8 Ağustos 2014 Cuma

Yalnız Adamlar Senfonisi

Aşağıda göreceğiniz kitapların anlatıcısı dışarıda başka içeride bambaşka bir dünya yaşayan her ne kadar yalnız desek de kimileri sonunda yuva kurup, mutluluğu bulsa da bizi bu sınırlı sayfa sayısında kendi düşüncelerine ortak eden adamların yazısı. Kısacası anlatıcısı birinci tekil kişi olan, yalnız adamların kendini anlattığı birkaç güzel roman önereceğim J

J.D. Salinger –  Çavdar Tarlasında Çocuklar - Holden Caulfield




Bir dönem gençliğini etkilemiş (hatta bazılarını yanlış etkilemiş), hala çok okunanlar listesinde olan sorunlu genç Holden’ ın hikâyesi kesinlikle okunmalıdır. Benim de favorilerim arasında olan bu kitapta Holden’ın düşüncelerini okuyoruz. Hani bazen kitap okurken dersiniz ya “ Evet ya aynen öyle, ben de öyle düşünmüştüm”  diye işte o kitap bu kitap. Bir nevi ilham kaynağıdır benim için bu listeyi yapmamda da (Her ne kadar 16 yaşında bir çocuk olsa da ).

Yusuf Atılgan – Aylak Adam - C.




Tam olarak birinci tekil şahıs diyemesek de yer yer C.’nin ağzından anlatılanlara şahit oluyoruz. O yüzden bu güzel roman da listemize giriyor. Kendisini anlatmaya övmeye de pek gerek yok sanırım. Kitap zaten çoğu kişinin favorileri arasında. Herkes biliyorsa ne diye listeye aldın aa akılsız da demeyin. Belki kıyıda köşede hala okumamış, tereddüt edenler vardır. İşte gençler tereddüt etmeyin alın okuyun. Son uyarıdır J

Robert Silverberg - İçeriden Ölmek - David Selig




Bu kitap aslında normal bir dünyada normal bir şekilde yaşayan (!) bir adamın öyküsü, David Selig’in öyküsü. Tek bir farkla, kahramanımız insanların düşüncelerini okuyabiliyor. Aman ne de klasik demeyin. Zavallı adamcağızın nadir bulunan bu yeteneği gittikçe azalıyor ve biz de bu iki durum arasındaki geçişi izliyoruz. Yazar o kadar güzel anlatmış ki, kendinizi o sıkıntılı durumun içinde buluyorsunuz, hatta neredeyse hissediyorsunuz.

Uygar Şirin – Karışık Kaset - Ulaş




Bu şarkılara aşık, kafası karışık İrem'e aşık gencimizin 10 yıllık arayla kendi anlatımıyla hayatına tanık oluyoruz.  Bu kitabı benim için güzel yapan beni güldürmesinin yanı sıra, herhalde her fırsatta karşımıza çıkarılan şarkılar sevmemin nedenidir. Her  duruma Ulaş'ın şarkı bulması sizi ayrı keyiflendirecek. Bir de mevzu bahis kitabımızın adını taşıyan karışık kasetler mevcut. Sezen Aksular, MFÖ'ler size benimkilerden güzel olmasın güzel temalı şarkılar da sunuyor. Bir solukta okuyacağınız zaten film tadında geçen bu şarkılı, eğlenceli kitap tam yazlık.

Not: Filmini de yapıyorlarmış, bakalım nasıl olacak. Baba tam olmuşta, Sarp Apak ve Özge Özpirinççi pek olmamış gibi ama bakalım :/.

Hüsnü Arkan – Ölü Kelebeklerin Dansı - Haldun




Yazar, canımız ciğerimiz Hüsnü Arkan.  Bizi Haldun’un ölüler dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor. İlginç karaktere sahip,birazcık kasvetli bir roman. Ee ne de olsa ölen insanların yaşadığı bir yer (!).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder