3 Haziran 2017 Cumartesi

Konteyner Zaafı - İsahag Uygar Eskiciyan (Yarıyıl Reading Challenge)

Merhabalar, bugün bu challenge kapsamında okuduğum bir kitabı yazmak için yine buradayım :). Listeden okuduğum ikinci kitap 2017'den bir kitap okumamızı isteyen 6. maddeydi ve ben Mayıs ayında Sel Yayınları'ndan çıkmış Konteyner Zaafı'ını seçtim :). İyi ki seçmişim yeni bir yazar tanıdım. Birazdan ondan bahsedeceğim ama meydan okumadan da kısaca bahsedecek olursak katılımlar artıyor ve ben de mutlu oluyorum, yeni yazarlar kitaplar keşfediyorum listelerinizde :). Şuraya tıklayarak siz de katılan bloggerların listelerine göz atabilir öneri yapabilirsiniz (misal benimkine çünkü listede anket açıp en çok oy alanı alıp okuyacağım 2017 bitmeden umuyorum :). Sağ en üstte de güncel bir anketimiz var katılım çok az, eğer siz de oylarsanız bana yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden teşekkür eder kitabıma artık geçmek isterim.



6. 2017'de çıkan bir kitap

İdefix'te kargo bedava varken ben de merak ettiğim bir kitapla bu kitabı hemen sepete attım. Richard Brautigan kitabı da vardı ama sipariş hala hazırlanıyor diyor, kitap ise şu an tükenmiş gözüküyor! Bakalım nasıl bir çözüm ile gelecekler ya da çözüm olacak mı merak ediyorum. Bunun dışında iki kitap elime geldi ve önceki alışverişimde küçük yıpranmalar vardı bu seferkiler tertemiz ve hızlı geldi.

Bu kitabı seçme nedenim de kapağının büyük etkisi vardı bir de arka kapak yazısı :). Kaktüsü figür olarak çok seviyorum, kendim de bir şeyler yapıyorum. Farklı şekilleri ve renkleriyle çok güzel görünüyor. Kitapta da gerçekten kaktüs karakteri hatta karakterleri var, el falan öpüyor :). Yeri geliyor çocuk oluyor :). Bu yüzden arka kapak yazısındaki "kara mizah ve alegorik" tanımlamalarını karşılıyor :).

İncecik bir kitap 74 sayfa. İçerisinde 14 kısa hikaye var. Zaman zaman rahatsız edici zaman zaman ise güldüren hatta çok güldüren bir kitap oldu. Yazarın yazar olarak öykülerde varlığını hissettirdiği hikayeler var hatta bence bazen çokça var. Daha az olmasını tercih ederdim ama bazı hikayelere o kadar yakışmış ki hoşuma da gitti. İçinde çok sevdiğim öyküler oldu. Çok güldüğüm. Siz de eğer öykü seviyorsanız bu kısacık öykü kitabını öneririm, bir saat olmadan bitirebileceğiniz alegorik anlatıma sahip mizah dolu güzel bir kitap.


Yazarın daha önce ödül almış ve Alakarga Yayınları'ndan çıkmış kitapları da var, şiirleri de. Alakarga sıkça denk geldiğim bir yayınevi, öykü türünde özellikle. Birkaç yazar daha biliyorum Alakarga'dan başka yayınevlerine geçen. Güzel isimler çıkıyor bir ara yayınevine de eğilmek lazım, güzel keşifler yaparız gibi :). Sel'i zaten sevdiğimi şuradan biliyorsunuz. Ben yazarın diğer kitaplarını alır okurum, bu vesileyle de tanışmış olduk. Siz de eğer kararsızsanız şu linkten kitabın ilk hikayesini okuyabilirsiniz. Kitap şimdiden ikinci baskıya girmiş :), Sel Yayınları Haziran'da yeni çıkanlarda paylaşmış, ne diyelim yolu açık olsun :). Ben de sanırım bu ilk baskıyı alan sayılı kişilerden oldum :). O zaman sağlıcakla,edebiyatla kalın :).


Öneri Makinesi'ni sosyal medyada takip edin.

Twitter
Souncloud
Instagram
Tumblr
Goodreads

5 yorum:

  1. Oku oku güzel bir öykü kitabı, kısacık zaten :). Dimi insan okudukça hevesleniyor :).

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir öneri olmuş :D Bana da beklerim o zaman son yazım kitaplar ile ilgili :)

    YanıtlaSil
  3. Okunacak o kadar kitap var ki hadi bunu da ekleyelim:)

    YanıtlaSil