5 Ocak 2019 Cumartesi

Sevgili Güllük #2 (Basilico, Guacamole ve Hediyeler)

Her yerde görürüz şu fesleğeni, harika koku yaydığı yetmez gibi bir de paylaşır bizimle o kokuyu ona sevgimizi gösterdiğimizde. Hemen hemen her İtalyan yemeğine aromasını eksik etmeyen harika bir taze ot. Lakin gel gör ki her yapmak istediğim tarifte adı geçen harika soslar yapılan bu otun yaşadığım yerde iri yapraklısı yok. İtalyan mektup arkadaşım tesadüfen öğrendiğinde bana tohumunu yollamayı teklif etti. Ne kadar harika değil mi, ülkeler arası yolculuk eden iri yapraklı fesleğen, basilico tohumları; lakin öyle değerliler ki doğru zamanda doğru şekilde doğru yere ekmek istiyorum. Eğer bilgisi olan varsa ki eminim aranızda harika bitki severler var, bana yardımcı olmak ister belki. Elbet internetten araştıracağım ama birinci elden böyle bir tecrübesi olan varsa çekinmesin ki ben de en doğru zamanda kavuşayım güzel tarifler denemek için kullanacağım iri yapraklı güzel fesleğenlerime <3.


Bu aralar taktığım şeylerden biri yapmam;  adını tek seferde düşünmeden söyleyebilmemden daha kısa süren Guacamole (artık tek seferde düşünmeden söyleyebiliyorum, antrenmanlıyım). Aşırı lezzetli kızarmış veya kızarmamış ekmekle sabah akşam tüketilebilecek bir şey oldu. Cipsle ya da güzel bir Meksika yemeğiyle denemek isterdim lakin böyle bile çok güzel. 


Çekiliş hediyesini paketledim, dün de gönderdim. Sağ salim ulaşır umarım. 


Dipnot: Fotoğrafların hepsi bana aittir, izinsiz kullanmayınız.

23 yorum:

  1. Marketlerde hep görürüm bu tombis yapraklı mis kokulu otu eve de alıp yemeklerime kattım ancak ne zaman hangi şartlar altında ekilir bilemiyorum,eve aldıklarım saksı içerisinde olmasına rağmen uzun süre dayanmadı,bilgisi olan varsa ben de istifade ederim.
    Güzel geçsin gününüz,sevgilerimle❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu biliyorum, dediğin gibi hemen hemen her yerde bulunuyor :). Ben iri yapraklısını istediğimden diğerini uzaktan sevmekle yetindim :). O yüzden bilmiyorum ama çıkar bir yardım eli elbet, bekleyelim :).

      Sil
  2. Avokadoya bayılan biri olarak bu sosu da çok severim. Ekmeğin üzerine sürmeyi seviyorum ben de

    İtalyan arkadaşın ne tatlıymış. Umarım mis kokulu fesleğenlerle dolar evin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leziz leziz, ben yeni öğrendim ama bağımlısı oldum :). Avokado da pek kullanışlı, birçok güzel yemek çıkıyor.

      Ne güzel dilemişsin, teşekkür ederim :). Umarım olur, doğru ekebilirsem :).

      Sil
  3. oh saol yapıyım bunuğğ :)

    YanıtlaSil
  4. Hatay'da kuzenim okuyor. Ve anlattigina gore harika bir yermis. Her sey var ve insanlari cok sicak kanli dedi. Guzel bir sehirde yasiyorsun bence. :) Bitkilerden pek anlamam. Umarim guzelce buyurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda sıkıntı yok zaten :). Buraya özgü güzel şeyler olduğu gibi büyük şehirlerde rahatlıkla bulunan burada bulunamayan şeyler de var biri de iri yapraklı fesleğen :). Umarım doğru ekebilirim :).

      Sil
  5. Ohohhh ellerine sağlık, çıtır ekmekle de enfes olur.
    Ben hazır saksıdaki halini alıp kullanmıştım tohum konusunda fikrim yok lakin bayılacaksın lezzetine. Tosta koyunca çok güzel oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :).

      Ahh bir eksem bir büyüse ne çok tarif var yapmak istediğim de önce bir ekebileyim :).

      Sil
  6. Afiyet olsun:) İyi avakado bulunca ben de Guacamole yaparım ve kahvaltıda çok severim:)
    Fesleğen ekimi hakkında keşke bilgim olsaydı da paylaşsaydım. O kadar uzağım ki bu tip konulara ve bu beni öyle üzüyor ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :). Her öğün yanında güzel bir hamur işi herhangi bir şey varsa tabiri caizse gömüyorum, haha :).

      Ben de kendim için aynı şeyi düşünüyorum ama bir iki öğreniriz illa ki :).

      Teşekkürler güzel yorumun için :).

      Sil
  7. eltim çok güzel makarna yapıyor pesto soslu bayılıyorum...avokado da hayatıma 1 senedir girdi iyi ki de girdi bir de çok pahalı olmasa keşke...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pesto ilk yapacağım soslardan biri fesleğenime kavuştuğum zaman :).

      Avokado neyse ki bereketli, bir tanesi ile güzel bir tabak çıkartabiliyoruz :).

      Teşekkürler yorumunuz için :).

      Sil
  8. Yani İtalya'dan fesleğen tohumu mu gelecek ? Aaa ne süper ama ! :) Salata nefis gözüküyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. mektup arkadaşının olması ne kadar güzel benim de vardı meksika'dan mıydı unuttum :D avokadoyu sevemedim tadını ben :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mektuplaşma en sevdiğim hobilerimin arasına çoktan girdi bile :). Avokadoyu herkes sevmiyor ama güzel tatlandırılırsa çok lezzetli oluyor :).

      Sil