24 Ağustos 2014 Pazar

Sapan Sevmek

Sapan  2010 yılında kurulmuş, bu yıl da güzel mi güzel indie rock türünde bir albüm hazırlamış yeni bir grup. Daha önce iki Ep' si bulunmasına rağmen benim Anlık İzler albümleri ile tanıdığım, sonrada dinlemeyi bırakamadığım, albümünü komple sevdiğim nadir gruplardan. İşte onları sevmek için beş neden



1.Çünkü onlar Türkçe indie yapıyorlar

Biz indie hayranları halen Sakin’ in dağılma şokunu atlatamamışken ilaç gibi gelen bu albümle mutluluktan uçtuk doğrusu.

2.Ücretsiz dinleme imkanı

Çok güzel şirin mi şirin bir siteleri var ki orada albümü ücretsiz, tertemiz bir şekilde indirebiliyorsunuz.  Bağış yapabilir ya da iTunes’ dan da satın alınabilirsiniz. Her türlü seçenek var yani.

3.Güzel mi güzel şarkı sözleri


Bilsen, derine insen
Hepsi yalan, hepsi hayal. (Yağmur)

Koyuydu teni rengi
Tuttuğunda istemeden elimi
Durmadı kaçtı yine
Sevmedi zaten hiç beni. (Rüya)

Düşer yavaş yavaş sözlerin
Tutamaz ellerim ahh... (Düşer Sözler)

Güzel müzik, kadifemsi sesle bu sözler. 

4.Fransızca şarkılar da var


Grubumuzun solisti yarı Fransız, albümde de Fransızcasını bizden esirgememiş yapmış 2 şarkı koymuşlar albüme. Fransızca şarkıları genel olarak sevmeme rağmen Sapan’ın  Türkçe şarkılarını daha başarılı buluyorum ama beğenini çok.

5.Klipler




Şimdilik grubun albümden bir klibi var ve ilk klipleri olmasına rağmen kendilerini göremiyoruz. Bu bir risk olsa da kısa film tadındaki bu “Yağmur” şarkısı hem izlenilesi hem dinlenilesi. Bir de eskilerden ep tanıtım videoları var ki ben çok beğendim.





 İşte sevmek için beş neden. Çok merak ettim hemen dinlemek istiyorum derseniz buraya tıktık.

 Soundcloudda dinlemek için buraya tıktık.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder