Sil
  13. baksanaa, blogumda "dergiler" başlığına bi baksana, yirmi yirmi beş dergi tanıttım, çoğu edebiyat. bir de "221B" adlı dergiyi öğütlerim. bence günümüzün en iyi dergisi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen koşup bakayım 😄. Gerçekten '221B' yi çok duyuyorum bu aralar, alıp incelemek şart oldu.

      Sil