1 Ocak 2017 Pazar

Türk Filmleri #2

Selamlar, nasılsınız? Geçtiğimiz günlerde bu bölümün ilkini yayınladım ve dediğim gibi devamını yayınlamaya devam edeceğim. Ayrıca önerilerinizi de yazmayı unutmayın. Adını duymadığım filmler varsa çıksın ortaya :). Lakin önce birkaç şey söylemek istiyorum, öncelikle şimdi yeni yıla girdik ya blogumun sağ tarafında 201420152016 yazarken yeni bir yıl eklenecek diye çok sevindim <3 Hemen hemen bütün takip ettiğim blogların yeni yılını kutladım, hala kutlamadıklarım varsa aşağıda yorum olarak yazsın şahsen kutlayacağım :). Bunun dışında herkes yeni yıl yazısı yazdı, kimse beni mimlemedi :((Küçük Emrah boynu bükükler müziği beyninizde yankılanabilir:))  tabi ben de nedense alıp yapmadım, üşengeçlikte 2017 zirvede girmek istedim herhalde :), ama benim yeni yılda her şeyden önce ve en çok istediğim şey barış dolu bir dünyada ve ülkede, kimsenin ölmediği bir yerde huzurlu bir şekilde hep beraber yaşamak. Tek dileğim buydu fakat yeni yılın ilk gününde kötü bir haberle uyandık maalesef. Ne diyeceğimi artık bilemiyorum ama yine de insanlığa olan umudumu kaybetmek istemediğimden bu dileğimin gerçek olmasını diliyorum.
Bu listeye gelirsek bu sefer gerçekten 2000 sonrası filmleri yazdım :). Daha doğrusu önerdim. Ayrıntılı olarak incelemeye açık filmlerdir ama bu sefer kısaca bahsettim. Sizin de aranızda izledikleriniz varsa yorum olarak benimle görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Hadi başlayalım :).

1. Zefir - Belma Baş (2010)




Çok güzel bir film, görsellik süper. Sonu filmin içinde ipuçları vermesine rağmen ağzınızı açık bırakacak cinsten.

2. Çoğunluk - Seren Yüce (2010)




Seren Yüce'nin bol ödüllü filmi. Sonuna kadar bu ödülleri hak eden bir film. Bireyin değil çoğunluğun konuştuğu toplumun küçük prototipi çekirdek bir ailenin hayatını izliyoruz ve bu ailenin babasının gölgesinde yaşayan küçük oğlu odak noktamızdır. Yönetmenin yeni filmi "Rüzgarda Salınan Nilüfer"'i hala izlemedim yakın zamanda izlemek isterim.

3. Sarmaşık - Tolga Karaçelik (2015)




Son dönemin en çok adaylığı bulunan hatta "Abluka" ile başa baş giden yine ödüllü bir film. Nadir Sarıbacak'ın oyunculuğuna bayılan biri olarak bu filmde onu izlemek ayrı zevk. Bir tek ondan bahsedip diğer oyuncuların hakkını yemek istemem tabi hepsi çok iyi.

4. Çekmeceler - Caner Alper/ Mehmet Binay (2014)




"Zenne" filminin yönetmenlerinin elinden çıkma Çekmeceler. Bence "Zenne" daha güzeldi fakat bu da iyi bir film. Yine ve yine oyunculuklar çok güzel. Nilüfer Açıkalın ve Tilbe Saran'ı özellikle söylemek isterim fakat genel olarak başarılı. Çekmeceler adı tabi ki tesadüfi değil, baş karakterin psikolojik tedavisi sırasında yavaş yavaş geçmişinin kilitli çekmeceleri açılır ve onu bu sürece getiren olayları izleriz.

5. Bir Zamanlar Anadolu'da - Nuri Bilge Ceylan (2011)




Artık Nuri Bilge Ceylan'ın zamanı gelmişti. İlk listede yoktu eminim Demirkubuz'dan sonra gözleriniz onu aradı lakin göremediniz :). Bu listede olmazsa olmazdı artık. Ben ikisinin de fanatiği değilim ama ikisini de severim lafı dipnotumuz olsun. Bu filme gelirsek de yine oyunculukların konuştuğu bir film. İçinde barındırdığı absürd yanlarını özellikle sevdim.

8 yorum:

  1. 2017'de kitap okumaya, film izlemeye daha çok vakit ayırmaya karar verdiğim için bu filmleri de izlenilecekler listeme ekleyeceğim. Umarım izleyebilirim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım izler, seversiniz :). Ben teşekkür ederim yorumunuz için.

      Sil
  2. Etkileyici Türk filmleri paylaşmanız hoşuma gidiyor :) Bugün ben de bir Türk filmi önerdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudum okudum film hakkında kısa bir yorum da ben yaptım sağda etiketlerde bulabilirsiniz bakmak isterseniz :).
      Ayy teşekkür ederim umarım izler seversiniz :).

      Sil
  3. Hiç birini izlemedim ben 😳😳
    Gerçi çok fazla film izleyen biri de değilim.. İzlemeye karar verdim ama.. Önerilerinizi dikkate alacağım.☺

    YanıtlaSil
  4. Diğerlerini biliyordum ama Zefir ve Sarmaşık'ı duymamıştım. Sayende öğrenmiş oldum. Pek Türk filmi izlemiyorum. İzlemek istersem senin önerilerinden seçerim artık :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana, izledikten sonra da yorum yaparsan sevinirim :).

      Sil