13 Şubat 2017 Pazartesi

Mim: Koleksiyon

Merhabalar, bugün bir mim fikriyle karşınızdayım. Daha önce böyle bir mim yaptınız mı gördünüz mü bilmiyorum ama yapmadıysanız mutlaka yapın. Ben denk gelmedim o yüzden böyle bir mim başlatmak istedim. Zaten bazılarınız el mahkum yapacak mimleyeceğim kaçış yok :). Şaka şaka, ben mimlerim isteyen vakti olan yapsın :). Kendi ayraç koleksiyonuma bakarken aklıma geldi ben birkaç şeyin baya bir koleksiyonculuğunu yapıyormuşum. Madem yapıyorum bakalım kimler de yapıyor bir

mim yapayım biraz okuyalım yazalım istedim. Kısa kısa iki soru hazırladım kendim cevaplayıp başlatıyorum mimi a dostlar, yapanı çok olsun haydeee:).

Koleksiyon düşüncesi sizin için sadece bir nostalji mi yoksa tutku mu?

İkisi de. Koleksiyon yapmaya çok küçük yaşlarda başlamadım hevesim yoktu bazen de sıkıcı bulurdum. Arkadaşlarımın peçete, pul, düğün davetiyesi veya hatırlamadığım birçok şeyin koleksiyonlarına bakarken etkilenir ama  yapmak için fazla uğraştırıcı ve sıkıcı bulurdum. Böyle bir ikilem :).  Peki sonra ne oldu da tutkuya dönüştü; kendiliğinden. Kitap okuma alışkanlığı olunca ayraçlar da kaçınılmaz oldu. Sevdiğim şeyler yavaş yavaş birikmeye başladı ve ben onları gördükçe almadan duramaz oldum. Böylece birkaç şey benim için ister istemez onların koleksiyonunu yapmama sebep oldu, o amaçla başlamasam bile.



Koleksiyon yapıyor musunuz? Yapıyorsanız neler? Yapmıyorsanız ne koleksiyonları yapmak isterdiniz?

Bir baştan sayayım; kutu (bayılırım, eski, yeni, karton, teneke imkanım elverdiğince oradan buradan toplarım, o da yetmez kendim yaparım.), küpe (eskiden daha çoktu şimdi pek değil, farklı çizgi film karakterli, şekilli, yaratıcı, orijinal küpeleri görünce kullanmasam bile alıyordum, şimdi pek değil.), ayraç (almayı bırak yapmaya da başladım ama çok kaybederim:)), defter (çeşit çeşit farklı kapak desenli defterler vazgeçilmezim, bu vesileyle her şeye bir defter tutar oldum.), kupa (değişik, tatlı, güzel kupa gördüm mü dayanamam alırım :)). Tabi arada bunları hediye de ediyorlar, sağ olsunlar :). Bir de instagramda menü fotoğrafları topluyorum. Baya sanal bir koleksiyonculuk, gittiğim yerlerdeki ilginç, görülmeye değer menülerin fotoğraflarını topluyorum. Yine limonata fotoğraflarını da bu kategoriye alabiliriz kendisi en sevdiğim içeceklerden olunca farklı sunumların fotoğraflarını paylaşıyorum. Aynı şey kahve özellikle Türk kahvesi için geçerli. Bazı fincanlar ve sunumlar beni benden alıyor. Koleksiyon zaten yapıyorum ama birçok müzik aleti çalıp aynı zamanda onlara sahip olmak veya sevdiğim küçük tabloların içindeki çizimleri evimde barındırmak isterdim çünkü ben resme bakmaya doyamıyorum.

Fotoğrafları da defterlerin bazılarını falan öyle serdim bizim emektar halıya çektim :). Çok şey yapmayın :).



Benden bu kadar, bakalım siz nelerin koleksiyonu yapıyorsunuz. Fotoğraflarla beraber paylaşın da gözümüz gönlümüz şenlensin :).

Tabi olmazsa olmaz mimleme girişimi. Ben özellikle merak ettiğim birkaç arkadaşımı buraya mimliyorum ama görüp de yapmak isteyen olursa hemen adını eklerim :).

