25 Temmuz 2017 Salı

Kütüphane Günlükleri

Sonunda gittim. Kaydımı yaptırdım ve sınır olan üç kitabı aldım :).

Lakin önce belirtmem gereken şeyler var, onlardan biri telefonum servise gitti büyük ihtimal uzun süre eski telefonumla haşır neşir olacağım ki bu da demektir ki telefonun icat amacına uygun yaşayacağım. Yani şöyle; mesaj çekebilir, arayabilir hafıza kartı olmadığı için fotoğraf çekemez, Instagram'a bağlanamaz ama gmail açık olur :). O yüzden maalesef Instagram'da pek aktif olamayacağım günler başladı aynı zamanda fotoğraf çekemeyeceğim günler de. Dua edelim de çabuk yapılsın telefon ya da elime fotoğraf çekebilen bir telefon geçsin. Bu fotoğrafı nasıl çektiğimi sorarsanız da kardeşim iyi ki var derim :).

İkinci olarak evet sonunda gittim kütüphaneye. Çok istiyordum ve kitap arattırdım buldum hatta daha fazlasını buldum. Beş kitap seçtim ama üç kitap sınırıyla çıktım. Bunlar bitsin göz koyduklarım bile var yani. Hem de bedava. Kayıt ücreti bile yok :).

İşte bunlar da aldıklarım :);




Kütüphane çok kalabalıktı. Lise öğrencileri yazık bu yaz sıcağında klimalı yer bulunca çökmüşler ders çalışıyorlar harıl harıl :(. O kadar güzel hayal dünyaları barındıran kitapların arasında o test kitaplarının arasında sıkışıp kalmışlar. Çalışsınlar tabi ama böyle güzel bir yaz gününde tatilde o kadar genci açık alanda zaman geçirirken değil de kapalı alanda birbirinden bağımsız kopuk endişeli yüzlerle ders çalıştıklarını görünce üzüldüm :(. Ahh şu sınav sistemi, neyse.

Yalnız güzel bir yaz günü dedim de insan olarak çıkıp pancar olarak döndüğümü söylemiş miydim :). Bizim burada pancar dışında güzel bir ifade var da söylemeyeyim şimdi :). Gerçekten çok sıcaktı ve şu Antalya'da başıma işler geldi dedim ya, kırk yılda bir denize gittim, bronzlaştım diye sevinemeyip güneş alerjisi oldum, yüzüm gözüm Hermonie'nin Harry Potter'a tanınmasın diye yaptığı büyü çarpmışa döndüm. Ahanda böyle;



Sabah bir kalktım abartmıyorum böyleydim. Aynaya baktığımda kendimi değil Harry Potter'ı gördüm. Sonunda Potterhead oldum ama ne bileyim Hogwarts'daki mutlu Harry de olabilirdim Felix Felicis içen ama muggle hayatımda neyim ki Potter dünyasında ne olayım. Çok da şe yapmamak lazım. Sonra işte acile gittik, bayramdı da, serum takıldı daha da şişip ölmeyeyim diye, nefes alamayabilirmişim daha da şişerse. Şanssızlıkta bir kez daha level atlamanın haklı gururuyla sıradaki olayımı bekledim akan damla damla serumda. Şimdi bugün güzel kızardım yarına yine böyle uyanmam umarım ya da hiç uyanmam bilmiyorum, tehlikeli güneş alerjisi dikkat edin :(.

Ben kütüphane anlatıyordum nelere geldim. Laf lafı açtı resmen. Şu aşağıdaki başlık da tam benlik çekirge gibi sıçramalarıma devam edersek :). Sadece gece değil günlük hayatta ve anlaşılan yazılarımda da böyleyim :).



Bu arada şu aralar Puslu Kıtalar Atlası ankette önde konumuza dönersek ve son beş gün. İtirazınız var ise oylamaya sağ üst köşede bekleriz. Kararsız kalırsanız birden fazla oy kullanabiliyorsunuz hatırlatayım :).

Kitap önde ya ben de önce kütüphaneye bakayım zaten çoktandır gitmek istiyorum, bahanem olur diye gittim ve kitabı buldum. Çokkk sevindim :). Hatta o kadar güzel kitaplar buldum ki ikisini bıraktım bu üçüyle çıktım. Hangi kitap kazanırsa kazansın zaten bir ara hepsini alıp okumak istiyorum, beş gün sonunda bu kitap kazanmasa da yine de benim için bu liste güzel bir okuma listesi oldu. Diğer kitaplar için de aynı şey geçerli. Onları da kütüphane de araştırmalarım devam edecek olmadı alırım artık :), çünkü önerilerinizin hepsini okumak istiyorum.

Sevgi Soysal'ın Tante Rosa'sına bayılırım ve Tutkulu Perçem/Hoşgeldin Ölüm'ü de okuyup sevmiş biri olarak İletişim'in çok az indirim yaptığını düşünürsek bu çokk okumak istediğim kitabını görünce hemen kaptım. Valla kütüphane güzel şey :).

Yusuf Atılgan'ın iki romanını okuyup sevdim hatta birini çok sevdim bu yarım kalmış romanı görüp arka yazısını da okuyunca alayım bir günde biter zaten dedim.

Kitapları teslim tarihi 9 Ağustos ve bu durum bana iyi gelecek diye düşünüyorum, son tarih olması kısıtlayıcı olsa da okuma hızını arttırabilecek bir şey o yüzden bu da hoşuma gitti :). Sonuç olarak memnun olarak ayrıldım. Herkese tavsiye ediyorum. KÜTÜPHANELERE GİDİN!

25 yorum:

  1. Hepsini güle güle oku 😊 Valla bu eğitim sisteminin iyice iyi yönlerini çıkardılar. Öğrenci bile neye çalıştığını bilmiyordur şu an :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :). Büyük ihtimalle öyle ve şu an için elden bir şey gelmiyor :(

      Sil
  2. Kütüphaneler güzel oluyor, ben üniversitede çalıştığımdan beri hep kütüphaneden okuyorum hem bütçe için de iyi oluyor :) Kitap seçimlerin harika, Yusuf Atılgan biricik benim için. Puslu kıtalar atlası çok çok iyi. Meydan okumada oyumu kullandım :) Kinyas ve Kayra'da okunmalı bence ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle, hele ki güzel kitaplar varsa kütüphaneler birçok açıdan çok iyi :). Çok teşekkürler :). Bu bana önerdiğiniz kitaplardan hepsini okumayı düşünüyorum zaten :). Kütüphane de ilk bakacağım yer olacak :).

      Sil
  3. Eskişehir'de sürekli gidiyorum; ama Ankara'da kütüphaneye gitmek için 1 saat otobüste yol çekeceğim için teşebbüs dahi etmiyorum :) Ben Kinyas ve Kayra'yı çok merak ediyorum; ama alamadım henüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merak ediyorum, kütüphaneye bakacağım olmadı bir ara alıp okurum artık :). Teşekkürler yorumun için :).

      Sil
  4. Oncelikle gecmis olsun. Kutuphaneler harika yerler. Okulunkine bayiliyorum zaten. Ama Kayseri deki sehir kutuphanesinde raflar arasinda dolasamiyorsunuz o yuzden biraz sıkıntılı oluyor. Yine de onlar da hakli ne diyelim. Daha cok kitapli ve saglikli bir omur hepimize. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :).

      O kötüymüş ya, raflar arasında dolaşmak en güzeli :).

      Umarım umarım, hep beraber <3.

      Sil
  5. Bizim burada kütüphane yok gibi bir şey,olan kütüphanede de ders kitabı ve masal kitapları var,lanet olsun böyle hayata! :(
    Ben de yandım yaa,yüzümüz gözümüz şişmişti annemlerle ama seninki baya kötü olmuş,çok geçmiş olsun.
    Harry Potter benzetmesine de iyi güldüm :D
    Sevgileeer ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa bu da fena, keşke birileri bağış yapsa, ya da çevreden toplansa böyle böyle büyürdü :).

