26 Eylül 2018 Çarşamba

İntikam Hiç Bu Kadar Kanlı Olmamıştı: Mandy (2018)

Öneri Makinesi
Mandy

Panos Cosmatos'tan saykodelik, ilginç bir şekilde komik, dini motiflerle örülü Nicholas Cage ve Andrea Riseborough'un başrolde olduğu bol kanlı bir intikam hikayesi Mandy.

Öneri Makinesi
Mandy

Hayatının aşkının, kaçık bir adamın etrafına toplanmış kaçıklardan oluşan dini bir tarikat tarafından  öldürülmesiyle tüm zamanını, aşkını diri diri yakanları bulup cezasını vermeye harcayan oduncu Red Miller'dan, orakçı (reaper; the grim reaper: ölüm meleği) Red Miller'a dönüşümünü izliyoruz.

Red (adı da boşuna kırmızı olmamış tabi), aşkı Mandy ile sessiz sakin bir yerde yaşayan kendilerine göre rutinleri olan bir çift. Mandy, tarikatın baş kaçığının radarına istemeden takılınca çiftin hayatı tümden değişir. Tabi tarikat dışında kara kurukafalar (ayy Türkçe'si tekerleme gibi oldu, The Black Skulls işte) olarak nam salmış uyuşturucu maddenin etkisi altındaki zırhlı insansıları unutmamak gerek. Onlar da Red'in intikamından bir şekilde nasibini alacaktır.

Öneri Makinesi
Mandy

Diyaloğun az olduğu mistik bir 1983 yorumunda geçen bu intikam hikayesinde, filmin anlatımı en çok öne çıkan şey. Bölümlere ayrılan filmin, başı daha sakinken sonradan aksiyon başlar. Konusu itibariyle yarattığı gerilimi ve aksiyonu destekleyen efektler ve müziğin gücü yadsınamaz. Filmin atmosferi çok güçlü ve sizi etkisi altına alması uzun sürmüyor. Oyunculuklar da başarılı.

Öneri Makinesi
Mandy

Sonuç olarak anlatımı türünün çoğu örneklerinden biraz daha farklı olan bu aksiyon suç gerilim filmi severlerine önerir, mutlu günler dilerim :).

6 yorum:

  1. ay izlediim çok denişiktiiii :) umut durakları saol yaaa ne tatlı blog sahiden deee tam sevdiğim gibiii :) köpek dişi izle bu aradaa :) hereditiary de ilginç korku :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişik dimi :). Köpek Dişi listemde de cesaret edemedim daha.

      Ne demek, eğer izin verirsen gözünden kaçan böyle tatlı blogları hep önermek isterim sana :)<3.

      Sil
    2. :) martha marcy marlene (paranoya) :) köpek dişi çok çok iyi :) ya ne izin vermesi veriyom tabii iznimi almaa :) kitaptan filme de sayende öğrenip sevmiştim :) ay bi de bertrand blier var tipik fransız sineması, onu da bir dene :) şeyi izledin miydi seeen. la belle noiseuse, sakın kaçırmaaa :) yönetmen jacques rivette, o da tipik french. sonraaa alain corneau ve sonraa pierre granier-deferre filmlerii :) heey ay yaa viva la cinema française :)

      Sil
    3. Hehe, yaşasın o zaman <3.

      Süper :).

      Sil
  2. Cage'in son facia filmlerinden sonra biraz gözüm korkmadı değil bu filmi görünce. Ama sırf o son görseldeki sahne için izlemek istedim yalan yok :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son filmlerini pek izlemedim ama herkes senin gibi düşünüyor. Mandy çok sürpriz bir hikaye değil ama anlatımı ilginç kılıyor. İlk yarısı sakin ikinci yarısı aksiyon :). Komik de seveceğini düşünüyorum :).

      Sil