Sevgili Mariposa, http://hayatagacii.blogspot.com.tr/
Sevgili Kağıt Salıncak http://kagitsalincak.blogspot.com.tr/
Sevgili Muzaffer http://sinemarquez.blogspot.com.tr/
Sevgili Esma ve Sümeyye https://yorumatolyesi.blogspot.com.tr/
Sevgili Bonheur https://murekkeplehayaller.blogspot.com.tr/
Sevgili Ömer http://benmeczup.blogspot.com.tr/
Sevgili Sade ve Derin http://sadevederin.blogspot.com.tr/
Sevgili Acemi Demirci https://acemidemirci.blogspot.com.tr/
Sevgili İlkay https://fairytaleess.blogspot.com.tr/
Sevgili Şule http://suleuzundere.blogspot.com.tr/

ve yapmak isteyen herkesss :).


Öneri Makinesini Sosyal Medyada Takip Edin:

https://soundcloud.com/ms-m-5
https://www.tumblr.com/blog/mubblr
https://twitter.com/onerimakinesi

34 yorum:

  1. Tam benlik bir konu olmus. Orada adimi gorunce de cok sevindim. Tesekkur ederim. Hayatim boyunca hic internette iletisim kurdugum insanlar olmamisti. Ve su an blog sayesinde kendinden bir seyler buldugum, yuz yuze gorusmesem de yakin hissedip sevdigim insanlar var. Ne mutlu bana. En kisa zamanda bir yazi yayinlayacagim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek ben mutlu oldum böyle düşünmene ☺ karşılıklı her şey 😄Süper, çok sevindim sana uymasına. Merakla bekliyorum yazını.

      Sil
  2. farklı bir mim konusu olmuş,
    kaç yaşına gelirsem geleyim bende de renkli kağıt,kalem ve defter tutkusu geçmeyecek galiba..........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırtasiye aşkı başkadır zaten ☺ madem sizde de böyle bir tutku var mimlendiniz 😄

      Sil
  3. defter ve kalem tutkusu bende de aynı sekılde devam edıyr:)

    YanıtlaSil
  4. Adımı görmek çok mutlu etti beni, hatırlanmak güzel :) Koleksiyon denemez ama ben de izlediğim filmlerden yol sahnelerini twitterda flood yapıp biriktiriyorum: https://twitter.com/muzaffernar/status/740261938307948544

    Hatta yemek sahnelerini de biriktiriyorum, biraz daha çoğalttıktan sonra blogda da paylaşmak farz oldu artık bu mimden sonra :D Bu arada ayraçlar ve defterler çok güzelmiş 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir yazı bekliyorum o zaman :), görsel bir şölen olacak. Teşekkür ederim.

      Sil
  5. Hadi bu mim vesile olsun, sen de mimlendin yaz bir yazı :). Fotoğraflarla beraber bekliyorum :).

    YanıtlaSil
  6. Leon defter favorim oldu. Hoş bir mim ve çok hoş bir koleksiyon. :)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, daha güzeli sizin olsun. Beğendiyseniz sizi de mimleyelim? 😄

      Sil
    2. Pek mim paylaşımında bulunmuyorum ama yine de teşekkürler. :)

      Sil
    3. Rica ederim, bir gün yaparsanız aklınızda olsun ).

      Sil
  7. heey ı did it ı did the mim ı did your mim :)

    bi dee, cevaplarını çok dikkatli detaylı okudum. nefisti nefis :) bütün takıntılarını sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you my darling :), I read it and love it :).

      Teşekkürler, insan olmanın gerekliliklerinden herhalde takıntılar :).

      Sil
  8. Ne hoş bir mim olmuş! :)
    Kitap koleksiyonu? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ☺. Bana soruyorsan eskiden evet ama şimdi bir daha okumayacağım kitapları genelde takas yapıyorum, yine de elimde kitaplar var tabi, seviyorum okumayı sonuçta. Eğer sen yapıyorsan hele ki belli bir tür de mimleyelim seni de? :)

      Sil
  9. Ben nie koleksiyon yapmıomusum.Evet yapmiyom niye yapmiyom bilmiom ama yapmiom iste haha 😃 yapan atkadaslarıma basarılar diliom.ne güzel bir duygudur bu.İnsanın cocugu gibi olur 😃

    YanıtlaSil
  10. bu mime bakıp da düşündüm de ben pek koleksiyon yapmıyormuşum ya. aslında birşeyler biriktiriyorum ama biriktirmiş olmak için ya da koleksiyon yapıyorum bilinciyle olmuyor bu. bir sürü ayracım ve kupam var benimde. Güzel bir uğraş aslında. ayraçlar üzerine yoğunlaşabilirim. Güzel bir mim olmuş. paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel yorumun için :). Aslında yazdıkça aklına geliyor insanın, üzerine düşününce bir bakmışsın istemeden de olsa koleksiyonunu yapmışsın sevdiklerinin :).

