30 Mayıs 2019 Perşembe

Cédric Klapisch - Yönetmen Sineması

Meydan okumada yavaş yavaş sona geliyoruz :). Benim 3. hafta için özellikle seçtiğim bir yönetmen yoktu. Biraz daha hafif bir şeyler izlemek istediğimden bir ay önce izlediğim The Spanish Apartment filminin devamı iki filmi izledim. O filmi izleyeli çok olmadığı için ondan da bahsedeyim istiyorum lakin tabi ki meydan okuma filmlerine dahil değil. Her hafta yoğunluktan dolayı ancak iki film izleyebiliyorum ama şimdiden listemden birçok film sildim ve yeni yönetmenler keşfedip onların filmlerini izlemeyi kafama koydum. Ben de durumlar böyle. Sizler nasılsınız?

The Spanish Apartment (2002)


Öneri Makinesi

Erasmus öğrencisi Fransız Xavier Barcelona'ya gider ve bir yılını dolu dolu orada geçirir. Kendine multi kültürel bir apartman dairesi bulur ve orada unutulmayacak anılar biriktirir. Bir tarafta Fransa'da bıraktığı sevgilisi diğer yanda yeni geldiği yerde tanıştığı yeni sevgilisi. Serinin en sıcak ve güzel filmi bence İspanyol Pansiyonu. Eğlenceli bir film izlemek isteyenlere öneririm.

Russian Dolls (2005)


Öneri Makinesi

Serinin ikinci filminde Xavier ve grubunu Wendy'nin kardeşinin Rusya'daki düğünü birleştirir. Xavier ile Wendy arasında bir yakınlaşma olur. İlk filmden beri sevmediğim Wendy ise sonraki filme de konu olur. İlk filmdeki tadı vermese de eğlenceli bir filmdi.

Chinese Puzzle (2013)


Öneri Makinesi

Gerçekten şehir şehir gezecekler ve yeni bir film yapacaklar diye hepsini New York'ta toplayan zorlama bir senaryo olduğunu düşünsem de yine de keyifle izledim :). Hikayedeki eksikleri ve geçiştirmeleri görmezden gelirsek fena değildi. Sonuna da ayrı mutlu oldum çünkü benim favori çiftim sonunda kavuştu :).

Sevimsiz Wendy sevimsizlikte sınır tanımadı ve aşık oldum deyip pılını pırtısını ve pek tabi çocuklarını alıp New York'a taşındı. Onun peşinden de Xavier durur mu o da uçtu yanlarına. Onun peşinden de kankaları derken serinin son filmi geldi. Güzelim tarihi Avrupa sokaklarından sonra New York binaları soğuk gelmedi değil ama yine de fena değildi. Bir dördüncüsü gelir mi bilmem ama artık "happily ever after" olmasını diliyorum.

Before Sunrise serisini sonraki filmlerle anımsatsa da aslında farklı hikayeler. İki filmde de baş karakterler yazar, aşkı arıyorlar, şehir şehir dolaşıyorlar ama bence Before Sunrise serisi daha doğal bir süreçte ilerliyor ve aslında sadece tek bir çiftin yarı doğaçlama diyaloglarını da içerdiğinden daha samimi geliyor. Bu seri daha komedi ağırlıklı ve bir yerde zorlama gibi bir senaryo oluyor. Yine de ben severim böyle filmleri o yüzden hoşuma gitmedi değil. Siz de seviyorsanız izleyin. İlkini herkese sonraki filmleri sadece seriye bağlı kalanlara öneririm.

Keyifli seyirler, meydan okumanın son haftasında görüşmek üzere :).

10 yorum:

  1. değişik keyifli filmler için teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim :). Umarım keyifli öneriler oluyordur.

    YanıtlaSil
  3. Güzelmiş meydan okuma, bakacağım filmlere, teşekkürler (:

    YanıtlaSil
  4. İlk filmi izlersem mutlaka devamını da getiririm. Sonrasında neler oldu çok merak ederim. Bu yüzden çoğunlukla dizileri izlemek daha çok hoşuma gidiyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahha, aynı ben :). Sayılı dizi izliyorum daha çok filmlere ağırlık veriyorum ben de :).

      Sil
  5. Güzel tanıtımlar olmuş, emeğinize sağlık. Sayenizde filmleri tanımış oluyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, umarım sizin için güzel öneriler oluyordur :).

      Sil
  6. Canım Mübeccel, sanmaki meydan okumayı savsakladım. Ödevimi yaptım, izledim ama yorumlama kısmı çok becerebildiğim bir konu olmadığından tembelliğim ile üstünü örmeye çalıştım ama bu aydan itibaren ara ara meydan okuma yazılarımı serpiştireyim diyorum <3


    2.hariç diğerlerini izlemiştim, akşamı keyiflendirmek için güzel fikirler değil mi ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki katıldın Ezgi'cim. Ne mutlu ki bana hep beraber güzel bir etkinliğe daha imza attık. Madem tüm filmleri izledin o zaman kart sana gidiyor sanırım :). Adresini Instagram'dan yollasan ne mutlu olurum. Öpüyorum seni çok çok :).

      Sil