10 Mart 2017 Cuma

Hala İzlemediğimi Söyleyemediğim Filmler

Hani böyle kült olmuş rüşdünü ispatlamış filmler olur ya. Genelde herkes tarafından sevilen, üzerine sayfalarca yazı yazılan ve birçok filmi etkileyenler işte ben onlardan bazıları izlemedim. Duysanız yok artık dersiniz. Yani gider kaç senesinin adı duyulmamış filmini izlerim de  Godfather 1 ve 2'yi bir sene öncesine kadar izlememişimdir. Ya da Can Dostum gibi çok bilinen bir filmi yine geçen seneye kadar afişini bilirdim sadece, burada bahsettiğim gibi pek memnun kalmadım ama olsundu. Yine Matrix gibi bir filme yıllar sonra başlayıp sonuncunu izlememiş de olabilir, tekrardan tüm seriyi izlemem gerekedebilir. Bu ve bunun gibi en az film seyreden insanın bile izlediği ve benim hala izlemediğim ağzınızı açık bırakan filmleri listeleyeceğim. Emin olun yarım bıraktığım kitaplar kadar şaşıracaksınız :). Bu da hem eğlenceliğimiz hem de bu senenin benim için küçük bir challenge'ı olsun bu sene izlediğim filmlerin arasına bu filmleri de serpiştireyim :). Yok artık, yuh o da mı demek serbest :). Siz de bakın bakalım bu listede izledikleriniz mi izlemedikleriniz mi daha çok :). Bu arada koskoca yazı yazdım başlık gerçeği yansıtmadı sanki :).

Sakin kalın, baygınlık geçirmeye gerek yok. Başlıyoruz :).



1. Esaretin Bedeli 

Yaa şöyle büyük bir açılış yapmak istedim başlığa yakışır. Yok hala izlemedim. Denk de gelmedim ama umudum var bu sene izleyeceğim :).

2. Batman Serisi

Bunun için açıklamam şu; önce ilk Batman serisini izlemek istemem. Başladım da aslında Tim Burton abimiz çekmiş sonuçta ama bir şey oldu devamı gelmedi. Artık Burton'ın ikinci filmini de ya izlerim izlemem başlayacağım Nolan'ınkine. Zaten ikisi de sevdiğim yönetmenler ama işte :/.


Yandı gülüm keten helva

3. Kuzuların Sessizliği

Bu film de eskilerden ama evde çok sevilen bir film eskiden beri överler bizimkiler ama ben hala izleme şerefine nail olamadım.

4. Yeşil Yol

Bak bu filmi baya merak ediyorum ama denk getirip izleyemedim bir türlü :).

5. Er Ryan'ı Kurtarmak

Aslında hala ilgimi çekmiyor bu film.

Özrü kabahatinden büyük :)

6. Gladyatör

Sadece adını bilirim hala izlemedim, o kadar gösterilmesine rağmen :). Bir gün izleyeceğim inanıyorum, hala beni çekmese de olacak :).

7. Cesur Yürek

Ağlamayın, yok artık demeyin, kınamayın. Olabilir, olur böyle şeyler. Kızmayın, izleyeceğim bir gün valla bak :(.

Bu filmleri hala izlemediğimi okuyan takipçiler (Temsili)

8. Rocky

Acı yok Rocky acı yok lafının kaynağını izlemek ben de isterdim. Tüm seriyi olmasa da bir ilk birkaç filmi en azından :/.


9. Terminatör

İlk filmi izledim sonra yine kaynadı gitti arada. Valla birinin bu listedeki on filmi elime verip (seriler dahil) tek sayalım dahil başka film göstermeyip izletmesi lazım yoksa hep bir şeyler oluyor :).

10. Titanik

Kapanışı güzel yapmak istedim :). Milyon kere gösterilen bir dönemin fenomen filmi Titanik'i asla bir kere bile baştan sona izlemedim. Hep tvde yarım yamalak denk geldim ve hiç bir zaman açıp da bir kere bile baştan sona izlemedim tüm konusunu bilmeme rağmen. Ama bilirsiniz ki üşengeç olmak bunu gerektirir :).

Amannn asıl neşemiz kaçmasın diyen blogger :).


Ben film izlemem diyen insanın bile izlediği filmleri izlemediğimi söylemekten bir kez daha gurur duymazken kendinize iyi davranın, sanatla kalın :).

Dipnot: Giflerin hepsi bana aittir :).