      Sil
    2. Evet mesela ben yazmamış olsam da okudukça bende dedim AA bende bunlardan da var bunlardan da falan diye. Şaşırtıcı cidden :) :)

      Sil
    3. Evet mesela ben yazmamış olsam da okudukça bende dedim AA bende bunlardan da var bunlardan da falan diye. Şaşırtıcı cidden :) :)

      Sil
    4. O zaman seni de mimliyorum, sen de yaz bakalım daha neler çıkacak :).

      Sil
  11. Vay süper mim olmuş. :D Benim böyle koleksiyonlarım yok ya hemen vazgeçiyorum ben. :D Ayraç biriktirmek çok hoş ama ya. :) Bende deniyorum. ^-^
    Beni de mimlediğin için teşekkürler, en kısa zamanda yapacağım umarım. :)

    YanıtlaSil
  12. teşekkür ederimm mim lediğin için aslında gelmiştim bloguna ben senin ama la la landı görüp kaçmışsam demek ki :D
    her iki koleksiyonuna da bayıldım . Yalnız iki sorum var birincisi kutuları saklarken yer sorun olmuyor mu ? Ben de çok seviyorum kutuları ama bir iki koyuyorum sonra yine dağılıyorlar boş boş bekliyorlar anlayacağın
    ikinci sorum fridalı defterin üzerinde daft punk mı yazıyor :D çok güleceğim eğer yazıyorsa , hepiciği güzel defterlerin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an sorun olmuyor zaten hiçbiri boş değil hepsinin amacı var bir nevi organizerda diyebiliriz ☺. Aynen öyle yazıyor, dövmeleri falan da var 😄 Çok teşekkürler, senin yazını da merakla bekliyorum.

      Sil
  13. Bu mimi yapan bloggerlar gördüm. Senin yaptığını da gördüm ama mimi başlatanın sen olduğunun bilmiyordum. Güzel bir nostalji oldu.

    Ben çocukken davetiye ve peçete biriktirirdim. Büyüyünce ilgimi kaybedip bıraktım. Şimdi kupa koleksiyonu yapıyorum. Hatta bloguma da iki yayın yazmıştım bu konuyla ilgili. Bu tutkumu bilen arkadaşlar da sağ olsunlar özel günlerde bana hep kupa alırlar :-)

    Güzel bir yazı olmuş. Üşenmezsem ben de yazayım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, benim de çocukken hatırladığım koleksiyonlar arkadaşlarımın peçete ve davetiye koleksiyonları. Nedense çok popülerdi 😄 Kupa koleksiyonunu biliyorum, yayınını da hatırlıyorum yorum yaptığımı da çünkü bende çok seviyorum onları özellikle orijinal olanları ☺.
      Çok sevindim yapmana, süpersin. Hemen adını ekliyorum ve geç de olsa yapıyorsun böylece üşenmiyorsun 😄

      Sil
  14. Güzel bir mim olmuş. Çocukken peçete koleksiyonu yapardım. Çok severdim. Kalem ve defter koleksiyonum da vardı. Devam ettirebilseydim keşke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :). Hala devam ettirebilirsin istersen geç değil. Sevgiler :).

      Sil
  15. Gözümden kaçmış sanırım :(( Koleksiyon yapmayı ben de çok seviyorum, ıvır zıvır her şeyi biriktiriyorum. Ayraçlarına ve defterlerine bayıldım. :D Ben de benimkilerin fotoğraflarını çekmek isterdim ama memleketteler :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yorumumda da bahsettim diye hatırlıyorum sana yazarken ama olur öyle iyi ki bir daha yazmışım sana :). Fotoğraf olmaması kötü olmuş :(. Teşekkürler. Yazını artık merakla bekliyorum :).

      Sil