      Teşekkür ederim evet cildim hassas olduğundan baya etkilendim ama bu yaşıma kadar hiç olmamıştım, bunu da olmak varmış :)

      Sil
  6. Salam. Blogunuza Ayselin (seymenleyla blogunun sahibi) məni də mimlədiyi mimi oxuyarkən mimin sahibinin də cavablarına baxmaq üçün gəlmişdim. İlk olaraq Alvvays mahnısı diqqətimi çəkdi onu dinləyərkən 1dən bu yazıya getdi gözlərim. Kitabxanaya getmisiniz və telefonunuz servisdədir. Bu cümlərlə bu yazını mən yazmış ola bilərəmmi?(ikinci mən/gələcəkdəki mən hər hanıs mən/ben) düşündüm. Çünki bu ara kitabxanaya getməsəm də ordan 4kitab aldım (dostum mənimçün alıb) Və həm də telefonum servisdədir. Bu qədər oxşarlıq olduğu üçün yazını oxumağa davam etdim və əlbəttə ki qəribə maraqla. Sonra tam da mənim kimi 1 mövzudan digərinə işıq sürətiylə keçən birinin yazısını oxumağı çox sevidm! Telefonun servisdə olması nədir bilirəm. Bu arada nə təsadüfdür ki, mən də arada kardeş telefonundan yardım alıram və əlimdə olan əvvəlki (önceki) telefonumla instaqram və vatsap kimi proqramlardan uzaq qaldım. Sizi çooooox gözəl anlayıram.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hoşgeldin. İyi ki geldin. Sesli okudum yazını çok güzel telafuzu :). Gerçekten baya benzerlik varmış :). Umarım ikimizin de telefonu hemen gelir :(. Kütüphaneler çok güzel, hem bedava hem de güzel kitaplar var, umarım hep yenilenir ve bizi mutlu ederler :).

      Sil
  7. Yazın ders çalışmanın çok kötü olduğunu şu an yaşadığımdan söyleyebilirim :(( Teşekkürler yaz okulu :/ Puslu Kıtalar Atlası hakkında ne düşüneceksin merak ediyorum, çok seveni de var, sevmeyeni de :D Ben hala denemeyen kısımdayım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ya, umarım sen de derslerini hemen verir ve tatil kısmına geçersin zaten daha önünde neredeyse iki ay var, sen de çıkar acısını :).

      İnan ben de çok merak ediyorum, eski kelimeler beni korkutsa da bir başlayacağım. Zaten hemen yazarım yorumunu da :).

      Sil
  8. puslu kıtalar atlasında aradığını bulamayanlardan biriyim , aslında kitap iyi fakat belki de o kadar çok övüldü ki ben yargısız başlayamadım okumaya . İki yıldır kütüphaneye gitmiyorum , neden bilmem , şehir değiştirdik ve kütüphane bir köşede bekliyor ama gidilecek ve mutlaka kayıt yaptırılacak :D her il ktüphanesine kayıt şartmış gibi. Keyifli okumaların olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok merak ediyorum umarım kitap akıcıdır :).

      Okuyacak kitap olunca insan elindeki bitsin istiyor önce ondan olabilir ama bence de bir gidip kayıt yaptırmak lazım. Süreli olması da iyi gibi kitabın :).

      Çok teşekkürler :).

      Sil
  9. Şimdiden iyi okumalar dilerim :)

    YanıtlaSil
  10. ben de bu yaz puslu kıtalar atlasını aldım okumak için:)) şimdi sapiens'i okuyorum o bitince belki başlarım ama 2 tane daha kitabım var. bakalım kim savaşı kazanacak :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sapiensi hem merak edip hem gözümün korkmasına kaç puan :).

      Okur ve beğenirsen yorumlarını bekliyorum, daha bir hevesle okurum :).

      Sil
    2. Bir sey diyim mi ben de akademik bir kitap bekliyordum ama hic oyle degil. Okumasi bir cok edebi metinden daha kolay ve genel kultur acisindan dolu dolu. Bitmek uzere diye uzuluyorum:(

      Sil
    3. O kadar diyorsun, tamam o zaman denk gelirsem indirimde alayım. Zaten okuyan herkes seviyor bir de kolay okunuyorsa ohhh :).

      Sil
  11. Aynen öyle, insan bir hevesleniyor :). Yalnız bu hevesim kısa sürmez umarım şimdilik çok iyi :). Sağol canım benim, sana da :). Aynı gün gitmişiz bir de sanırım 9 Ağustos teslim :').

    YanıtlaSil
  12. Kutuphaneye mezun olup ise basladiktan sonra hic gidemedim, cogu kutuphanenin mesai saatleri benimkiyle cakisiyordu. Icimde uktedir, firsatin varken bol bol kitap odunc al :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni başladım ama elimden geldiğince yararlanmaya çalışacağım, teşekkürler :).

      Sil