Öneri Makinesini Sosyal Medyada Takip Edin:

https://soundcloud.com/ms-m-5
https://www.tumblr.com/blog/mubblr
https://twitter.com/onerimakinesi

17 yorum:

  1. İçlerinde benim de izlemediğim filmler var, o yüzden hiiiiççççç şaşırmadım :))))
    İzleriz, izleriz hepsini izleriz ;)

    YanıtlaSil
  2. Galiba Er Ryan'ı Kurtarmak'ı ben de seyretmedim hala. Ama emin de olamıyorum, sonra arkadaşlarımdan biri çıkıp "Beraber seyrettik ya, pes!" diye gözlerini deviriyor.
    Senin listeden 1, 3 ve 9'ların kalbimde yeri var. Diğerlerinden kaçamadığım için seyrettim. Titanik'ten 8 sene filan çok güzel kaçmıştım, bir gece televizyonda yakalanıp pes ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) :) Titanik'e ben de çok yakalandım da başı hariç her yerinden :).

      Sil
  3. Kuzuların Sessizliği muhteşemdir, ama seyretmemene şaşırmadım, çünkü korku/gerilim filmlerinden uzak duruyordun sanırım? :) Titanik'i izlememen cidden çok enteresan ama :D Ben Esaretin Bedeli'ni izlerken uyuyakalmıştım, Yeşil Yol'a da 20 dakika kadar tahammül edebilmiştim, beni pek sarmamıştı. Diğerlerini ben de izlemedim ve çok büyük kayıp olduğunu da düşünmüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korku sevmiyorum ama gerilime bayılırım ☺ Buradakilerin hepsi enteresan bence 😄 Esaretin bedelini sevmemene şaşırdım bende 😄 Birçok kişinin favori filmi.

      Sil
  4. Süper bir yazı olmuş :)
    Benim de var öyle izlememek için inat ettiğim. Mesela Harry Potter serisi, Fast & Furious serisi, Transformer ların hepsi ilk aklıma gelenler.

    Bu arada Titanicî izlememekle bir şey kaybetmemişsin :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben inat etmedim bu filmlere, inat ettiğim filmler olmasına rağmen bunlar onlardan değil 😄 Seninkiler de baya listelik olay sonuçlar 😄 Fast and furious inat ettiklerimdendir ama mesela.

      Sil
  5. Umuyorum bu sene bu filmleri izlemeye başlayacağım :).

    YanıtlaSil
  6. yeşil yolu kesinlikle izlemelisin :) bende etkisi uzun yıllar sürmüştü

    YanıtlaSil
  7. tabi özgün olmak önemlidir deee ne biliyim şaşırdım sevgili makine napsak bu filmler izlenesiye kadar bloğa girmeme perhizi mi yapsak, er ryan hadi neyse de diğerlerini vkit kaybetmeden izlee lütfeen :)

    Can dostum u ben de beklediğim kadar beğenmemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, işte beklediğim tepki :). Durum vahim diyorsun. İzleyeceğim mariposa izleyeceğim en azından yarısını izleyeceğim :).

      Sil
  8. Saydım, 7'sini izlemişim. Er Ryan'ı ben de henüz izlemedim. Çok güzel diyorlar ama savaş filmlerinden pek hoşlanmadığım için izlemeyi erteliyorum. Kuzuların Sessizliği'ni de içindeki vahşi sahnelerden dolayı izlemedim. Rocky'i de boks filmlerini sevmediğim için izlemedim. Yani hepsi için bahanem var :-)

    Ben de Schindler'in Listesi'ni izlemediğimi söylemekten utanıyorum. IMDB'nin en iyi 250 filmini izleyeceğim diyorum ama ilk 10'daki bu filmi sırf ağır dram diye izleyesim gelmiyor. Belki bu sene ön yargımı kırarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak Schindler's List'i unutmuşum onu da izlemedim :). Hahaha

      Sil
  9. Bende Baba filminden hep geri durmuştum bir kaç ay önce izledim ve aşık oldum diyebilirim bazen ön yargıyla yaklaşıyoruz.Listedekilerden sadece tam olarak Rocky ve Terminatör'ü izlemedim.Bazılarını ise çok severim ki Cesur Yürek'i okuyunca kulağımda müziği çınladı resmen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön yargılı yaklaştığım filmler değil aslında ama bir türlü denk gelmiyor :).

      Sil