23 Kasım 2017 Perşembe

Atıştırmalık #31 (Ortaya Karışık, Dört Farklı Türde Film)

Take Care of Your Scarf, Tatiana - Aki Kaurismaki (1994)



Yine çok tatlı siyah beyaz bir Aki Kaurismaki filmi. Yönetmenin neredeyse izlemediğim filmi kalmadı o yüzden bir sevmek yazısı yolda :). Bu filmde Kaurismaki'nin filmlerinde çok kez gördüğümüz benim de çok sevdiğim oyuncular; Matti Pellonpaa ve Kati Outinen var. Onları "Cennetteki Gölgeler" filminde de beraber görmek mümkün ki bence harika bir çift uyumu var aralarında. Ayrı ayrı da ben çok beğenirim. Bu film kısaca bir yol filmi. Kahve ve içki düşkünü iki adam ile başlayan yolculuğun sonunda biri eve yalnız dönecektir.

My Best Friend's Wedding - P. J. Hogan (1997)



Bu filmi bana öneren arkadaşlar, mutlu musunuz? Çok ağladım ya, ihtiyacım vardı herhalde ama Julia Roberts'a çok üzüldüm ya. Makine daha farklı mutlu son istiyor gençler :). Komik, romantik öyle bir filmdi, hoşuma gitti :). Cameron Diaz'ı da hiç sevmem sonunu da o yüzden pek sevmedim. Yine de çerezlik dediğimiz filmlerden. Adından anlaşıldığı üzere en yakın arkadaşının düğününe gitmesi ve ona aşık olduğunu anlamasıyla gelinle savaşa giren sakar bir Roberts görüyoruz :).

Acı Aşk - A. Taner Elhan (2009)



İlk başta sinir olarak izlediğim sonra Halit Ergenç'in oynadığı Orhan karakterinin Songül Öden (Şule/Ayşe) ile bir restoran sahnesi vardı ki kahkahayı bir kopardım sonrası absürt komedi oldu :). Ergenç'i en sempatik bulduğum işi bu herhalde. Dizilerinde denk geldiğimde pek hoşlaşmadığımdan bu filmde hoşuma gitti, yine de karakter kaynaklı bolca da sinir oldum :). Onur Ünlü'nün senaryosunu yazıp ama yönetmediği bir film. Ünlü'nün işi olduğu absürt komedisinden zaten belli ki ben filmde konusundan dolayı sinir olsam da mizahından dolayı sevdim :). Televizyonda denk gelip izledim, planım yoktu baya sansürlü kesmeli biçmeli oldu tabi film ama yine de izlenilebilir güzel bir film :).

Le Mepris - Jean Luc Godard (1963)

Vayyy be, ne filmdi. İzleyeli kaç gün oldu hala ne güzel film diye düşünüyorum. Çok güzeldi, hiç anlatmak da gelmiyor içimden konusunu, çok güzel filmdi işte. İzleyin, şiddetle önerilir.

20 yorum:

  1. Tamam.
    Le Mepris yarın akşam izleniyor 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledin mi? Ben çok seviyorum Godard'ı ya bir kez daha anladım <3.

      Sil
  2. Nedense "Acı Aşk" çekti beni.. hemen şimdi şu an başlıyorum izlemeye :) teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledin mi? Nasıl buldun?

      Rica ederim her zaman :).

      Sil
    2. Evet o dakka izledim.. eh !.. biraz vasat buldum.. :)

      Sil
  3. Le Mepris cepte... Aldım listeye...
    Şu acı aşkı ben nasıl gözden kaçırmışım :)) Onu da aldım listeye ;)

    Mutlu bir hafta sonu diliyorum şimdiden. yaşasın cumaaa keyfindeyim ben bugün :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım Şebocum umarım hepsini keyifle izler seversin <3.

      Ahh pazar geldi ve ben de bir hüzün :(.

      Sil
  4. Acı Aşk'ı izlemiştim. Benim bu tür senaryolar hoşuma gidiyor. İnsanların o an ki tepkilerini ne olurdu diye gözlemlemek çok merak uyandıran bir iş. Zaten sinemada aşırı konuları izlemeyi severim. Diğer filmlere de vaktim olursa göz atarım. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman Onur Ünlü'nün diğer filmlerine de bakmalısın :).

      Rica ederim Bonheurcum <3.

      Sil
  5. Ayyy en iyi arkadaşım evleniyoru izlemişsin :)) rehatlatıyor ama değil mi bu tarz filmler. Ben izlerken saçma sapan gülümsüyorum.. Acı Aşkı izlemiştim. Ama Le Mepris ilgimi çekti.. Onu izlemem şart.
    Öpüyorum seni canım Mübeccel ❤️❤️❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen rahatlatıyor dediğin gibi :). Ben Roberts'ın gözünden izlediğimden onun mutlu olmasını isterdim ondan çok üzüldüm herhalde :).

      Canım Ezgi, umarım sever keyifle izlersin filmi :).

      Sil
  6. İyi oldu bu yazına denk geldiğim, ne izlesem diye dolanıyorum etrafta günlerdir kararsızca. İzlediklerimden tat almıyorum filan.. Not edildiler, teşekkürler :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Gözdecim, bayadır yoksun sanki senden de güzel yorumlar bekliyoruz, sevgiler <3.

      Sil
  7. Hiç izlemediğim filmler ve sayende fikir sahibi olmuş oluyorum. ^_^ En çok dikkatimi çeken Take Care of Your Scarf filmi oldu, üstelik siyah beyaz filmleri neredeyse hiç izlememiş biri olarak daha çok ilgimi çekti. :) Charlie Chaplin'i hatırladım şimdi, görüyor musun sevgili Öneri Makinesi? Onun bir filmini küçükken izlemiştim biraz ve hayran kalmıştım kendisine. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O film gerçekten çok güzel, ben çok sevdim.

      Güzel sözlerin beni o kadar mutlu etti ki anlatamam, çok teşekkürler İremcim öpüyorum seni <3.

      Sil
  8. Le Mepris'i duymamıştım ama IMDB'den bakınca Bardot'un meşhur pozunu gördüm. O pozu defalarca gördüm :-) İzleme listeme ekledim.

    En İyi.. filminde ağladın mı? Ben çok gülmüştüm halbuki. Diaz'ı severim ben. Filmde çok genç ve güzel. Belki bu yüzden mutlu son diye algılamışımdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, bazen görüntüler isimlerden daha kalıcı demek ki :).

      Sen demek Diazcısın o filmde ben Roberts'ın gözünden izlediğimden çok üzüldüm :). Tabi güldüm de :).

      Sil
  9. My Best Friend's Wedding'i gözüme kestirdim, komik-romantik yapımlar izlemedim bir süredir :D Film komikse, nasıl ağladığın aklımda bir soru işareti olarak kaldı, izleyince anlayacağımı düşünüyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam öyle bir film, iyi gider :). İşte sonunda seyirciler Roberts ve Diazcı olarak ikiye ayrılıyor, sen de ağlarsan bizdensin :).

      Sil