17 Ocak 2017 Salı

#17 Challenge 1. Gün (Meydan Okuma Yaptım)


Hemi de ilk kez. Aslında ilk kişisel çelınc diyelim çünkü 2015'ten beri bir okuma çelıncına iki senedir inatla devam ediyorum :). Bu aralar çok istediğim bir olaydı, sevgili Fermina Daza'nın blogunu okurken çelınc var dedi bir bakayım deyip hem yeni bir blog keşfettim hem de çelınç buldum (bakınız):). Kişisel olmasına rağmen yapasım geldi. Zaten dedim ya bu aralar böyle okuma olur soru olur çelıncları yazın bana yapacağım :). Yapasım geldi bir kere hazır yakalamışken de yapayım dedim. Sorular ve renk kandırdı mı beni bilmiyorum ama girdik bir kere bu yola :). Normalde pek atlamam böyle şeylere ama atladım bu sefer şimdi de el mahkum yapacağım :). Lakin ben başladım yazmaya ama daha ikinci soruda bir zorlandım sonra dedim ki ben madem yapacağım dedim yapayım ama her soruyu değil. Hem yapmak isteyip hem zorlanınca böyle bir çare buldum. Kendimi sıkmak istemeyince sonuç böyle oldu, arada kaçıp tekrar geleceğim yani :). Ama bazı kaçamaklar dışında çoğunu yapacağımdan emin olun. Bir meydan okumayı da tam yap dediğinizi duyar gibiyim :). Çok tatlı olan bu çelıncı yapanınız olur da yorum bırakmaz ise aşağıya darılırım. O yüzden siz de katılırsanız ve yazarsanız, yorum bırakın, hepsini okumak istiyorum. Dediğim gibi ben ara ara bu 17 soruyu yapacağım affınıza sığınarak. Şimdi gelelim ilk soruya ama müziksiz asla :)


Yüzyüzeyken Konuşuruz - Ne fark eder?



1. Beş sözcükle kendini anlat.


Şekerim ben beş sözcükle anlatılacak insan mıyım aşk olsun, bana kelimeleri bırak cümleler yetmez ayol desem havalı olurdu ama demeyeceğim :). Şimdi üç olmaması iyi genelde böyle sorular üç olur ya, seçmeyi iyice zorlaştıran ki ben sınırlamayı pek sevmem zaten açıklama falan da yaparım ama beş sözcük en azından biraz daha seçmeyi kolay kılıyor olabilir. Bir düşünelim. Şimdi aslında bunu başkaları söylese daha doğru olur herhalde ama elimden geldiğince objektif olacağım. Sanırım muhalefet, değişken, sıkılgan, güler yüzlü, komik. Muhalefet bana çokça denildiği için yazdım, yoksa hiç değilim :P, ne denirse yaparım. İlk seferde dengesiz yazdım ama öyle değil aslında ruh halimde gelgitlerin çok olmasından kaynaklı bir değişkenlik var; çabuk parlayabilirim ya da mutlu olabilirim ama bir anda melankolik de olabilirim; değişken, kararsız hallerim olmuyor değil. Aşırı derecede herhangi bir şeyden çok çabuk sıkılabilirim aslında sıkılganın anlamı utangaç diye geçiyor benim kastım o değil, her şeyden çok çabuk sıkılma, bırakma ya da vazgeçme durumum var pek sevdiğim bir özellik olduğu söylenemez ama neyse ki her zaman değil :). Genelde güler yüzlüyümdür, sürekli bir sırıtma halim vardır, gülecim yani işte çoğu zaman. Hatta sinirlendiğimde veya ciddi durumlarda da gülebilirim ama o genelde başka duyguların dışa vurumu oluyor :) ve bence komiğim anlamıyorlarsa onların sorunu :)) (belki de kibir yazmalıydım hahaha:). Çok zormuş ya bu soru ilk sorudan bir kaldım. Açıklama yaparım dedim ben bak yetmedi sadece beş kelime.

15 yorum:

  1. Bir arkadaşım sen uyurken de gülüyor musun demişti :D melankolik yapımın arka sıralarında ben de oldukça güleç bir insanım aslında , çok çabuk sıkılma kararsızlık terazi mi oluyordu ikizler mi burçlara inanmayan mariposaya bakın hele neyse :) tekrardan challenge a katılmana çok sevindiğimi belirteyimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ben de mutluyum :). Aynen bir ikizlerle yazdı o yazıyı :). Bir ortak yönümüz daha çıktı :).

      Sil
  2. Sayende hem yeni bir blog tanıdım hem de güzel bir etkinliğe giriş bileti kaptım :)
    Ben de geliyroum :)

    YanıtlaSil
  3. Allah seni yaaa çok sırıttım sölediklerinde haklısın bence kendinle ilgili. çelınç zor ya hiç bitmiyo ben senden okuyum ama bugünlerde 2 mim yapcam şimdiden mimlisin yapmazsan darılırıım kikiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak şimdi, deepcim oldu mu ya :), deseydin ya süper bir insansın yok öyle muhalefetlik o bu diye hahaha :) :)

      Sil
    2. Tamam tamam yapacağım :/ :):):)

      Sil
  4. Sıkılganı ben de utangaç olarak anladım, şaşırdım. Neyse ki utangaç değilmişsin. Güler yüzlü olman da çok hoşuma gitti.

    Soruların hepsini yapmayacağım demişsin. Ben 8, 10, 14, 16 ve 17'nin cevabını istiyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beş kelime dendiği için iki üç kelime yazmayım derken öyle oldu :).
      Ayy ne işlere giriştim böyle :), bakalım artık çoğunu yapmaya çalışacağım :).

      Sil
  5. Süper olmuş bu challenge, devamını bekliyorum çok bekletme bizi. :D
    Sen 5+5 yapsaydın keşke okuması keyifliydi. :D
    Dengesiz olmak iyidir, hep aynı hep dengeli yaşanır mıymış?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım girdik bir kere bu işe, yapacağım elimden geldiğince :). Okuması keyifli de yazmasını bir de bana sor Ezgicim :). Hiç kolay olmadı. Yaşanmaz tabi ama ben düşündüm de değişken daha uygun sanki benim halime küçük bir kelime değişikliği yaptım ama değişiklik olmadan da yaşanmaz dimi :):):)

      Sil
  6. Güzel bir anlatım. Seviyeli bir mizah anlayışı. Doyurucu ve ruhen tatmin edici. Takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de teşekkür ederim güzel yorumunuz için :).

      Sil
  7. Çok tatlı özellikler. Ben de böyle bir şeyi denemek isterim. Umarım sonunu görüp yazabilirim ya da koşuşturmadan unutmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de katılsana, zaten başı sayılır bir beşlik yap sonra gün gün devam edersin :).

      Sil