10 Nisan 2017 Pazartesi

İki Mini Dizi (And There Were None + The Night Of)

Merhabalar, genelde dizi yorumu yapmıyorum ama artık yavaş yavaş başlayacağım :). Ben çok dizi izleyen bir insandım ama son zamanlarda filmlerle daha çok haşır neşir olup dizileri bir kenarda bekletiyor sadece birkaç devam eden dizimi usulca takip ediyordum. Severek takip ettiğim iki blogda üst üste iki mini dizi önerisine denk geldim ve hemen izledim. İkisi de polisiye, gerilim biri çok sevdiğim Agatha Christie'nin On Küçük Zenci kitabından birebir uyarlama diğeri ise İngiliz bir dizinin Amerikan uyarlaması.

And There Were None




Çok güzel kurgusu olan bir dizi. Kitaptan birebir BBC uyarlaması. Sevgili Fermina Daza'nın blogunda görünce dedim kitabı da unutmuşumdur artık iyi olur izlerim diye ama unutmamışım :). Başından beri her şeyi hatırladığım için pek şaşırmadım ama son bölümde yine de acaba mı dedirtmeyi başardı. O yüzden eğer kitabı yeni okuduysanız tekrarı olacaktır. Tabi görsel olarak uyarlanması çok iyi bir kitap izlerseniz de pişman olmazsınız. Çok etkileyici öyküler var içinde. Onları unutmuşum mesela baya güzel izledim onları. Ama katili biliyordum sürprizi kaçtı her şeyin :). Yine de güzel bir dizi, izlemeyenlere bir kez de ben önereyim.

The Night Of




Bu diziyi de sevgili Sibelynka'nın blogunda gördüm, konusu da ilgimi çekince hemen bakayım dedim. İyi ki izlemişim, iyi geldi valla. Hele John Turturro 'nun avukat rolüne ba-yıl-dım. Müthişti. Oyunculuğu çok güzel, karakter çok güzel kesinlikle serinin devamı olmalı bu karakterle çünkü çok devamlılığı olan bir karakter, daha birçok bölüm taşıyabilir tek başına. Zaten daha açık yerler var hayatında, onları da dolduracaklarını düşünüyorum.

İzlerken fark ettim ki dizinin orijinali İngiliz yapımıymış. Bilsem önce onu izleyebilirdim o da beş bölüm ama bunu izlediğim için de pişman değilim tabi ki Turturro'nun etkisi büyük. O dizi de iki sezon olmuş bu uyarlamanın da ikiden aşağı olmamasını umuyorum.

Bu dizi de insanların ön yargılarını ve bu ön yargılarla nasıl bir suçlu yarattıklarını görüyoruz. Irkçılığı, kendiden olmayanı dışlayanı, kafamızda oluşturduğumuz kalıpları ve bunları sorgulamadan nasıl korumak istediğimizi gösteriyor film bize. Tabi bunlar temaların bazıları ve mesajlarından biri. Çok yönlü bir dizi. Komedi hatta kara komedi de var ki çok güzel. Avukatın katkısı yadsınamaz. Finalle alakalı birkaç soru işaretim hala var ama genel olarak ben daha alternatif çarpıcı son hayal ediyordum ama yine de etkileyiciydi. Umarım devamı gelir, tabi aynı avukatla :). Soundtrack'i az ve öz; kuvvetliydi. Her bölüm bir şarkı keşfetmeniz muhtemel :).

Ben iki blog arkadaşıma da buradan teşekkür edeyim, sayelerinde dizi dünyasına hızlı bir giriş yaptım özlemişim, hepsi de güzeldi. Devamını bekliyoruz :).

14 yorum:

  1. Ne güzel bir şeye vesile olmuşum çok sevindim.
    The Night Of'un devam etmesi büyük ihtimal (umarımmmm)
    Son sahnede kediyi görünce kocaman bir kahkaha attığımı itiraf edeyim.Çok tatlıydı.

    Orijinal diziyi bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum. İzlesem büyüsü bozulur mu acaba?

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyüsü bozulur mu bilmiyorum ama ben baktım ilk bölümüne hemen hemen aynı gibi, beş bölümden oluşuyor, daha kısa. Tam bir izleyip bakmak lazım yine de :).

      Sil
  2. And There Were None'ı izlemek istiyorum ama önce kitabı okuyayım diye erteliyorum sürekli. Sen ne dersin, önce k,tabı mı okusam diziyi mi izlesem? :))

    The Night Of'u da duymuştum bir ara izlemek istiyorum. Böyle sert dizileri izlemek için uygun anı bulmak gerekiyor :D

    Teşekkürler öneriler için. Daha çok dizi yazısı yazarsan severek okuruz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hangisini okumak/izlemek istemiyorsan diğerini seç çünkü birine baktığın zaman diğerini öğrenmiş olacaksın :). O yüzden kişisel bir karar bu zor kararla seni baş başa bırakıyorum :)

      Evet, doğru diyorsun, ruh hali çok önemli dizi izlemek için :).

      Ben de teşekkür ederim güzel yorumun için, böyle tepkiler aldıkça benim de yazasım geliyor <3

      Sil
  3. Mini dizi izlemek güzel oluyor, ben şu an Big Little Lies'ı izliyorum. On küçük zencinin uyarlamasını merak ettim, Harpers Island'ı izlemiş miydin, birebir uyarlama değil ama esinlenilmiş sanırım, güzeldi tavsiye ederim, keyifli seyirler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harper's Island'ı hiç duymadım bir bakayım, mini diziler gerçekten iyi oluyor. Sevgiler :).

      Sil
  4. Çok uzun süren dizleri sevmiyorum.Mini diziyse olabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman mini diziler tam sana göre :). Birkaç tane daha önerme durumum da olacak ilerleyen zamanlarda onlar arasından da seçip beğenip izlersin artık :).

      Sil
  5. Evde internet olmadığı için ne dizi ne de film izleyebiliyorum :-( Elimde olanları izleyebiliyorum ancak. bu yüzden son zamanlarda çıkanları takip edemiyorum. İzlemedim ama bu aralar herkes Big Little Lies'ı konuşuyor. Çok iyi övgüler okudum hakkında. bir bak istersen. Zaten 7 veya 8 bölümmüş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de duydum, hatta iki üst yorumunda Eren de önerdi :). Ona bakacağım. Mini diziler iyi oluyor, hemen bitiriyorsun. İnternetin umarım yakın zamanda gelir de istediğin her şeyi izlersin :).

      Sil
  6. Big Little Lies'ı ben de şiddetle tavsiye ediyorum öneri makinesi, gerçekten harika, özellikle de final bölümü. Ben de şu an Feud izliyorum, gayet iyi gidiyor. O bittikten sonra da And There Were None benim ev ödevim olsun madem, merak ettim :)

    Blogdan biraz uzaklaştım şu sıralar. Ama arada buraya uğruyorum. Son günlerdeki performansın için bir maşallah bırakayım, çok çalışkansın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay vay, sen de önerdiysen vardır bu dizide bir hayır, herkes etkisi altında şu an sanırım, izlemek şart oldu :).

      Gözümden kaçmadı bayadır yoksun, gözlerimiz aramadı değil :).
      Teşekkür ediyorum ama şu aralar yoğun bir döneme giriyorum pek çalışkan olamayacağım dönemler geliyor gibi :/. Yine de elimden geldiğince yazmaya çalışacağım, senin de yazılarını bekliyoruz :).

      Sil
  7. Ay sevindim beğenmene :) Onun üstüne Goliath seyrettik, 1 sezon, 8 bölüm. Belki seyretmişsindir, çok yeni değilmiş. Billy Bob Thornton var, William Hurt var. Fena değildi, yer yer çok heyecanlıydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da hiç duymadım bakayım :). Valla iyi ki yazmışım ne güzel mini dizler öneriliyor, liste kabarıyor. Oh oh ne güzel :).

      Sil