31 Ocak 2019 Perşembe

Marlina The Murderer In Four Acts - Mouly Surya (2017)

Öneri Makinesi

Katil Marlina, müzikleriyle ve görüntüsüyle içimizi hoş eden ama konusuyla da yüreğimizi dağlayan aralara serpiştirilmiş kara mizahla süslü bir western, yol ve hatta 4 perdelik bir intikam filmi.

Eşini ve çocuğunu kaybeden Marlina, evinde yalnız yaşayan bir kadındır. Marcus'un başını çektiği bir çete grubu hırsızlık için Marlina'nın evini seçmişlerdir. Arkadaşlarından önce eve gelen Marcus, Marlina'ya bu hırsızlığı ve ona yapacakları zulmü anlatırken Marlina'nın da kafasında bu zulme karşı bir plan oluşur.

Öneri Makinesi

Hırsızlık, Yolculuk, İtiraf ve Doğum bölümlerinden oluşan bu filmde Western filmlerinde görmeye alışık olduğumuz birçok sahneyi Marlina ile yeniden izleriz. Marlina hamile komşusu Novi ile karşılaşır ve bu iki kadın filmin iki perdesinde birbirlerine yardım ederler özellikle filmdeki erkeklerin hepsinin şiddete meyilli olmasının yanı sıra korkak olduğunu gördükten sonra Marlina ve Novi'nin ne kadar güçlü ve cesur karakterler olduklarını birinin yardıma ihtiyacı olduğunda diğerinin canını tehlikeye atma pahasına yardım etmekten kaçınmadıkları zaman bir kez daha görürüz.

Öneri Makinesi

Küçük bir köyde geçen bu hikayede imkansızlıklar birçok haksızlığı beraberinde getiriyor. Bu bozuk düzende Marlina, yalnız ama güçlü bir kadın olarak adaletini de kendi sağlamak zorunda kalıyor. Umut aşılayan sonuyla feminist bir western izlemek isterseniz Endonezya sinemasının ödüllü yönetmeni Mouly Surya'dan Katil Marlina'ya bir göz atmanızı öneririm. Sinemayla kalın.

Öneri Makinesi

8 yorum:

  1. Yorumuna sağlık şekercim, etkileyici bir filme benziyor.
    Listeme aldım hemen ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canımcım, keyifli seyirler :).

      Sil
  2. Çok güzel bir filme benziyor. Böyle bastırılmış kadınların yükselişini anlatan filmler çok dokunaklı. Maalesef o kas gücünü marifet sanan erkekler her yerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmde bana özellikle seçilmiş gibi geldi, genel erkek profili umursamaz, şiddete meyilli veya korkak ki maalesef dediğin gibi :/. Keyifli seyirler canım benim <3.

      Sil
  3. Çocukken de baya izlerdik western filmleri.Bunun tarzı da biraz farklıymış.

    YanıtlaSil